[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: marzzx
Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx
@ketamina: Amazonia merge super bine, mai am un acvariu tot cu amazonia si de curand am (re)amenajat un nano cu power sand, sper sa am tot rezultate bune; referitor la lumina: nu cred ca este prea putina... ce plante am acolo merg OK si cu 48W T5... oricum, eram (si inca sunt) pregatit sa cumpar si niste reflectoare, dar nu cred ca e cazul. Cel putin pana acum nu mi s-a parut.

Un mic update, desi nu se vede mare diferenta fata de ce era inainte... asta este, anubiasii cresc greu .

image

image
PS: Tiger lotusul este cu titlu provizoriu, dar cum sotiei ii place foarte mult, nu stiu cum voi reusi sa scap de el.

In schimb, din punctul de vedere al faunei sunt ceva schimbari, cum ar fi sase CRS (crystal red shrimp) grad B:

image
image

si patru iriatherina werneri, pentru care ii multumesc lui Paul, si pe care i-am putut foarte greu prinde in poza, ii am abia de ieri si inca sunt foarte timizi; apoi fiind pesti de card si nu se prea simt bine doar atatia... cum prind ocazia mai introduc pana la 7-9 exemplare.

image
Acvariul pare construit cu simt de raspundere si ingrijit.

Chestia pe care ti-o recomand eu este sa pui totusi un capac 'clasic', pe care il poti face relativ usor si ieftin din materiale gen PVC si in care sa integrezi sursa de lumina. Capacul de sticla, pe langa ca este mai putin estetic daca pui un neon peste el, iti si reduce din lumina, o data prin praful si depunerile calcaroase care inerent vor aparea si apoi prin fenomenul de reflexie, care iti va 'strica' putin lumina - asta in ideea ca vei pune ceva plante care au nevoie de lumina mai buna.

Bafta cu pestisorul(ii).
A venit Daemon... acum Belzebut ??? Ce se intampla ? :-)

Bun venit !
Sesmar wrote:Cam multi ardeleni pe aici
Avem ape bune... :-P
Bine ai venit "drace"

La cat mai multe acvarii !
ketamina wrote:da,e facut de mine, polistiren + 3 straturi ciment.
Sunt cateva pete de culoare rosie... imi spui te rog cu ce-s facute ?
... sa-ti traiasca !

Fiind un acvariu cu creveti, as merge mai mult pe moss-uri, sunt innebuniti dupa ele. Interesant fundalul... tu l-ai facut ?
Red cherry shrimp

Pretul este de 3 lei/exemplar.
Peste 10 bucati pretul este de 2.5 lei/ex.

Doar predare personala in Cluj-Napoca.

image
lazarginel wrote:Ideea ,nu este rea OK
Pentru inceput este Ok modul de aranjare
Ateptam si alte poze
In final cred ca va arata bine

Multumesc, o sa revin periodic cu poze.:bazat: :-P

Porcu wrote:Ce dimensiuni are acvariu?

61 x 41 x 58 cm Aici sunt mai multe detalii.

Porcu wrote:Imi place mult aranjamentu' . Ar fi perfect sa promovezi Anubias nana "petite" sa obtii un efect de "acvariu mare" . Ma bucur ca mai exista Bolbitis . Sa speram c-o sa reusesti sa treci peste perioada de inceput fara alge, n-o sa fie usor fara plante care cresc repede ....... chiar daca ai Neritine . Nu incerci provizoriu niste Limnophila sessiliflora sau Heteranthera zosterifolia?

Multumesc ! Ideea era de acvariu cu moss-uri, fern-uri si anubiasi. 'Petite' sunt doua bucati, sper sa creasca, deocamdata vreau sa ma cam opresc cu investitile in acvaristica, ca e criza . Doamne da sa si pot :-P. Inca nu se arata nici fir de alga, daca observ ceva... iau masuri. Oricum, cateva plante deja au dat deja frunze noi - am inceput fertilizarea cu Brighty step 1. Doar Bolbotisul inca n-a miscat nimic.

Porcu wrote:Iriatherina werneri: tare de tot .......
M-am specializat pe rainbowfish.
Vreau sa-mi prezint noul acvariu, pe care l-am setat de o saptamana.

- acvariu Juwel Lido 120 + stand (2*24 W T5 - daylight si nature; urmeaza si reflectoare)
- substrat ADA Amazonia II + ADA Sarawak Sand
- 3 buturugi de vie
- plante: Anubias (nana, petite, lanceolata, coffefolia si congensis), Bolbitis heudelotii, Microsorum pteropos windelov, 4 pui de Cryptocoryne undulata, putina Urticularia graminifolia, Vesicularia montagnei (Christmas moss) si Frontinalis antipyretica (Willow moss) - legate pe buturugi.
- fiind vorba de plante mai putin pretentioase, nu ma agit pentru fertilizare, dar totusi va fi si ea ADA; pt CO2 voi face o bomba
- ca fauna deocamdata sunt 8 melci neritina si 4 creveti, vreau sa mai pun si vreo 6-7 Iriatherina werneri si niste CRS

Si imaginile:

Amazonia+buturugi
image

am pus si nisipul
image

... si plantele
image
image

si l-am si umplut - inca este plin de bule
image

Dupa cateva zile:
image
image

O parte din melci:
image
image

Un mic accident
image

Viitorul crevetilor pare sa fie asigurat :-P :
image
Eu te sfatuiesc in schimb sa le lasi :-). Sylvania si Osram sunt cam tot pe acolo, deci tuburile tale Sylvania daylight sunt probabil echivalentele Osram 865 sau 965.
Oricum, ai putea sa mai adaugi un neon de 18W.
Nici eu nu am Java moss, dar am cateva fire de willow moss de care ma pot lipsi. Gratuit, bineinteles.
Este foarte adevarat. In acvariile care nu le ofera spatiu suficient, pestii se vor opri din crestere.
Apa dura este chiar indicata pentru melci, pentru ca o concentratie mai mare de calciu in apa ii ajuta sa isi mentina si creasca cochiliile.
Deci as zice ca merg cu ciclide africane... atata timp cat nu sunt atacati.
Minunat ! :-) :rulez:

Sa stii ca si datorita acvariului tau imi setez noul acvariul doar cu moss-uri, fern-uri si anubiasi.
Felicitari pentru initiativa, primul pas catre un acvariu frumos este sa-l incepi.

Desi este prematur sa comentez acvariul chiar la setare, as avea doar o mica sugestie, de care poti sau nu tine seama, este foarte personala: incearca sa rupi din simetrie si iti recomand sa ai doar un singur punct focal (acum ai doua... buturugile - eventual sa mai corectezi perspectiva cu ajutorul plantelor). Na, ca s-a facut doua sugestii in una... :-)

Bafta !
Ai dreptate, apa in Cluj este moale. Dar nu as afirma ca melanotaeniile "au nevoie" de apa dura. Si, ca sa imi argumentez afirmatiile, imi permit sa citez de aici, cea mai buna sursa de informatii pe care am gasit-o pentru rainbowfish, privitor la unde au gasit M. Boeseman si H. Bleher aceasta specie in natura:

The lakes and streams have a pH of 6.4~7.8 (de Vries, 1962) and temperate 26~27°C. Heiko Bleher reported the water conditions as pH 9.0, hardness 5° dGH, and conductivity 145 mS. When Marinus Boeseman collected his specimens, he reported a pH of 6.4~6.5.

Deci suporta o gama larga de pH si duritate destul de scazuta. Oricum, la mine nu par afectati, din contra, cresc, sunt colorati si se inmultesc fara probleme.

Asta era mai degraba o discutie pentru subforumul de rainbowfish, scuze de offtopic.

Si, ca sa fiu si la subiect, nici crevetii nu imi par afectati de duritatea scazuta din apa, mi se inmultesc si ei in draci si vad destul de des dovada ca au naparlit.
Mai nou am aflat si o metoda buna pentru a-i ajuta din punctul asta de vedere: adaugarea de os de sepie. Oricum, eu la acvariul lor fac si schimburi bisaptamanale de apa, ceea ce sunt convins ca le e de ajutor.
Alokt wrote: Eu pot sa-ti spun ca am tinut si tin creveti (amanno si red cherry) cu urmatoarele specii de pesti:
...
- Melanotaeni Bosemani

Si nu ii mananca boesemani ? Nici macar pe cei mici ? Eu niciodata nu m-am gandit sa ii pun in acvariul cu melanotaenii. Partial si din cauza praecox-ilor, care, desi sunt mai mici, par mult mai doritori sa "guste" din toate decat boesemani.
Ma refer in special la red cherry.
Multumesc pentru pestisori, sunt foarte frumosi !

PS: Inca o data mi s-a dovedit ce mica e lumea...
minnardy wrote: Sa vii Marius la mine sa-ti arat Fasciole la kilogram prin borcaniada noastra de pe coridor.

Sunt convins ca-s fascinante, dar mai lasa-ma un pic, ca inca mai visez urat dupa data trecuta. :-P Pentru un neinitiat, coridorul ala e un fel de Night of the living dead . :stupid: :-)

Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx
Go to: