Hygrophilia polysperma

Hygrophilia polysperma

de Shara-Lee Schneider
Membra a "Fins & Friends" Regina Aquarium Society, Canada


Hygrophilia Polysperma este o planta frumoasa de acvariu, originara din India.

Este o planta cu radacini care o duce bine daca este plantata in tufe. Se planteaza in spatele acvariului, deoarece creste foarte inalta, cu 20 inch in exces.

Mie mi s-a parut a fi o planta foarte toleranta, suportand temperaturi intre 70-80 grade F, si o mare varietate de conditii ale apei.

Dupa mai multe incercari am descoperit ca cea mai buna temperatura este in jur de 78 grade F, iar iluminarea trebuie sa fie puternica spre foarte puternica (eu folosesc un tub florescent GE cool white deluxe), timp de aproximativ 18 ore pe zi. (Am fost odata plecata in vacanta si-am lasat lumina aprinsa 24 din 24 si cand am revenit, am gasit o adevarata jungla).

Va creste in apa salcie, dar prefera apa proaspata cu pH intre 7.0-7.4. Nu este pretentioasa in ceea ce priveste duritatea. Mi s-a intamplat sa o duca bine si in apa dedurizata si in apa normala de robinet.

Din experienta mea personala, singurul lucru care poate afecta aceasta planta este introducerea intr-un bazin infestat cu melci. Mi-am creat o regula stricta din dezinfectarea atat a tuturor plantelor noi inainte de introducere, ca si a echipamentelor folosite in mai multe bazine.

La introducerea intr-un mediu nou, se poate ca frunzele inferioare sa cada.
Radacinile mici se dizloca si, daca se planteaza orizontal, lasand afara numai imbinarile, plantele noi vor aparea repede, acoperind partea din spate a bazinului. Trebuie taiata regulat, pentru a nu capata un aspect stufos.

Aceasta planta este minunata pentru incepatori si in general oricine isi doreste o planta frumoasa cu crestere rapida.