[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dalles
Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
osa wrote:Pai ala ii in cluj, si pe mine m-ar interesa prin TM

Ce sa-i faci? Asa se intampla daca nu iti completezi si locatia. Forumul are membri din toata tara, ba - ce zic eu? - din toata lumea!
Completeaza-ti locatia din Profile si o sa fii ferit de astfel de confuzii.
Nici mie nu-mi place cum arata. Imi da o senzatie de neterminat, de santier in lucru. E bine ca tu te-ai decis la varianta cu pietris.
Ma gandeam sa-i sugerezi tatalui tau sa schimbe fundalul cu o panza neagra sau bleumarin, dar mi-e teama ca or sa iasa mai rau in evidenta recipientele alea. Pur si simplu, aranjamentul incalca atat de multe reguli de estetica incat nici nu stii unde sa-l carpesti fara sa-l rupi in alta parte.
Nu inteleg un lucru: la cat timp schimba apa tatal tau, de zici ca nu vrea sa "piarda vreme si nervi cand curata acvariul"?
Pe de alta parte, imi place cum a profitat de spatiul oferit de acel colt de camera, dar nu-mi place ca, dupa ce a confectionat un stativ frumos, din scandura, cu sertare, nu a facut si un capac pe masura, care sa completeze ansamblul.
Apropo, la ce foloseste bazinul de dedesubt?
Si o a treia intrebare: in poza ASTA se vede cumva o "bila" de Cladophora? Daca da, cat de mare e si de cat timp o are?
Allen_g30 wrote:...Ca lumina de la flash sa nu fie dura, se utilizeaza un reflector de dimensiuni mici pentru flash (un calc peste flash, un ciorap de dama, negru intins peste flash...

Am gasit pe net o solutie foarte simpla pentru confectionarea unui reflector. Se indeparteaza fundul unei cutii albe de film de 35mm (indiferent de firma, Agfa, Fuji, numai alba sa fie). Cilindrul astfel obtinut se despica pe lung cu o taietura dreapta si reflectorul e gata. Din pacate, acesta se poate aplica numai la aparatele cu blitz pop-up. Blitz-urile incastrate in carcasa nu pot fi acoperite decat cu hartie de calc.

~~~~~~~~~~~~~~~

Later edit:
Dalles wrote:...tocmai pregatisem pentru comparatie doua poze ale aceluiasi scalar, facute cu cele doua aparate, dar bineinteles ca astazi nu merge Galeria.
S-a reparat Galeria, asa ca ma grabesc sa pun pozele promise, pentru comparatie.

Polaroid 5350 --> image si Canon S2IS --> image
Facand o analogie cu felul in care arata papilele genitale ale scalarilor (verii lor indepartati), as zice ca primul oscar e mascul iar al doilea e femela.

Totusi, cea mai clara dovada o vei obtine atunci cand ii vei observa la depunere.
Uite ce le dau eu: image

Trebuie sa adaug ca le dai cam des sa manance. De trei ori pe zi e prea mult. Hai, de doua ori mai merge, dar o data pe zi, dimineata, e absolut suficient.
@Sorinel18_my&mg_cmt: sunteti siguri ca aveti temperaturile astea in acvariu? Daca aveti termometre cu alcool, mai mult ca sigur ca astea nu sunt temperaturile reale. Am povestit aici ce am patit recent.
grig wrote:...este destul de important nu doar nu de pixeli dar si dpi-ul (dots per inch).voi ce stiti de asta?

La aparatele foto conteaza doar nr de pixeli si reprezinta rezolutia senzorului optic. Pixel e acronimul de la "picture element" si reprezinta cea mai mica unitate de imagine, practic punctul de imagine.
dpi-ul conteaza la aparatele care reproduc imaginea (display, imprimanta,...) si reprezinta rezolutia cu care e scoasa fotografia. dpi inseamna numarul de pixeli care incap pe un inci patrat.
In ambele cazuri, evident, cu cat rezolutia e mai mare, cu atat creste detalierea imaginii.
aripel wrote:
Dalles wrote:...fac o mica ajustare cromatica, pentru ca senzorul aparatului meu da pozelor o usoara tenta rosie.
...ar trebui sa aiba niste programe pentru fotografiere la bec cu incandescenta , la neon, daylight...etc

Cand am pus postul cu pricina aveam un Polaroid 5350 destul de simplu. In vara, respectivul a fost inlocuit cu succes de un Canon S2IS care imi permite mai multe setari. In plus, are un WB de nota 10 si nu trebuie sa mai fac absolut nici o ajustare cromatica.

Later edit: tocmai pregatisem pentru comparatie doua poze ale aceluiasi scalar, facute cu cele doua aparate, dar bineinteles ca astazi nu merge Galeria.
MARELE ALB wrote:Jucaria e in plina reamenajare - e cam chel...

Mda... e foarte chel, ce sa mai vorbim noi!!!
Lasati matale, ca stim noi a ce miroase modestia asta...
Dom'le, ce ma enerveaza astia cu acvarii uriase! Planteaza in ele paduri si pe urma tot ei: "Vaaaai, nu stiu ce sa ma fac cu acvariul meu cel chel! Uitati-va si voi ce chel e. Nu are decat sapte mii de tufe de Micranthemum, cinci mii de tufe de Eusteralis, trei mii de fire de Barclaya si de Hygrophila si vreo mie de Myriophyllum. Un dezastru!"
Uite, de-aia nici nu sunt invidios pe sarcofagu' tau: ca e chel!!! Noroc ca ne-ai spus, ca altfel nu gaseam motiv.

bilti wrote:...a venit un copil si batea cu pumnul in sticla ...

Poate vroia sa intre. Nu s-a gasit nici un suflet milostiv care sa-l arunce inauntru si sa tranteasca capacul?

koala wrote:... poate ca ar fi util sa faci un mic "remember" al istoriei sarcofagului...

Subscriu!
Banuiesc ca e batut. Scoate-l sau planteaza masiv o zona a acvariului, in care sa se poata ascunde.
Eu am de aproape 10 ani acvariu de 70x40x30, adica de fix 84 de litri, facut cu sticla de 6 mm.
Cladophora aegagropila?
Am inteles foarte bine. Ideea e ca e mai indicat sa ai O2 in acvariu decat CO2.
Plantele se descurca si cu putin CO2 la dispozitie, dar pestii nu prea rezista cu putin O2.

~~~~~

Later edit: am adaugat la galerie o poza cu "valurile" pentru aerare.

image
manex wrote:sa renunt la piatra de aer si vibrator?

Da, categoric.

manex wrote:ca nu ar fi indicat sa tii piatra de aer, pentru ca ar dispersa si bruma de co2(asta in cazul in care nu ai instalatie)

Asa e, dar tocmai de-aia se monteaza instalatii de CO2: ca sa poti sa aerezi cat vrei, fara sa iti pui problema ca ramai fara CO2.

manex wrote:am mutat mai sus filtrul pentru ca jetul de apa sa "prinda" aerul si sa bage ceva oxigen in apa. e bine?

Nu trebuie sa "prinda" aer. Trebuie sa agite suprafata apei. Deci indreapta jetul filtrului oblic in sus, astfel incat sa se formeze valuri mici.
Te aari mieluinen, herra Dan_McTudor!

In 60 de litri intra la limita o pereche de nigro, ba chiar sunt un pic inghesuiti. Insa nici o alta specie.
Sa fii atent la decorul pe care li-l pregatesti, pentru ca le cam place sa mute "mobila" asa cum vor ei.
Magda wrote:Nu renunt la Echinodorusul ala nici picata cu ceara Si asa a trebuit sa renunt la multe plante dragi...

Daca vrei sa ai acvariu-decor, trebuie sa te obisnuiesti cu ideea trierii plantelor!
Incepand cu Hygrophila si Nymphaea, trecand prin Echinodorus si Cryptocoryne, si terminand cu Barclaya si un Anubias barteri care se facuse cam mare, eu am renuntat de-a lungul timpului la aproximativ (daca nu peste) 20 de specii de plante frumoase care mi s-au perindat prin acvariu. Imi venea greu de fiecare data, dar imi dadeam seama ca doar asa designul acvariului poate castiga ceva in plus.
Stii vorba aia: "nu poti sa faci omleta fara sa spargi ouale".
Otto451 wrote:...cand erau mici le-am dat numai rame, aproape un an de zile...
...dupa care cca. un an au mancat numai pestisori...
...am inceput sa le dau inima de vita...
...iarasi le-am dat numai inima de vita...

Nu faci bine ca ii hranesti perioade lungi de timp NUMAI cu un tip de aliment. Pestii nu primesc toate vitaminele si mineralele de care au nevoie organismele lor. Trebuie sa le variezi hrana zilnic.
Nu e de mirare ca au carenta minerala.

Otto451 wrote:...au mancat numai pestisori, prinse de mine dintr-o balta apropiata,...

De asemenea, sunt mari sanse sa le fi transmis oscarilor tai vreo boala din balta aia apropiata.
Daca iesisera deja "la zbor" e putin probabil ca erau bolnavi.
Ma gandesc ca parintii au simtit vreo amenintare. Probabil ca nu le-o fi placut de Pleco.

Pe de alta parte, nu vad nicaieri sa fi pomenit de lumina de noapte. Ciclidelor le place sa-si tina puii sub observatie si noaptea. Acvaristii le amenajeaza de obicei un asa-numit moonlight, o lampa slaba (1-2W) care emite in acvariu o lumina foarte discreta si care permite parintilor sa-si pazeasca odraslele pana la ziua. Ai asa ceva?

Nu in ultimul rand, ma tem ca nu cumva nivelul nitritilor sa le fi fost fatal puilor.
Pai, ce? L-am facut io acasa? L-au facut aia de la firma de mobila!
Deci nu e home made ci firm made, asa cum vrea!
Daca nu vrei si masa, ia-l de la Animax.
Daca ai nevoie si de masa, ia-l de la marlan.
Daca stai prost de tot cu banii, ia-l cu 9 milioane de la marlan, desi fara garantie.

Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Go to: