[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dalles
Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Dalles
mariusica wrote:...eu am luat vasul acela mai mult pentru ancistrusi dar vad ca nu e bun...

In principiu, te-ai gandit foarte bine. Dar pentru ancistrusi exista deja niste forme de ceramica asemanatoare cu niste crengi goale pe dinauntru. Acestea sunt mult mai potrivite intr-un acvariu. Se gasesc in Obor, la acvaristii din piata, sau la orice pet-shop mai de doamne-ajuta...
Important: forma trebuie neaparat sa fie deschisa la ambele capete!!!

Uite, pentru exemplificare, poza unei forme cu patru intrari:

image
johnny6600 wrote:...exista si mancare fina... ...DAR , puii vor creste mult mai incet...

De asemenea, mortalitatea infantila va fi mult mai mare...
mariusica wrote:M-ar interesa foarte mult sa stiu ce parere aveti despre poza cu vasul de ceramica???

Din pacate, nu cred ca cineva de pe aici va avea o parere favorabila despre acea poza. Motivul e simplu: incalca orice regula de aquascaping ("stiinta" aranjarii estetice a plantelor, bolovanilor si buturugilor intr-un acvariu). Scopul principal al unui acvarist cand isi amenajeaza decorul e sa-l faca sa semene cat mai mult cu cu colt de natura. Or, nicaieri in natura nu o sa gasesti vase de ceramica pe fundul lacului. Ba nu, de fapt... gasesti asa ceva pe fundul lacurilor in care au mai aruncat localnicii vechituri de prin casa.

Eu zic sa scoti vasul si sa introduci in locul lui ceva natural, precum o buturuga mare.
Iar ca plante: Vallisneria spiralis, Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma, Egeria densa, Hydrocotyle verticillata, Vesicularia dubyana...

Nu in ultimul rand: acel fundal plin de verdeata ar fi bine sa-l schimbi cat poti de repede cu un autocolant negru sau belumarin. Efectul e garantat!

PS: Abia acum am vazut unde ai pus termometrul. E mai bine sa-l muti pe geamul lateral si sa-l rasucesti astfel incat sa citesti scala cum vrei tu.
E OK. Acu' mi-a picat fisa.
"Chinezul" din fotografie e, de fapt, japonezul Takashi Amano, iar respectivul acvariu e creatia lui.

Atentie mare!!! Takashi Amano e unul dintre cei mai de top acva-designeri ai momentului si e o persoana sacrosanta pentru un acvarist adevarat. Sa faci glume pe seama lui pe un forum de acvaristica e aproape o blasfemie si nici nu stii cand te poti pomeni lapidat sau excomunicat.
Pai... nu ma refeream la un pietroi anume. Oricum nu o sa se vada, pentru ca trebuie evidentiat anubiasul. O piatra banala e OK. Suficient de mica incat sa nu bata la ochi si cu suficiente asperitati astfel incat sa nu alunece ata de pescuit de pe ea.
Daca vrei mai multa estetica, ai putea folosi un mopani de dimensiuni mici, sa zicem de 10 cm.
kata wrote:...Nu vreau sa para ceva de genul "nu vreau nimic, doar ma laud", dar cui sa aduc la cunostinta despre bucuria mea, daca nu unor colegi de "suferinta".

Si foarte bine ai facut, caci cine sa-ti inteleaga mai bine bucuria decat noi, astia de aici, cei peste 2000 de colegi de "suferinta", cum ai spus chiar tu.

Felicitari pentru realizarea ta. Noul tau acvariu e in acest moment ca o coala alba, pe care tu urmeaza sa intocmesti un desen. Nu te grabi. Cantareste bine ce vei desena, pentru ca "stersaturile" se fac greu.
Bine ai venit!

Tii acvariul in dormitor? (apropo de semnatura ta )
Gepeto wrote:Nu stiu daca am voie sa fac reclama la alte site-uri...asa ca stau in banca mea... ;)

Ai voie. Linkurile catre site-urile de factura documentara (spre deosebire de cele comerciale) nu sunt considerate reclama, ci referinta tehnica, bibliografie de specialitate, material informativ, s.a.m.d...
Hmm... Pentru siguranta, eu recomand lumina de veghe cel putin o luna dupa ce ies puii la "zbor". Sa ajunga macar cat un nasture de camasa. Cu tot cu inotatoare.

Iar ca hrana: nauplii de artemia, indiscutabil! Eclozati de cel mult 2 zile.
Se poate chiar si 30% pe saptamana. In rest e OK.
In linii mari... ai tras concluziile corecte.
Se impune insa o mica precizare: data viitoare nu-i mai stimula sa depuna. Lasa-i in pace, sa le vina lor sorocul.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index