| Message |
|
|
|
Din ce material vrei sa fie?
Daca vrei din lemn, iti pot recomanda o firma de mobila la care mi-am facut si eu capacul din PANEL.
|
 |
|
|
Ia uite ce obtii cu un simplu search: LINK.
|
 |
|
|
Am inteles. In astfel de cazuri eu am folosit Tetra Aqua Safe. Si, mai rar, Tetra Vital.
PS: eu tin 6 bidoane de 5 litri in spatele canapelei.  Nu se vad si nici nu incurca pe nimeni.
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca o fi buna sau nu, dar nu inteleg de ce fierbi apa.
Pa langa ca te complici inutil mai si saracesti apa de oxigen.
Lasa apa la declorat minim 24 de ore si e suficient.
|
 |
|
|
|
Oho! 5cm? Parerea mea e ca sunt prea mari pentru a mai risca sa bagi si neoni.
|
 |
|
|
[quote="aditzu'"]Dalles, unde ai gasit sa cumperi solutia asta?
Am tot intrebat de ea la Animax (Turda si cel din Carrefour) si degeaba.
Nici nu auzisera de ea.  [/quote:8cf1b70857"]
He-he, or fi fost surzi!!!
Eu am cumparat asta-vara chiar de la Animax-ul de pe Turda. Spre deosebire de tine, insa, eu n-am intrebat pe nimeni. M-am dus direct la rafturile cu solutii pentru acvariu si m-am servit singur.
Apropo, vezi ca in cutie nu e o solutie, cum zici tu, ci un praf alb. Dupa ce schimbi apa, pui intr-un pahar o lingurita (sau 2, 3, cate iti trebuie), amesteci bine (face o usoara efervescenta) si torni solutia rezultata in toate colturile acvariului. Prima ora apa va fi cam tulbure, dar se va limpezi vazand cu ochii pe masura ce mineralele se dizolva. Daca te deranjeaza tulbureala, poti face operatiunea inainte sa stingi lumina. Dimineata nu se va observa nimic.
PS: sa ai grija cu cati bani te duci in buzunar, ca e cam scumpisoara. In jur de vreo 50 RON. Da eu zic ca efectele merita.
|
 |
|
|
Incearca cu Sera Mineral Salt, in dozele indicate pe cutie.
Nu e un tratament minune, dar in urmatoarea jumatate de an se vor vedea efectele.
Eu conditionez periodic apa scalarilor cu asa ceva si arata toti ca de concurs: aripioare drepte, opercule complete, nici o gaura in cap... Sunt foarte multumit de rezultate! Dar, ce-i drept, il folosesc preventiv, nu curativ (asa cum ai tu nevoie acum)!
Rasfoieste un pic si pe acest site: LINK.
|
 |
|
|
aquamagic wrote:Am desfintat un geam care dadea in balcon si as vrea sa realizez un acvariu in locul lui...
Inainte de orice, te avertizez ca nu ai ales bine locul. Acvariul trebuie asezat cat mai ferit de lumina zilei sau a soarelui. Locul lui trebuie sa fie ales cat mai departe de ferestre, balcoane sau logii.
Sa-l pui intr-un loc in care sa fie traversat de lumina diurna este complet gresit si total impotriva regulilor elementare ale acvaristicii.
|
 |
|
|
|
Daca scalarii sunt mai mari decat o moneda de 100 ROL (aia veche, cu Mihai Viteazu) nu vad bine neonii.
Si eu am scalari cu neoni, dar i-am pus impreuna cand scalarii depaseau cu putin marimea unui nasture de camasa.
PS: evident, ma refer numai la marimea corpului, nu si la inotatoarele dorsala, anala si caudala.
|
 |
|
|
ciprian_sb wrote:"miscarile peristaltice" :o :o :o nu mi-o lua in nume de rau, dar cu ce te ocupi asa...zi de zi  ?
C'moooon, man! E elementar. Nu mai tii minte de la orele de Biologie din clasa a VII-a?  Miscarile peristaltice sunt miscarile alea ale aparatului digestiv care te ajuta la inghitit cand bei sau mananci. Te folosesti de ele zilnic. 
|
 |
|
|
Usurel, ca vreau sa urc si eu!!!
koala wrote:... pai v-o dau voua spre adoptie  , ce 'reaku sa fac io cu ea ? ...
Pai, tocmai! Ce sa faci tu cu o astfel de planta?
Eu iti propun sa-mi cedezi mie locul tau. OK? 
|
 |
|
|
Nu trebuie intuneric toata ziua. Prin joaca cu lumina ma refer la asa ceva: LINK.
|
 |
|
|
manex wrote:...lasat fara lumina vreo 3 zile,...
He-he, pai asta e zero.
Trebuie sa te joci cu lumina vreo doua saptamani! Cel putin!
|
 |
|
|
Anubias wrote:...este aceasta intrerupere a iluminarii totala, sau se poate aprinde lumina pentru o jumatate de ora pe zi?
Parerea mea e ca mai eficienta e alternarea intervalelor de intuneric si lumina peste zi, astfel incat algele sa nu aiba timp sa se adapteze. Per total, perioada de iluminare intr-o zi sa insumeze 10 ore cel mult.
Exemplu:
dimineata 5 ore de lumina
pranz 2 ore de intuneric
seara 5 ore de lumina
dimineata 5 ore de lumina
pranz 4 ore de intuneric
seara 5 ore de lumina
dimineata 6 ore de lumina
pranz 3 ore de intuneric
seara 4 ore de lumina
dimineata 4 ore de lumina
pranz 6 ore de intuneric
seara 4 ore de lumina
Anubias wrote:...pestii nu o sa poata manca pe intuneric, si mi-e frica sa nu moara intr-o saptamana.
Fii fara grija. Atata vreme cat in incapere e lumina, nu se poate spune ca in acvariu e intuneric. Cel putin din punctul de vedere al pestilor, care vad suficient de bine hrana.
|
 |
|
|
Hopa! Forumul asta a inceput sa aiba ecou...
Dalles wrote:
Dalles wrote:
Dalles wrote:
Dalles wrote:...ecou... 
...ecou... 
...ecou... 
...ecou... 
|
 |
|
|
|
Am o cartulie din care am mai citat pe aici: "L'art de l'aquarium" si care recomanda pentru un acvariu cu anabantide urmatoarele asocieri (bineinteles, nu toate speciile enumerate la un loc):
- Trichogaster trichopterus
- Trichogaster microlepis
- Colisa lalia
- Colisa labiosa
- Colisa fasciata
iar in stratul de jos al acvariului:
- Botia macracantha
- Botia devario
- Botia lohachata
Avand in vedere ce gasesti pe la noi, cred ca mai poti pune trei trichopterus (2 femele + 1 mascul) si trei macracantha. Lalia cu leeri ar fi cam monoton, din cauza desenului corporal relativ apropiat.
A vazut cineva microlepis prin Romania?
|
 |
|
|
Ouch!
Touche, monsieur pussycat!
De unde rezulta inca o data valabilitatea ecuatiei: Barbatii+florile=baba+mitraliera
|
 |
|
|
alix wrote:Si odata cu aerisirea nu grabiti evaporarea apei?
Ba da. Nu-i asa ca e minunat de simplu? 
|
 |
|
|
|
Am incercat si eu cu o chinezarie de-asta ca sa nu am zgomot, dar mi s-a parut ca se incinge periculos de tare dupa numai cateva ore de functionare. Asa ca am renuntat la chinezarie si am pus ventilatorul pe un alimentator de telefon mobil.
La mine merge non-stop pentru ca am observat ca noaptea se face condens mai mult. Capacul e mai rece din cauza ca neoanele sunt stinse si e mai racoare in casa, in timp ce apa acvariului ramane la fel de calda datorita incalzitorului. Rezulta umezeala mai multa adunata in capac.
|
 |
|
|
|
Aoleu! Lasa sarea in muntii strabuni! Ce ti-a venit s-o pui in acvariul plantat? Ai vrut sa faci ciorba de peste cu zarzavat? Acvariul de apa dulce trebuie sa contina numai apa dulce!
Fara sare in acvariu! Sper ca s-a inteles!
Plantele au nevoie de nutrienti si de lumina ca sa creasca frumoase. Si de temperatura adecvata.
|
 |
|
|