[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: marzzx
Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx

este normal sa ti se tulbure la inceput apa - se va limpezi. Lasa filtrul sa mearga non-stop si dupa vreo saptamana poti incepe sa pui un peste sau doi mai rezistenti, de exemplu corydoras (sanitari), si peste inca circa 2-3 saptamani alti pestisori in limita capacitatii acvariului tau.

Eu nu sunt adeptul chimicalelor in acvariu, asa ca nu sfatuiesc pe nimeni sa bage altceva decat apa in acvariu. Sa faci schimburi saptamanale de apa de cca 30%. Sa nu cureti buretele la filtru decat superficial, de materia de desupra si nu sub apa de la robinet, ci din apa scoasa la schimbul de apa - operatiunea asta nu trebuie sa o faci saptamanal, ci doar cand vezi ca nu mai filtreaza bine sau ii scade debitul.

Bafta
Si eu am patit aceeasi chestie cu un Tetratec extern .. mi-a curs pe la modulul acela cu robineti in prima saptamana de folosire. L-am dus si mi l-au schimbat si acum nu mai am probleme.

Daca e in garantie, nu mai sta pe ganduri, fugi cu el de unde l-ai cumparat.
S_a dat, se poate inchide.

Multumesc !
De vanzare acvariu home made 40 l brut, cu dimensiunile: L=48, l=25, h=33. Muchiile sunt mascate cu banda autoadeziva neagra.
Are capacul facut de mine din komatex negru, cu muchii de cornier de plastic negru si include un neon Osram Floura de 15W, cu reflector Juwel si spatiu pentru inca un neon, pe care il ofer de rezerva (Aqua glo folosit) si, eventual, se poate monta pe droserul electronic existent.
Mai includ un incazitor Resun de 25W nou, inca in cutie.
Ofer, la alegere, un filtru intern Boyu de 350l/h sau un Resun de 600l/h.

Acvariul este in acest moment in functiune, exact cum se vede mai jos si are substrat Tetraplant Complet (de cca. 5 luni) si nisip constructii de1-3mm.
Impreuna cu acvariul ofer si cei trei echinodorusi: Red Ozelot, Green Ozelot si Red Rubin.

Asigur transportul in Cluj-Napoca.
Pret pentru tot pachetul: 160 lei
Poze mai jos:

image

image

image

Pe scurt:
- acvariu home made L=48, l=25, h=33
- capac komatex negru cu 1 neon cu reflector si spatiu pentru inca unul
- 1 filtru intern la alegere
- incalzitor 25W nou
- substrat+nisip
- 3 echinodorusi

PS: mai am pe undeva un poster de fundal exact pt dimensiunea lui sau ofer, pentru fundal, folie autoadeziva neagra.
hehe... Bine te-ai hotarat !

Vezi ca poti sparge cu un ac bula aia din folia lipita pe spate la acvariul cu fern-uri, sa nu se mai vada... ca acum parca e "Special Guest Star". :-P
Este intr-adevar un acvariu plantat, dar e low-tech. CO2 din Tetra Optimat odata la 2-3 zile, fertilizare saptamanala - ca am eu asa... o propensiune spre comoditate.
Am doar 0.5 W/l din jumatate este de Osram Fluora - plantele cresc destul de incet si totusi se dezvolta frumos.
Cat despre pesti, pot zice ca sunt multumit de coloratura, mai ales ca inca nu sunt maturi. Am si ceva pistia pe care o mai las sa pluteasca.

Nu stiam de chestia asta cu lumina, dar te cred pe cuvant, n-o sa-i stresez cu iluminarea 48 de ore.
Am sa caut si Hikari. Multumesc de pont.
Alokt, ai ghicit, am duritatea destul de scazuta, partial datorita apei de la robinet, partial pentru ca am sol ADA Amazonia II si imi scade ph-ul si duritatea se duce si ea naibii. Desi stiu ca le place apa dura, inca nu am luat masuri sa o cresc.
Oricum, nu am observat la ei probleme, din fericire sunt pesti rezistenti, chiar imi depun regulat, cum si trebuie: daca scot o planta din acvariu si o las doua zile in apa, cu siguranta gasesc pui. :-P
Le dau cam tot ce inseamna fulgi de la Sera, le-am mai dat mixuri de la Sera, tubi uscati, alte larve uscate... alternez zilnic.
Intre timp am mai gasit aici un comment (ultimul de pe pag. 1) de la cineva care se plangea ca ciupeste o planta.

@Haruko: spirulina le dau deocamdata doar la creveti, dar as putea sa le dau si lor. Si sa stii ca am incercat si cu cea de uz uman la pesti si au cam tabarat pe ea. Dar a fost doar de test, stiu ca este mult mai concentrata.
Eu sunt adeptul inchiderii luminii la pranz. Aveam indoieli la un moment dat ca este o metoda buna si chiar ma gandeam la un motiv sa raman la metoda aceasta, dar am primit un raspuns destul de bun in Encyclopedia of aquarium plants, o carte foarte bine scrisa.

Autorul, Peter Hiscock, afima ca, datorita faptului ca algele sunt niste organisme mai putin avansate, inchiderea la amiaza a luminii afecteaza intr-o masura mult mai mare procesul de fotosinteza decat cel al plantelor, care isi reiau mai usor fotosinteza (am reprodus din memorie).

In plus, ca toti cei care ajung destul de tarziu pe acasa, vreau sa imi vad si eu acvariul luminat pana mai tarziu si totusi sa nu depasesc 12 ore de lumina pe zi.
Am o gasca de Melanotaenia boesemani si un acvariu plantat. Din pacate am avut probleme cu aceasta combinatie, adica, dupa ce am plantat niste Pogostemon helferi si Hethernatera Zoesterifolia, am observat ca frunzele se zdrentuiesc si plantele nu reusesc nicicum sa creasca .

Desi initial cautam tot felul de carente si alte probleme de fertilizare, pana la urma am descoperit - o femela de boesemani, in special, imi manca regulat din aceste doua plante, dar si ceilalti se luau dupa ea si mai gustau din ele.

In special pogostemonul a avut probleme si, chiar si dupa ce am scos din acvariul respectiva femela, nu s-a mai refacut: poate ceilalti au reusit sa-l termine, poate nu a mai avut resurse. Pe de alta parte zoesterifolia, care nu a fost asa afectata, s-a refacut frumos.

A mai avut cineva problemele astea cu bosemani si pogostemonul ? Nu stiu ce sa fac acum... sa mai iau o tulpina din planta asta sau nu. :umm:

Multumesc !
Saru'mana ! Tind spre infinit . :-P
Acum sunt 100% convins! Multumesc
@ManuNastai: :misto:

Uite aici si o poza mai veche, de cand era planta de gradinita si substratul mai avea chef de fertilizare. Se vede ca-s frunzele mai rotunjite. De asta ziceam ca e umbrosum.
Dar, pe de alta parte, daca mai multi imi zic ca nu este, nu o sa ma incapatanez in a zice altfel.

PS: acvariul asta n-a vazut un viata lui CO2 si in celelalt mai pun ocazional EasyCarbo.
andras wrote:Da, nu-i umbrosum dar ce conteaza.

Inseamna ca am trait in minciuna...
Si eu sunt aproape sigur ca este umbrosum, dar cu mutatii . Este ras-tuns si varfurile s-au ramificat si frunzele au crescut mai mici, nu are lumina suficienta si substratul (Sera Floredepot) este departe de ce a fost odata, adica si-a cam terminat substantele nutritive. Nici lileopsisul nu vrea nicicum sa se indeseasca si cred ca tot din aceleasi cauze. La inceputuri se vedea clar ca este umbrosum, dar acum, ai dreptate, nu prea seamana.

Aici ai un detaliu.
Multumesc pentru primire !
Fertilizarea este cu apa de robinet (la cel mic schimb bisaptamanal, la celelalte saptmanal - cca 30%) si cu Seachem Flourish si PPS-Pro (macro). La cel mic am lumina cu care a venit acvariul (este un Tetra AquaArt - bec de 11 wati) si la cel de 40l am un singur neon Osram Fluora de 15W cu un reflector Juwel. Echinodorusul Red Ozelot s-a inrosit de placere de cand i-am pus neonul asta. :brosu: Aceeasi fertilizare.

Plenta din stanga este Hemianthus callitrichoides 'Cuba'. In dreapta spate este Micranthemum umbrosum, varianta tunsa si in fata lui este Lilaeopsis brasiliensis. Pe filtru am Christmas moss - Vesicularia montagnei. "Bula", care mai degraba este o bila :-) este de fapt niste Riccia fluitans care pluteste in doru' lelii. :-P
:bpc:
Salut,

sunt Marius, 31 de ani si tin pesti de cand eram la scoala generala, adica de undeva din prin negura timpururilor, cu mici intreruperi. Am avut pesti cam de toate felurile, dar tot cu guppy si xipho am inceput si eu.
Acum am trei bazine, nici unul foarte mare: unu cu creveti de 20 l, un al doilea de 40 l cu 3 echinodorusi si ce mai incape pe langa ei :protest: si al treilea este mai proaspat setat, cu rainbowfish (doar de-astia tin, ii iubesc) si ceva plante mai rasarite - dar inca nu este de aratat. Primele doua sunt mai jos:

image

image

Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx
Go to: