[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dalles
Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Mitnick wrote:... Putem sa vb un pik de specii de pesti de pus in 300 de litri de apa ... M-am gandit la niste pesti de card ...

Din cate am observat eu, cei mai "de card" pesti sunt Rasbora heteromorpha. Stau mereu foarte grupati. In 300 de litri poti pune 50-60 de exemplare. Sau 25-30 de rasbore impreuna cu 25-30 de neoni, pentru varietate coloristica.
Jandarmii si zebrele sunt pesti cam zvapaiati. Mie imi obosesc ochii cu fataiala lor continua.
Dark4ce wrote:...Ma gandesc sa schimb toata apa in acvariu si sa fierb din nou nisipul cu pietris si sa spal acvariul...

Sa nu te mai gandesti niciodata la asa ceva. Vei face mai mult rau decat bine.

Dark4ce wrote:...nu am schimbat absolut nimic la acvariu si ma gandesc ca 6 luni cat a stat asa, n-au aparut algele si dupa aia au aparut deodata...

Treptat, s-a acumulat in apa un exces de substante nutritive. Nimic spectaculos.
Ce plante ai si cat de multe? Sa inteleg ca schimbi apa o data pe saptamana? Cat de multa?

Cum ti-a spus si Dolly, mareste cantitatea de lumina in acvariu. Trebuie sa ai intre 45 si 90 de Watti.
Dupa ce ai mai pus becuri, planteaza cat mai multe fire de Hygrophila polysperma. E o planta cu crestere rapida, care absoarbe excesul de nutrienti din acvariu.
Baga melci Helisoma nigricans ("de-aia mici si negri", de care vor sa scape necunoscatorii).
Schimba 1/3 din apa cel tarziu la 7 zile o data. Daca poti mai des, e si mai bine. Dar nu mai multa.
Micsoreaza portiile pestilor. La cati ai acum, le e suficienta o treime de lingurita de granule TetraDiskus (orientativ), o data pe zi.
Pentru efecte mai lente, dar pe termen lung, planteaza multe fire de Elodea, Vallisneria si Ceratophyllum. Filtreaza prin turba. Si populeaza cu melci multi, asa cum ai spus.
Lucian wrote:daca sunt maro sigur nu sunt pomacea...

Probabil sunt Helisoma nigricans...
Uite unul pentru fundaluri foarte interesante: http://www.aquarium-background.com/dealer.asp?mode=Romania

Tot site-ul e bun de rasfoit, dar va recomand sa aruncati intai un ochi la sectiunea "Customer gallery".
attilio wrote:da un search pe forumul vechi, gasesti tot ce vrei.

Adresa e: http://oldforum.acvariu.ro/

@Mitnik: ai grija cu jandarmii. Pe langa ca sunt pesti destul de mari, sunt si pesti vioi, de viteza. Eu ti-as recomanda cate 30 de litri pentru un exemplar, ca sa se simta bine. Deci, un card de minim 5 jandarmi ar trebui tinut intr-un acvariu de minim 150 de litri, mai curand lung decat inalt (adica inaltimea poate sa fie si de numai 40cm, dar lungimea trebuie sa depaseasca 120cm). Inghesuiti in acvarii mici au tendinte sinucigase si sar din apa.
Incearca metoda cu gelatina. Nu face spuma mai mare de juma' de deget.
johnny6600 wrote:Totusi vorbesti serios 10 scalari in 800 de litri?Totusi nu e un pic exagerat?

Intr-adevar, am exagerat un pic. Pot fi tinuti si in 500 de litri, desi vor sta cam inghesuiti.
Nu trebuie sa uiti, insa, ca principiul care sta la baza unui acvariu frumos si echilibrat este "pesti cat mai putini in apa cat mai multa".
paulc wrote:Ce inseamna ca schimbi drojdia?
Presupun ca scurgi apa lichida de deasupra stratului de gelatina si pui alta, apoi pui drojdie noua. Da?

Exact asta inseamna. Dar si aici e o smecherie: inainte de scurgere, sticla trebuie pusa din nou la frigider, ca sa se mai inchege putin gelatina. Altfel se duce si ea la canal.

paulc wrote:PS: apropo de apa calduta. Daca nu aveti valva antiretur pe fir si sticla e sub nivelul acvariului, riscati sa vina apa din acvariu in sticla atunci cind se raceste compozitia.

Corect. Valva antiretur e obligatorie la sticla de CO2!

nick_niculae wrote:Apropo de idee:cum se face sa se mentina temperatura constanta la sticla cu drojdie?In momentul cand pun zahar si drojdie apa e calduta dar peste noapte scade(si poate chiar peste zi).

O solutie ar fi sa se lipeasca sticla de acvariu, astfel incat temperatura apei sa se transmita solutiei de drojdie. Daca mai pui sticla si intr-o "teaca" de polistiren expandat, atunci variatiile de temperatura in 24 de ore scad foarte mult.
marius1 wrote:...daca eu vreau un acvariu frumos, cu maxim 10 pesti, ce volum ar trebui sa aiba?

Depinde de pesti. Daca vrei 10 vivipari, un acvariu de 60-70 de litri e suficient.
Daca vrei 10 scalari, discusi sau astronotusi, iti trebuie un acvariu de la 800-1000 de litri in sus.

marius1 wrote:...azi am dat comanda de acvariu...

Deci? Ce capacitate te-ai decis sa aiba?
Leo2003 wrote:...Daca aveai mesaje pe vechiul forum, deocamdata s-au dus.

Ouch! Ce inseamna "deocamdata"? Le vom recupera, totusi?
Pentru ca eu aveam in PM-urile de pe forumul vechi niste retete si numere de telefon pe care nu m-am gandit sa le salvez in alta parte. Sunt pierdute definitiv, sau...?
Nu arunca TOTI melcii. Au si ei rostul lor. Mai rareste-i, daca vrei, dar lasa cativa in acvariu. Sunt buni consumatori de resturi si contribuie la pastrarea sanatatii apei.
Esti norocos ca te-ai pricopsit cu ei pe gratis.
obi1 wrote:Un pic mai complicat dar cu rezultate de durata este cu gelatina...

Si eu folosesc metoda cu gelatina. E super in ce priveste liniaritatea functionarii. Am mai discutat cu danaraluca si am mai imbunatatit-o ici-colo. Un amestec ma tine vreo 3 saptamani. Apoi schimb drojdia si, cu gelatina ramasa, mai functioneaza inca vreo 3 saptamani.
Ai verificat si furtunurile? Sa nu fie colmatate.
Eu am patit asa cu Fluval-ul meu: dupa juma' de an m-am pomenit ca nu mai are putere. L-am luat la "inspectat" si am gasit blocate in cotul sorbului o sumedenie de resturi de plante. Dupa ce l-am curatat, functionarea i-a revenit la parametri normali.

Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Go to: