Breadcrumb
Asset Publisher

Ghidul Incepatorului

Majoritatea acvaristilor isi incep “cariera” prin actizitionarea unui acvariu din targ, cumpara cativa pesti ... si apoi incep problemele :-). Cum cel mai simplu este sa inveti din greselile altora, am sa incerc sa scriu cateva lucruri despre primul acvariu. Un acvariu este un colt de natura la noi in casa. Pe cat posibil trebuie sa le asiguram pestilor si plantelor aceleasi conditii ca in natura.

Ciclul Azotului

Azotul (N) este un element esenţial al ţesuturilor animale şi vegetale. Moleculele azotate, provenind de la animale (excrementele peştilor), vegetale sau mâncarea în surplus, sunt transformate în amoniac (NH3 sau NH4+), care este foarte toxic pentru peşti. Acest fenomen se întâmplă şi în natură însă volumul de apă este foarte mare faţă de numărul de peşti astfel încât concentraţia de amoniac este foarte mică. În acvarii volumul de apă este mic şi concentraţia de amoniac poate deveni periculoasă în anumite condiţii.

TAXONOMIA pe intelesul tuturor

Cu totii cunoastem numele stiintifice ale calutilor nostri de mare, nu-i asa? Dar ce inseamna aceste nume? Deci, pentru inceput, sa ne ocupam putin de taxonomie (modul dum denumim calutii) si filogenia sa (de ce este organismul asa cum este). Aceste informatii s-ar putea sa fie banale pentru unii, dar altii, fie incepatori, fie cei care au uitat unele lucrri, le-ar putea considera benefice.