Message |
|
N-o fi oare o Fasciola hepatica ? Sau lipitoare ?  De aici m-am inspirat. 
|
 |
|
mefisto_green wrote:Sanitarii or sa fie albi ca aceia cresc putin
Corydoras - albino
mefisto_green wrote:daca o sa pun plante e absolut obligatoriu instalatia de co2?
Nu as spune ca e absolut obligatoriu, mai ales daca nu o sa ai plante pretentioase, dar in mod cert merita si se vede diferenta.
mefisto_green wrote:si inca o intrebare in timpul ciclarii pot folosi un filtru intern aquael 350L/h mai ales ca e aum intr-un acvariu mai micut adica ar fi bacteriile formate?
Este chiar indicat, dar sa mearga in paralel cu celalalt filtru. 
|
 |
|
Un prieten acvarist din Cluj a avut succes partial cu inmultirea lor. Spun partial pentru ca, desi a reusit sa ii treaca de stadiul larvar, nu i-a reusit aclimatizarea la apa dulce a juvenililor. Oricum, acum mai incearca cu o tura.
I-a fost de mare ajutor pagina aceasta.
|
 |
|
Am gasit, se poate inchide.
Multumesc !
|
 |
|
Porcu wrote:a patra e Eleocharis, nu stiu care 
Eleocharis vivipara, asta este cea mai inalta. Cea mijlocie este acicularis si cea mica este parvula. 
|
 |
|
Eu rezolv problema mizeriei care se scurge din filtru prin utilizarea unei galetute de genul celei in care se vinde smantana la 1Kg. Pun filtrul in ea inca din interiorul acvariului cand il scot pentru curatare (deci filtrul ramane sub apa in galetuta), si tot in ea il si spal.
Pe mine nu m-a deranjat niciodata foarte tare mizeria asta, dar, dupa cum se zice, "cate bordeie, atatea obiceie (-uri)". 
|
 |
|
2208 este cam mic... nu este cel din poza de la zooplus, are un singur modul. Pentru mai multe informatii intra pe sait la Eheim.
Preturile le gasesti tot acolo, la materiale filtrante Eheim.
|
 |
|
Daca te hotarasti la un filtru intern in jurul la 100 lei, iti recomand Eheim Aquaball 2210 sau 2212 . Este unul dintre cele mai bune modele de filtre interne, daca nu cel mai bun de pe piata.
Are mai multe elemente filtrante, care pot fi schimbate, inclusiv unele dedicate pentru filtrarea biologica.
|
 |
|
Juwel nu are filtre externe tip canistra si nici alt tip de filtru extern, din cate cunosc eu...
Eu la 60l brut am un filtru extern Tetratec ex400 si sunt destul de multumit de el. Urmeaza sa imbunatatesc/inlocuiesc mediile filtrante si probabil voi fi 100% multumit. Cred ca ar merge chiar si un Tetratec ex600. Alte filtre ar mai fi de la Eheim (classic sau Ecco), Hydor (Prime 10), Aquael (minikani 80), Fluval (104), JBL (i120) si mai sunt ceva chinezarii de 300l/h (gasesti pe Ebay), dar nu m-as baza doar pe ele la 60l. Sau, daca iti permite acvariul, ar fi chiar cele tip cascada, la care nu ma bag, pentru ca nu am folosit.
Dar, la 60l, nu este foarte necesar un filtru extern, poti face treaba foarte bine si cu unul intern.
Imi va permite sa schimb apa acvariului la 2 saptamani ? in loc de odata pe saptamana cum schimb acum ? ( ma refer la acel schimb de apa de 30% cat fac si acum )
Indiferent de filtrare, daca ai plante (si nu doar atunci), schimbul partial de apa saptamanal (sau chiar mai des), dupa parerea mea, este foarte benefic. Poti face schimb partial si odata la doua saptamani, daca acvariul este stabilizat si ai filtrare buna, dar personal recomand prima varianta. :jajaja:
|
 |
|
Ceva imi spune mie ca este vorba de physa, melcul acela. Pentru ca un melc de substrat, cum zicea si colegul, nu prea se plimba pe plante si pomacea ma indoiesc ca este, cu siguranta ai fi zis ca e galben.
Daca este vorba de physa acuta, iti pot zice ca e drept ca am vazut si carora le plac melcii de genul asta, dar, tinand cont ca se inmulteste in draci, o sa ajungi in curand sa intrebi cum sa mai scapi de el. In plus, cu tot respectul, nu as afirma ca e de bine si mananca alge, odata ce vezi la treba un neritina sau un amano. As zice mai degraba ca nici nu strica, nici nu drege, ca patrunjelul in supa :-).
Strica doar pe partea vizuala, daca se inmulteste prea tare. :x
|
 |
|
Am luat hrana vegetala, ceva de la Tetra, ca doar asa ceva am gasit la petshop  si le suplimentez dieta cu ea... po gustarica in fiecare seara  Intr-adevar s-au oprit din mancat plante, imi lasa zoesterifolia in pace.
Multumesc inca o data de pont. 
|
 |
|
f3lyna wrote:Referitor la hrana: le dau Supervit (mini granulat) si cubulete de viermi tubifex congelati. Problema este ca nici nu s`au atins tubifex..cat despre Supervit, lasa mancarea sa cada la fund..nu prea mananca nimic  nu stiu ce mancare le`ar conveni gupilor ..vad ca cory se hranesc cu Supervit de pe fundul acvariului ..dar gupi nu prea par interesati de nici un fel de mancare ...
Poate le dai prea multa mancare si sunt satui - in cazul asta nu mai sunt foarte interesati. Nu le da o zi de mancare si vezi duoa aceea daca sunt interesati. Dar poti incerca si alte tipuri de hrana.
f3lyna wrote:Si inca ceva: cory nu prea sunt activi..de obicei stau nemiscati pe substrat..iar apoi se ridica la suprafata ca sa ia aer...
Aceeasi chestie... daca sunt satui nu se prea misca :-P
f3lyna wrote:Cat despre filtrul intern,este foarte enervant pentru ca face mult zgomot..m-am gandit ca nu e normal sa bazaie asa tare deci cred ca o sa-l schimb.
Incearca sa-l mai misti, poate vibreaza din cauza ca se atinge de ceva. Sau - am avut eu cazul asta - suna din cauza componentelor si daca renunti la o duza sau daca o fixezi mai bine, nu o sa mai sune.
|
 |
|
Cumpar Eleocharis Vivipara.
Chiar si cateva fire ar fi suficiente.
Multumesc anticipat ! :-P
|
 |
|
In primul rand prin filtrul dotat cu dispozitivul respectiv vei introduce aer, nu oxigen (sau nu doar oxigen).  In al doilea rand, aerul se introduce pentru a oxigena apa pentru pesti - pentru plante se introduce dioxid de carbon.
In general, daca nu faci aditie de CO2, pentru a oxigena apa poti orienta jetul de apa de la filtru (fara aerare) catre suprafata si, prin agitarea acesteia, impreuna oxigenul rezultat de la plante ar trebui sa fie suficient pentru pesti. La dispozitivul special de aerare se apeleaza cand observi ca pestii nu au oxigen... vor respira mai des si se vor ridica la suprafata pentru a incerca sa isi ia direct din atmosfera.
Daca faci aditie de CO2 prin agitarea suprafetei de apa pierzi din CO2.
Orientarea duzei o faci in functie de pesti si de curentul care il face in acvariu. Daca pestilor le place curentul, il vei orienta spre interior, daca nu, spre perete pentru dispersare.
Nu stiu exact daca influenteaza sau nu ciclarea, dar chiar daca exista o influenta, nu cred ca este mare..
|
 |
|
Ar fi ok intre astea, dar sa nu fluctueze brusc.
|
 |
|
Lasal-l fara incalzitor daca tu crezi ca nu o sa ai oscilatii mari de temperatura. Pana ce vei introduce pesti ai timp sa experimentezi. 
|
 |
|
Temperatura de 25 de grade este ok pentru ei.
Daca zici ca ai termostat, in mod normal ar trebui sa-ti scada, cu conditia ca temperatura ambianta sa fie sub cea fixata, dar ar mai fi neonul, care incalzeste si el. Eu zic sa-l lasi la 24 +/- 1 si vezi pe maine cum se prezinta.
Incepi sa faci schimburile de apa abia dupa ce introduci pestii.
Bafta ! 
|
 |
|
pc.ciprian wrote:...filtru ai extern? sau l-ai scos sa faci pozele?
Se vad (partial) ambele capete... doar ca i-a scos tubul acela lung, care disperseaza apa.  stie cum ii spune, ca-s departe de a fi inginer de tuburi. :bla: :-P :-P :-
|
 |
|
Sanitarii mai mananca din hrana neconsumata de ceilalti si care ajunge pe substrat. Aici ai un topic cu numarul de pesti/litrajul acvariului. Dar, sa iei in calcul ca viviparii astia se inmultesc mai ceva ca iepurii... :misto: Nu-i vorba, isi mananca puii, dar daca ai plante tot mai scapa cate unul si la un moment dat te pomenesti cu droaia pesti cu care nu ai ce face.  :-P
Uite aici cum arata platy.
|
 |
|
Cele spuse de mine nu sunt perioade batute in cuie, dar, ca sa fii sigur ca nu patesti ceva ce nu iti doresti, este mai bine sa ai rabdare... in acvaristica de multe ori este indicata si de cele mai multe ori nu ai alta optiune.
Despre combinatie... la molly, ca sa le fie foarte bine trebuie adaugata un pic de sare in apa, care sare, pe de alta parte, nu le convine la corydoras. Desi este posibil ca pestii pe care ii vei achiziona sa fi fost crescuti si obisnuiti fara sare. Totusi, eu as renunta la una din cele doua specii. Daca mai vrei un vivipar, ia platy. 
|
 |
|