[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari din Campia Turzii - Cluj  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
stefanutz
Junior member

IP:

Salut,

Ma numesc Stefan si sunt un tanar pasionat de acvaristica din Campia Turzii, o zona in care acest domeniu este foarte slab dezvoltat .

Nu pot spune ca sunt expert in acvaristica, avand in vedere ca experienta mea este de aproximativ 3 ani .

Momentan detin un bazin de 250 l echipat cu: Filtru Tetratec ex 700, incalzitor intern 300w, iluminat 3x30W (in continua dezolvare), reactor de CO2 DIY care nu prea merge si curand sper sa detin si un sterilizator UV .

Locatarii bazinului sunt: 4 platy papagal, 3 scalari diamantati, 2 scalari silver, 15 neoni, 1 pleco, 2 ancistrusi si 3 cory .

Bazinul este bine plantat, dar din pacate nu cunosc numele tuturor plantelor, asa ca mai bine atasez si o poza .

Substratul este format din un strat de substrat fertil de la AquaMedic si pietris de 1-5 mm (aproximativ 5-7 cm). Ca si fertilizant, pe langa substrat, folosesc tablete pentru radacini de la Sera si fertilizant lichid de la Tetra .

Imi urez bun venit si sper sa gasesc raspuns pe acest forum la toate intrebarile mele legate de acvaristica .

Cu stima si respect,
Stefanutz

image
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

Salut Stefan si bine ai venit,

Arata bine acvariul tau, cred ca ar arata si mai bine cu ceva radacina de pe malul Ariesului
[Email] [Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit ! Desi ti-ai urat si singur.

Ai aici un atlas care te va ajuta la identificarea multor specii de plante si pesti. Spor la descoperit !

La t?? ni-i greu !!!
stefanutz
Junior member

IP:

Va salut si bine v-am gasit .

Multumesc pentru ponturi .

Referitor la radacinile din Aries, nu am avut inca timp sa caut, am uitat sa precizez ca acest acvariu ii in functionare doar de ~ 2 saptamani (asta explica si starea destul de proasta a plantelor) .

Am sa mai postez imagini cu evolutia acvariului saptamanal pentru a putea face o comparatie (daca nu uit, binenteles) .

Cu stima
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salut si bine ai venit.
pentru o zona ca a ta, acvariul tau arata foarte bine, sunt alte persoane care locuiesc in zone, unde acvaristica este mai avansata,si acvariile lor lasa de dorit, asta mai ales ca nu vor sa se informeze sau poate nu accepta sfaturile altora.
In legatura cu pleco ala al tau, ai de gand sa il lasi pana la maturitate?
oricum in condiitile tale nu va ajunge in captivitate la marimea lui naturala , dar din cate stiu creste si asa destul de marisor
stefanutz
Junior member

IP:

ketamina wrote:salut si bine ai venit.
pentru o zona ca a ta, acvariul tau arata foarte bine, sunt alte persoane care locuiesc in zone, unde acvaristica este mai avansata,si acvariile lor lasa de dorit, asta mai ales ca nu vor sa se informeze sau poate nu accepta sfaturile altora.
In legatura cu pleco ala al tau, ai de gand sa il lasi pana la maturitate?
oricum in condiitile tale nu va ajunge in captivitate la marimea lui naturala , dar din cate stiu creste si asa destul de marisor

Acel pleco sper sa-l pot dona in urmatoarele 2-3 luni, asta daca perechea matura de ancistrusi o sa-mi depuna sa raman cu ceva ce sa-mi curete putin sticla . L-am cumparat din "greseala", era foarte mic si l-am confundat cu ancistrus . Oricum, deocamdata are doar ~ 4 cm, deci nu-i pericol
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit.
Doar doua observatii am sa-ti fac...radacini din Aries sa nici nu bagi in bazin...cum arata Ariesul uneori, ma indoiesc ca vei reusi sa scoti vreodata toxinele si poluantii din ele, prin orice mijloc ai folosi. Si a doua...daca bazinul ti-e foarte bine plantat, poate ca investitia in UV nu se prea justifica...la 2-3 ore de functionare indicate, poate era mai bine sa iei altceva, stiut fiind faptul ca UV-urile sunt contraindicate la plantate...cica reactioneaza cu fertilizantii pe care-i bagi degeaba. Dar practica unora, care-l folosesc non-stop chiar la plantate s-ar putea sa ma contrazica....asadar, daca vei ajunge la concluzia ca ai irosit banii pe el, facem un bussines. :-)

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

oricum , eu nu cred ca ancistrusii tai,au o sansa sa depuna cu pleco, doar daca au spatiul lor, si masculul va fi un bun gardian, dar dupa cum stiu eu , la prima depunere , parintii nu sunt profesionisti in treburile astea
stefanutz
Junior member

IP:

@ minnardy, merci de pont referitor cu Ariesul. Ma gandeam si eu la asta, dar na... mai bine ma indrept catre Valea Ierii, totusi, apa acolo este mai curata . Referitor la UV, intentionez sa-l folosesc doar cateva ore pe zi, sau pe saptamana .

@ ketamina, perechea de anicstusi momentan is intr-un acvariu separat pentru depunere .

Cu stima
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

atunci ai toate sansele sa depuna succes.
cat despre pleco, mai bine ii cauti alta casa pana nu incepi sa te atasezi de el, cum a mai fost o problema pe forum...
stefanutz
Junior member

IP:

ketamina wrote:cat despre pleco, mai bine ii cauti alta casa pana nu incepi sa te atasezi de el, cum a mai fost o problema pe forum...

Il voi dona indata ce vad prima icra de ancistrusi . Promit :sfant:
adimilea
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit! Acvariul tau arata bine si promite. Cum iti merg plantele avand in vedere lumina - sub 0.5W/L?
stefanutz
Junior member

IP:

adimilea wrote:Bine ai venit! Acvariul tau arata bine si promite. Cum iti merg plantele avand in vedere lumina - sub 0.5W/L?

Tocmai am adaugat inca 2 tuburi de 18 w (un osram "cool white" si un Sera Tropic Sun, iar din tuburile de 30w am inlocuit doua cu Philips Aquarelle, al treilea sper sa fie candva inlocuit cu un Osram Fluora ... Tocmai am fost in Cluj de le-am cumparat .

Acum am in total 126 w lumina.. deocamdata ramane atat, voi adauga si niste LED-uri (200-300 bucati de culori diferite). Sincer, nu-mi permit sa pun mai multe neoane, pentru ca nu eu platesc facturile de curent
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da ce vrei sa faci cu ledurile de culori diferite? pista de aterizare pentru avioane ? sau un club ceva pentru pesti :music: :baaa:
stefanutz
Junior member

IP:

ketamina wrote:da ce vrei sa faci cu ledurile de culori diferite? pista de aterizare pentru avioane ? sau un club ceva pentru pesti :music: :baaa:

baga un ochi aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?p=65746#65746
stefanutz
Junior member

IP:

Salutari,

Revin dupa o saptamana cu o poza noua, in speranta ca veti dai si voi cu parerea daca am evoluat sau nu .

Intre timp am mai adaugat ceva plante (nu multe), am avut ceva probleme cu algele (de care sper ca am scapat) si am avut mortalitate doi scalarei silver (m-am jucat cu CO2) .

Era sa uit, am mai cumparat 5 scalari silver. la inceputul saptamanii si 3 ancistrusi.

Va rog sa comentati poza :

image

Multumesc

Cu stima si respect,
Stefanutz
stefanutz
Junior member

IP:

Revin cu evolutia acvariului dupa 11 zile de la ultima poza:

image

Astept pareri si sugestii .

Multumesc,
Stefanutz
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu unul nu vad prea mari diferente, dar sincer iti spun, mai bine sa creasca lent si curat , decat mult si prost
stefanutz
Junior member

IP:

Revin cu evolutia bazinului dupa 3 saptamani de la ultimul post:

image

Intre timp am mai adaugat un filtru intern de 700 l/h deoarece Tetratec-ul ex 700 ii putin subdimensionat pentru acvariul meu . Am mai adaugat si o pereche de ramirezi care dupa cateva zile mi-au si depus (aseara), dar pana azi dimineata au disparut toate icrele mama lor de ancistrusi si cory

image

Cu stima
stefanutz
Junior member

IP:

Revin cu evolutia acvariului dupa 2 saptamani de la ultimul post.

Intre timp am adaugat un surface skimmer (am scapat de biofilm), am cumparat un sistem profesional de CO2 (care l-am instalat ieri) si azi voi schimba putin configuratia neoanelor (mai adaug 2 sera plant).

image

Forum Index » Despre noi
Go to: