[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce este zeolitul?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cms
Junior member
[Avatar]

IP:

am si eu o alta intrebare am dat cu search dar nu am gasit. Ce este zeolitul? ce este recomandat sa pun ca mediu de filtrare zeolit sau carbune activ sau amandoua? am mai vazut pe internet diferite produse care tin loc de medii filtrante cum ar fi lava intarita, rasini si alte chestii. Va dati seama ca la pet shop ar da din toate si nu stiu sa imi explice exact intrebuintarea fiecarui mediu filtrant. momentan folosesc carbune activ.

http://profile.imageshack.us/user/all2nasty/
[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

ZEOL'IT, zeoliţi, s.m. Grup de minerale care reprezintă alumosilicaţi naturali, hidrataţi de calciu, sodiu, potasiu, bariu si stronţiu, uneori magneziu, mangan etc., având proprietatea de a-si pierde treptat apa prin încălzire, fapt pentru care este utilizat la dedurizarea apei. [Pr.: ze-o-] - Din fr. z'eolit(h)e.

Ca medii de filtrare, cele mai recomandate sunt cele care ofera suport pentru bacterii, pentru a avea asa-numita filtrare biologica. Pentru filtrare mecanica ai de la diferiti bureti si perlon la inele ceramice si alte nebunii. Ce ai tu, carbonul activ, este bun pentru filtrarea chimica, care nu este foarte recomandata intr-un acvariu plantat si care nu are probleme.

La t?? ni-i greu !!!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: