Super Red Mix

Super Red Mix - Hrana pentru Discus si nu numai


Mixtura pentru discus


Un element important in cresterea discusului, alaturi de o baza genetica buna si schimburi masive, regulate de apa  este si hranirea.
O hrana completa si la indemina tuturor este mixtura de inima de vita,  preparata personal sau  cumparata , aceasta reprezintind la ora actuala baza hranirii discusilor in marile crescatorii occidentale sau asiatice si desigur pt majoritatea hobbyistilor.

Formula actuala a mixturii este rezultatul a 15 ani de experienta si experimente in prepararea acesteia , asigurind o dieta completa si echilibrata discusilor nostri.

RED MIX si SUPER RED MIX sunt produse homemade, preparate cu maxima atentie la detalii .

Va invitam sa incercati aceste produse  , indiferent ca locuiti in Bucuresti sau provincie.
Pina acum, in tara, mixtura a ajuns cu succes si la distante mari fata de Bucuresti :
Tulcea, Ploiesti, Orastie,Suceava, Constanta, Timisoara, Iasi , Sebes , Buzau ,Galati ,
Oradea ,Tg. Jiu, Cluj Napoca, Sibiu ...

Intervalul de timpul cel mai lung pentru sosirea la destinatia finala a mixturii ,in perfecta stare de congelare , a fost de 15 ore , ceea ce permite onorarea comenzilor  catre ORICE localitate din Romania.

Pentru comenzi: click AICI

Carbunele activ: cauza pentru HLLE!

HLLE

HLLE (Head and Lateral Line Erosion) este o boala care afecteaza oin egala masura pestii de apa dulce si pestii marini.

Pana de curand cauza acestei maladii a fost necunoscuta, ea fiind pusa de-a lungul timpului pe seama multor cauze de la deficinete ditetice pana la infectii cu protozoari sau retrovirusuri. (vezi pentru referinte:http://reefkeeping.com/issues/2005-06/sp/index.php  )

Intr-un articol publicat pe 5 mai in CoralJay F. Hemdal, curator la Toledo Zoo, dezvaluie cauza acestei maladii si o probeaza cu rezultate statistice: Carbunele activ.

Wikipedia despre HLLE
 

Krzysztof Tryc's reef tank - system with NP-reducing BioPellets

Krzysztof Tryc's reef tank - system with NP-reducing BioPellets

 • Display tank: (approximately) 750 liters (198 US gallons); 160 x 80 x 55
• Sump:
286 liters (~75,6 gallons); 110 x 50 x 52
• System filtration:
reactor with NP reducing BioPellets and Korallenzucht Revolution M
• Chiller:
Teco 15
• Controllers: pH and temperature
• Ca/KH addition: two-part calcium and alkalinity addition system; liquid additives via Grotech Tec III
• Auto top-off:
Aqua Medic Niveaumat
• Lighting: ATI powermodule consisting of ten 80-watt T5's
• Photoperiod:
2 bulbs on 12 hours a day and 8 bulbs on 7 hours a day
• Water circulation: two Tunze Turbelle Stream 6105, two Iwaki MD 55, Red Dragon 8000 l/h as a main pump

 

Repopularea recifului de corali din fiji

Interzoo 2010 in imagini

Echipa Reef.ro a fost prezenta la editia din acest an a Targului international Interzoo, care s-a desfasurat la Nuremberg, Germania, in perioada 13-16 mai 2010.

Interzoo este cel mai mare targ european dedicat animalelor de companie. Ca o masura a importantei acestui eveniment, dupa un studiu de piata a Institutului de Cercetari si Marketing Euromonitor, piata europeana a produselor dedicate animalelor de companie a avut anul trecut incasari de peste 21.7 miliarde de euro, iar piata globala a avut vanzari de aproximativ 56.8 miliarde euro.

Interzoo 2010 Galerie foto
Interzoo 2010
a avut anul acesta un spatiu de peste 90 000 metri patrati, in care au expus 1502 companii din 53 tari (79% din afara Germaniei).
Peste 38000 persoane au vizitat Interzoo.

 


Reef Aquarium si Acvariu.ro va pun la dispozitie o galerie foto cu imaginile realizate la Interzoo 2010, cel mai mare eveniment de profil al anului.

 


Imaginile se pot viziona la adresa:
http://www.acvariu.ro/static/Interzoo_2010/album/

Rezultatele Concursului Foto/video - Ocean Nutrition

Rezultatele concursului "Foto/Video - Ocean Nutrition" organizat de REEF Aquarium si gazduit de Acvariu.ro

Premiile acordate:
Tricouri Polo Ocean Nutrition, port visit card, hrana pentru pesti, postere, cataloage.

Va asteptam sa ne cititi in continuare materialele si sa participati si la urmatoarele concursurii organizate de comuniateta noastra acvaristica.

Viziteaza REEF.ro si ACVARIU.ro si fidelitatea iti va fi rasplatita prin informatii de calitate (noutati, stiri, articole, interviuri, filme si fotografii), raspunsurii la intrebarile despre acvaristica (necesita inscrierea pe forumul acvariu.ro) si multe premii pentru concursuri!

 


 

- click pe imagine pentru a vedea filmul -

Alex.B Artemia Brine shrimp feeding - Ocean NutritionAlex.B
Hrana : Artemia Brine Shrimp by Ocean Nutrition
Pesti : neon clasic, scalar, SAE
Hranire cu Ocean NutritionMonkY
Ocean Nutrition Cultivated Bloodworms si Ocean Nutrition Brine Shrimp;
Ocean Nutrition Tropical Wafers si Algae Wafers
Hranire platy cu Ocean NutritionLiviu Burcea
Platy
Hranire pesti marini cu Ocean Nutrition Demo in afara concursului - George
Hranire anemona cu Ocean NutritionMosu
Brine Shrimp plus
Lance Fish 100 g
  
Hranire cu Ocean Nutrition (Mysis)Dani Alexa
Mysis
Toni
Ocean Nutrition Formula Two
Laurentiu D
Cultivated Bloodworms
Cyclops
Nano Reef Fishfood
  

Castigatorul detasat este Dany, care a stiut cel mai bine sa prezinte produsele!
 

Noutati

Ne revine deosebita placere se va anuntam finalizarea si lansarea a doua proiecte la care se lucreaza de ceva vreme.


In cadrul parteneriatului dezvoltat alaturi de www.reef.ro si cu sprijinul special al ADA, echipa acvariu.ro a finalizat Aquajournal Romania. Fideli declaratiilor noastre de intentie exprimate public prin politicile urmate pe parcursul ultimilor ani am incercat sa ne sensibilizam userii devotati pe calea acvaristicii de calitate. In acest sens ultimul demers intreprins alturi de ADA si Reef Aquarium (unic distribuitor ADA in Romania) se adreseaza cititorilor pasionati de acvaristica de calitate din Romania, brandul ADA fiind printre cele mai apreciate si cunoscute din lume. Echipa acvariu.ro care a depus eforturi pentru realizarea si finalizarea acestui proiect comun va ureaza lecturare placuta tuturor acvaristilor din Romania.(nota)

 


Cel de-al doilea proiect este si el finalizat. Am dorit sa fim posesorii unui Plant-finder intocmit 100% din resurse si materiale acvariu.ro . Acest proiect este lansat si el tot astazi, are poze proprietate acvariu.ro si de accea va rugam pe toti cei care se vor bucura de ele sa respecte aceste drepturi. Si acest proiect este upgradabil in timp real. De la o zi la alta adaugandu-se noi si noi plante la baza noastra de date.


Am preferat sa lansam acest Proiect chiar daca inca nu este finalizat 100% in ideea ca intreprinderea unei astfel de baze de date este perfectibila perpetuu, pe masura ce apar noi specii de plante in Romania. Speram sa fie un ajutor de nadejde tuturor pasionatilor de plante, dovedind inca odata preocuparea pentru acest subiect atat de indragit pe acest forum.
Mizam pe o colaborare pe termen lung cu toti userii nostri pentru a marii si pe viitor aceasta baza de date iar in acest sens incurajam trimiterea de poze cu plante ce nu se regasesc inca in colectia noastra. In acest sens va recomandam cu incredere folosirea adresei poze @ acvariu.ro
Va multumim si speram ca satisfactia sa fie reciproca.

In incheiere tot in cadrul parteneriatului pe care il desfasuram cu Reef Aquarium dorim sa va anuntam in premiera implicarea si deplasarea unor reprezentanti la cel mai  reprezentativ targ expozitional din Europa ce se desfasoara o data la doi ani la Nuremberg. In acest sens am dorit sa informam userii nostri legat de intentia noastra de a prezenta aspecte interesante legate de aceasta manifestre ce aduce la standuri cele mai renumite firme de profil ale acvaristicii mondiale. Speram ca la intoarcere sa va prezentam cateva cadre interesante precum si alte surprize. Tineti aproape!

 


Nota.
Am optat inca odata pentru posibilitatea ca toti cei pasionati sa poata avea acces la informatie, drept pentru care site-ul poate fi accesat de orice user idiferent de aprtenta la un anumit forum, chiar daca realizarea in sine reprezinta strict efortul echipei si partenerilor nostri. Este daca vreti... modul in care noi intelegem sa multumim injuraturilor si scandalurilor ce apar cu frecventa periodica dirijate dintr-o anume directie. Luati, lecturati si va bucurati! Veti avea parte de informatie de specialitate legata de produsele firmei ADA, metode legate punerea in opera a unui aquascape, detalii legate de modul de fertilizare, interviuri si articole legate de subiect care vor fi actualizate cu o frecventa periodica si pe viitor.

Acvariul lui mosuCateva imagini din bazinul meu (aka mosu)

Ocean Nutrition: Fish Eggs

Ocean Nutrition Fish EggsIcrele de peste sunt o componenta esentiala din dieta naturala a multor pesti marini si tropicali.
Icrele de peste de la Ocean Nutrition (600 – 800 microni) sunt de origine marina si contin o cantitate ridicata de acizi grasi nesaturati, acid arachidonic (ARA), acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA).
Membrana protectoare este o garantie evidenta contra infiltrarilor, asigurand astfel o calitate optima a apei.

  • Contine fosfolipide marine.
  • Ideala pentru modificarea dietei vii.
  • Considerata a declansa instinctele reproducatoare.

Ocean Nutrition Fish Eggs

Avem placerea de a prezenta in cateva imagini si un film acvariul de recif al lui Dani Alexa.
 

galerie foto / video - acvariul lui Dani Alexa


Am realizat o galerie in care puteti vedea o selectie din lucrarile de la AGA 2010. De mentionat prezenta romaneasca prin Sergiu Ciubotariu.

Felicitari Sergiu
 

AGA 2010

 

Va invitam sa vedeti rezultatele celui mai mare concurs de Nature Aquarium si aquascaping din lume. IAPLC 2010 a atins un nou record de participare: 1819 participari din  55 tari si teritorii. Click pe imagine pentru a vedea galeria.

Galerie de imagini IAPLC 2010

Va recomandam
Look inside >
Cover Highlights
March/April 2010
Look inside >
Cover Highlights
May/June 2010

 

Look inside >
Cover Highlights
July/August 2010
Look inside >
Cover Highlights
September/October 2010

Index plante

Incepem un demers la care deja au subscris cativa entuziasti ai plantatelor care sper ca va strarni multa pasiune si pentru a carui punere in practica va solicitam colaborarea. Dorim sa fie un tip de plant-finder care sa ajute iubitorii de plante sa se descurce mai usor in “hatisul” propriilor acvarii

Consecventi principiilor noastre ramanem adeptii materialelor care sa fie facute de catre oamenii nostri fara furaciune, deci fara copy-paste si de aceea vrem ca si pozele sa fie ale noastre nu luate cu japca de pe alte forumuri de specialitate de afara. Dispunem deja de o baza de poze dar fiecare dintre useri nostri poate fi in postura de a avea poze ce se pot dovedi utile. Asadar, fara complexe, va indemnam la pozat si asteptam materialele in format cat mai mare pe adresa POZE @ ACVARIU . RO spre a putea fi prelucrate.

In principiu este de preferat ca pozele sa prezinte in cadru o singura planta sau cel mult un grup de plante din aceiasi specie. Pozele vor fi integrate de catre noi in materiale mai ample ce vor constitui in final fisa de prezentare a fiecarei plante in sine. Pozele pot fi insotite si de observatii personale legate de cerintele de crestere specifice plantei pozate.
Va multumim pentru colaborare si asteptam pozele plantelor dvs.


Sandu Veres - acvariu.ro

 
 REEF.ro va premia munca celor care vor realiza cele mai reusite poze cu plante din acvariile voastre. In acest sens competitia se va desfasura dupa urmatoarele reguli, in parte mai sus metionate:
Fiecare participant transmite 3 poze:

- in format cat mai mare si la rezolutie cat mai buna;
- de preferat ca fiecare planta pozata sa fie in prim-plan;
- daca fiecare poza reprezinta o specie diferita cu atat mai bine;
- nu conteaza daca plantele respective sunt raritati sau nu dar ar fi de preferat sa incercam sa gasim plante ale caror poze nu au mai fost expuse pana acum;
- prezentarea unor observatii personale despre conditiile de crestere/intretinere a plantelor este considerat un avantaj in alegerea castigatorilor.

Aveti doua saptamani sa trimite-ti pozele la adresa indicata de Sandu:
Asteptam o participare cat mai consitstenta la actiune “Floarea din gradina”

Nu de premii ducem lipsa ci de un pic de curaj din partea voastra .


Bafta!

dec 2009 - Interviu cu Takashi Amano

Dupa cum v-am obisnuit, in preajma sarbatorilor am publicat in fiecare an interviuri si articole deosebite. Cu ajutorul lui Sorin Tuta (aka Intros, pe forum), Sandu Veres a realizat un interviu in exclusivitate pentru acvariu.ro cu nimeni altul decat Takashi Amano.

Takashi Amano

Va invitam sa va delectati in pagina dedicata.

Din oferta Reef Aquarium: