[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dalles
Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Dalles

Categoric NU.
Ca sa plusez: eu sunt de parere ca cea mai buna iluminare e cea progresiva. Dimineata si seara acvariul sa aiba lumina diminuata, in timp ce in jurul pranzului sa aiba lumina deplina.
De exemplu, in cazul unui acvariu cu doua becuri, de la 8,00 la 10,30 sa fie aprins numai unul (preferabil cel apropiat de geamul din fata), intre 10,30 si 20,30 sa se aprinda si cel de-al doilea bec (cel in spatele acvariului, de deasupra plantelor), iar dupa ora 20,30 si pana la ora 23,00 sa ramana din nou aprins numai becul din fata. Intre 23,00 si 8,00 - bezna deplina.
Sandu wrote:Scoate Rama aia ca te traznesc
Magda wrote:...care-i sensul(ascuns) al cutiei de margarina
MARELE ALB wrote:...sa masacrezi imediat nenorocita aia da™ cutie.
koala wrote:...mai bine ai pune mana sa maschezi casoleta aia ...
florin_niky wrote:Cel putin maschiaz-o cu niste pietre ceva .....
Dan_McTudor wrote:...cei care produc "Rama" ar trebui sa te sponsorizeze "la greu".... :-)

Sunteti niste carcotasi ce n-am vazut!!!!
Ce-aveti, bre, cu bietul om?
Nu intelegeti un lucru: razvan e un tip de moda veche! Desi acum se poarta acvariile lipite, el prefera sa ramana adeptul stilului retro, de pe vremea cand se faceau acvarii... cu rama!!! :p
N-are nici o importanta coada. Trebuie sa te uiti la inotatoarea de SUB coada.

image

PS: "teapa" masculilor se numeste gonopod.
Vin si eu cu o ipoteza: daca hrana administrata puilor n-a fost OK?
Hai sa dau eu o mana de ajutor: "Scrumiera".
mikehorizon wrote:Hehe, pai cine nu vrea un lemn mai mare? A fost cel mai mare care l-am putut gasi in singura zi cind am coborit la lacul Sf. Ana.

Nu trebuie neaparat ca buturuga sa fie dintr-o bucata. Poti pune 3-4 lemne, pe care sa le sprijini unul de altul sau sa le prinzi cu dopuri de lemn.

mikehorizon wrote:...ma asteptam ca in "era digitala" totul sa fie mult mai simplu si mai de calitate. Se pare ca m-am inselat amarnic...

Esti prea aspru cu tine.
Fotografiatul e la fel de artistic ca automobilismul. Daca esti pilot de F1 sau de Rally atunci da, ti se cere maiestrie, finete si inventivitate. Daca trebuie doar sa scoti masina din garaj si sa sofezi pana la serviciu, atunci nu-ti trebuie sa stii decat comenzile de baza.
Si eu am fost fan Zenit. Din 9 aparate foto cate am avut pana in prezent (am si eu o marota) 3 au fost Zenit si mi-au placut. Insa trecerea la digitale mi s-a parut un mare pas inainte. E ca si cum ai trece de la Dacia 1100 (o buna masina clasica) la Renault Megane II, o masina moderna si plina de reglaje electronice. Nu poti sa spui ca iti complica sofatul aprinderea electronica, deschiderea telecomandata, ABS-ul, servodirectia, computerul de bord sau airbagurile. Daca stii la ce folosesc iti ofera un control mai mare asupra masinii.
Analog, aparatele digitale iti permit un control mult mai amplu asupra fotografiei si - cel mai important - prin faptul ca iti poti vedea imediat "opera", iti da ocazia sa experimentezi fara sa consumi produse fotografice.

Am vazut ca ai Sony P41. Pentru fotografierea acvariului iti recomand asa:
- regleaza ISO la 400;
- pune aparatul cat mai departe de acvariu si regleaza-i zoom-ul la maxim, astfel incat numai bazinul sa intre in cadru, dintr-o margine in alta;
- trece focus-ul pe "Spot AF";
- dezactiveaza blitzul;
- pune aparatul pe trepied, la jumatatea geamului acvariului;
- activeaza functia de declansare intarziata (Self timer) ca sa nu misti aparatul cu mana cand apesi declansatorul.

Daca poza iese cam intunecata, regleaza si Exposure (EV) pas cu pas, pana la +2.
Daca poza iese cu aberatii de culoare, regleaza balansul de alb (WB) pe Fluorescent sau Tungsten.

Incearca si mai vorbim.

A, era sa uit: reglajele finale, cu care obtii pozele cele mai bune, noteaza-le undeva. Un fisier .txt pe PC e suficient, totul e sa stii unde le-ai pus data viitoare cand mai vrei sa faci poze.
lukaboy wrote:
hans wrote:Nu-s prea multe acvarii frumoase...
Vezi ce iti creste standardul daca stai pe forum?

Hai ca m-ai bagat la idei cu afirmatia asta.
Nu de alta, dar mie mi se pare, dimpotriva, ca sunt mai multe acvarii frumoase ca in alti ani!!!
Oare eu n-am stat suficient timp pe forum... sau invers, oi fi stat prea mult? :p
manex wrote:...algele de pe frunze s-au colorat in roscat. sint roscate roscate. ce inseamna asta? ca au inceput sa se "usuce"?

Cam asa ceva. Desi mai corect spus ar fi: "sa se ofileasca".
(Era sa scriu: "sa se ingalbeneasca". Ce mi-a placut bancul ala: "-Taticule, tomatele nu sunt rosii? -Ba da. -Si astea de ce sunt galbene? -Pentru ca sunt inca verzi." )
mg_cmt wrote:...si guppy cam o ia in freza :sic:

De fapt, exact diametral opus.
Grozav, au dat drumul site-ului! De cand pandeam pozele de pe 2005! Pana saptamana trecuta se opreau la 2004!
Imi place. Pare echilibrat asa cum e fotografiat, numai pe diagonala.
Sa incerci sa pui si o poza perpendiculara. Asteapta sa se faca noapte, aprinde toate luminile in acvariu, stinge toate luminile in camera, dezactiveaza blitzul si aseaza aparatul foto pe un trepied sau pe un suport ridicat, astfel incat obiectivul sa fie orientat catre mijlocul geamului frontal. Declansarea pune-o pe temporizator, ca sa nu misti aparatul cu mana.
Nu imi place prezenta pe geamul din fata a termometrului cu alcool si a celui electronic, precum si a curatatorului. Daca vrei sa admiri nestingherit acvariul (si cu atat mai mult cand faci poze), e bine sa scoti asa ceva din cadru. Termometrele aseaza-le pe geamurile laterale, iar curatatorul scoate-l complet, ca doar nu l-ai lasat la ciclat. :p

O observatie personala: lemnul e frumos, dar mi se pare cam mic. Nu zic ca e nepotrivit, dar eu... as fi indraznit sa bag unul de 2-3 ori mai mare. Si garnisit cu Java Moss si cu cuiburi de Anubias, ca vad ca tu le-ai plantat in nisip.
mihai20005 wrote:...guppy sunt cam cat masculii de molly ca dimensiuni, xifo nu se vor agata si de cozile acestora ?

E o mica diferenta: molly n-au cozi voalate, ca guppy. Pe acestia din urma cozile sunt cele care ii baga in bucluc. Miscarile lor fluturatoare scot din rabdari orice peste cu sange de vanator in vine. Molly au cozile normale si xipho nici nu ii baga in seama.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index