[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: marzzx
Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx
Message
100% e vivipara ! :-)
Sunt fan declarat eleocharis si pot spune ca sunt trei specii de eleocharis pe care le-am intalnit pana acum in acvaristica:

Eleocharis parvula - creste intre 3 si 10 cm
Eleocharis acicularis - creste intre 10 si 15 cm
Eleocharis vivpara - creste intre 20-30 cm

Dar genul eleocharis are o multime de specii, s-ar putea sa mai fie si altele prin acvarii, sau sa apara.
Porcu wrote:Imi place foarte mult . Dac-ai scoate Accicularia cred c-ai fi mult mai frumos.
Mersi, mi s-a mai zis, dar sa tin planta asta e o dambla de-a mea de cand eram mic, pe vremea impuscatului si prin '90, si era una dintre singurele plante care imi rezistau. :-) Aici am impresia ca imi acopera filtrul. Oricum, in toamna setez un alt acvariu si cred ca va merge acolo.

Porcu wrote:Astept cu interes sa creasca muschiu', o sa aiba efcet estetic considerabil.
A crescut, l-am scos aproape de tot, acum iar astept sa creasca...

dogibeer84 wrote:Ca si idee, ai putea pune niste Cladophora pe creanga din fata ca sa inlocuiesti Riccia. OK
Stiu ca asta e in plan la urmatorul tau acvariu :ninja: dar la mine ii place mult sotiei asa cum e, un "animalut pufos". Deci nu pot risca sa-i stric petul. Dar poate incerc cu o bucata mai mica.
Dupa ceva peste patru luni ...

image

image

o imagine inedita, din laterala:
image

si unul dintre gertrudae, de la care am deja pui :
image

Intre timp am ajuns cu fertilizarea la Brighty Step 3.
Frumos si curatel ! ...chiar si nisipul ala, desi nu e prea aratos si indicat, e acceptabil, doar nu suntem talibani - sunt sigur ca o sa-l schimbi tu cand refaci setupul.

PS: Ai putea sa renunti la cele doua benzi de elastic de pe buturuga in favoarea unui fir de pescuit.
Din descrierea ta este posibil sa fie finrot sau ceva bacterie/ciuperca (fungus). Uita-te aici si identifica boala.
Daca e finrot, eu am reusit sa scap de ea cu Sera Baktopur.

Bafta !
In general incerc sa evit sa las chestiile din acvariu sa ajunga in natura de la noi. Cea mai mare parte nu sunt indigene si ar putea sa strice echilibrul ecologic - care si asa nu sta foarte bine. Desi in cazul asta e posibil sa fie ok, pentru ca physa este raspandit deja si in Europa, eu n-as risca un mic accident ecologic.
gordi79r wrote:Si unde sa scap de el?!?
Eu ii strivesc.

alber wrote:Nu va mai indarjiti atata impotriva bietilor melci . In acvariu melcii fac treaba ramelor in pamant. Adica aerisesc nitel substratu. Si stati linistiti ca nu va termina plantele.
Intr-adevar nu mananca plantele, dar nici nu prea aerisesc substratul; cei care 'aerisesc' substratul sunt Melanoides, sau 'Malaysian Trumpet Snail'. :-P Physa sunt nedoriti din punct de vedere estetic - cate unu mai merge, dar cand sunt mai multi arata destul de respingator, desi si asta depinde de gusturile fiecaruia. Mie, cel putin, nu-mi face placere sa vad un acvariu plin de melci de-astia si incep sa-i vanez cum ii vad. ::hammer:
E physa marmorata - tot hermafrodit. Eu zic sa scapi de el daca nu e deja prea tarziu - se va inmulti fara masura. Si mi se par chiar mai urati decat planorbis.
gordi79 wrote:Pai se inmultesc da, dar daca e unul singur? Are inmultire asexuata cumva?!?

Sunt 99% convins ca ai melci planorbis sau 'ramshorn snail'. Acesti melci sunt hermafroditi.
Corydoras Panda sunt ceva mai mici decat obisnuitii aeneus sau paleatus. Cei mai mici corydoras sunt pygmaeus.
Da, eu folosesc cu succes un difuzor ceramic similar cu cel de aici legat la o bomba cu gelatina, la un bazin de 60 l.
Salut,
eu am mascat muchiile la un acvariu cu banda izolatoare (din plastic, nu varianta cu panza) neagra, dar am vazut si solutia acoperirii cu cornier de plastic negru - tot din Pratkiker.
Teoretic ar trebui sa fie la petshopurile care vand marfa Eheim, practic probabil doar daca vorbesti cu ei si faci o comanda ferma sa-l aduca si ei, la randul lor, de la distribuitor.

In alta ordine de idei, la un acvariu de 60 l nu foarte populat eu folosesc un Tetratec ex400 si cateodata mi-as dori sa fi fost modelul ex600. Tetratecul e o varianta mai ieftina si mai putin performanta de filtru extern decat Eheimul recomandat de minnardy.
Salut si bine ai venit !
laurentiuvl wrote:tijele la echinodorus apar vara sauu?

Daca bine am inteles, ai intrebat daca dezvoltarea echinodorusului tau are legatura cu anotimpurile de afara: nu, nu are nici o legatura, tu in acvariu ai un mediu controlat artificial care ofera conditii constante (sau cel putin asa ar trebui) de-a lungul intregului an.
ZEOL'IT, zeoliţi, s.m. Grup de minerale care reprezintă alumosilicaţi naturali, hidrataţi de calciu, sodiu, potasiu, bariu si stronţiu, uneori magneziu, mangan etc., având proprietatea de a-si pierde treptat apa prin încălzire, fapt pentru care este utilizat la dedurizarea apei. [Pr.: ze-o-] - Din fr. z'eolit(h)e.

Ca medii de filtrare, cele mai recomandate sunt cele care ofera suport pentru bacterii, pentru a avea asa-numita filtrare biologica. Pentru filtrare mecanica ai de la diferiti bureti si perlon la inele ceramice si alte nebunii. Ce ai tu, carbonul activ, este bun pentru filtrarea chimica, care nu este foarte recomandata intr-un acvariu plantat si care nu are probleme.
Da, este cu siguranta moss, dar nu sunt foarte sigur ca este chiar Java Moss. In poza in care se vede de sus este un fir iesit in afara si ramificat, care ma duce cu gandul mai degraba la Christmas moss. Ai aici o lista cu muschii acvatici dupa care poti sa il identifici pe al tau.
Bafta !
Destul de seaca descrierea ta...
Java moss-ul arata asa. Daca nu arata ca in pozele alea sunt sanse foarte mari sa nu fie java moss. Pe de alta parte, daca a fost tinut in conditii proaste este posibil sa arate mai ciudat. Si trebuie sa fie tinut in conditii intr-adevar proaste ca un moss sa arate ciudat.
Salut si bine ai venit ! Desi ti-ai urat si singur.

Ai aici un atlas care te va ajuta la identificarea multor specii de plante si pesti. Spor la descoperit !
@minnardy: daca ai putina rabdare, cum spuneau si antevorbitorii mei, cred ca o sa ai mari satisfactii - eu le am la celalalt acvariu setat cu ADA de aproape un an.
Si eu am/aveam niste alge la asta - se si vad in poza pe frunzele de sus de la bolbitis, cele care sunt chiar sub neon - dar le-am cam rarit :jajaja: : manual si am bagat niste CO2 de la o bomba cateva zile + fertilizare Brighty step 1 jumatate din doza recomandata (inainte puneam 1/4). Oricum nu ma deranjeaza foarte tare algele pentru ca apar doar pe frunzele chiar de sub neon.

lazarginel wrote:Marzzx,uite cam ce spuneam de Nymphea
http://www.aquabotanic.com/contest2004/tank_54/resized/aqua1.jpg

Multumesc lazarginel si ketamina. Primind planta aproape din intamplare si nemaiavand niciodata aceasta specie, chiar nu eram deloc informat cu privire la ea. O sa-i tai frunzele .

Dar, ar aparea intrebarea: exista posibilitatea sa iasa ceva substante otravitoare pentru creveti din tulpina taiata ? Pentru ca la anubiasi stiu ca nu este recomandata taierea frunzelor sau rizomului intr-un acvariu cu creveti, pentru ca seva care iese din taietura este periculoasa pentru ei.
 
Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com