[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Felicitari si din partea mea pentru abnegatia si daruirea aratate in munca depusa pentru propasirea acestui forum. Drept pentru care, mi-am permis ca din sufletul meu de copil (a se citi incepator) sa va dedic urmatoarea melodie
De asemenea mi-am permis sa va arat intreaga recunostinta pentru tot ce ne-ati daruit, prin urmatoarele versuri:

Iubite tovaras Faraon,
Acum la ceas de cincinal,
Tie, celui mai mare Om
Din suflet te rugam sa dai un bal (n-am gasit alta rima)

Si hrana, plante si pestici
Sa dai cand ai in plus, la cei mai mici
S-aduci lumina in acvar
Sa ne traiesti, un cincinal macar

Si multi ani de aci 'nainte
Ca raza soarelui sa ne pazesti
Drumul drept iubit parinte,
Multi ani cu drag sa ni-l calauzesti

Sper ca nu am sarit prea tare calu', dar ce sa fac daca tocmai in ziua asta asta ti-ai gasit sa te inscrii pe forum....
Serios acum, numai bine si tine-o tot asa
Aoleu, sacrilegiu! L-am sarit tocmai pe Intros
alexnbv wrote:La acvariul tau Alber am citit toata istoria de pana acum.....impresionant am spus si voi spune in continuare.

Sper sa ajung si eu in scurt timp sa ma mandresc cu un acvariu apreciat de altii.

Nu lauzi pe cine trebuie. Acvariul ala este un acvariu al unuia (mandea) care s-a apucat de medicina fiind sculer-matriter de meserie . Altii trebuiesc apreciati pentru niste acvarii cu adevarat frumoase. Porcu, Val, Lofty, Sesmar si multi altii pe care sper ca nu i-am suparat netrecandu-i pe lista. Le vei gasi realizarile la Galerie. In plus oamenii astia au si gust in ceea ce priveste amenajarea unui acvariu (la mine lipseste cu desavarsire) nelasand la o parte cunostintele. Vaste.
Meritul meu, sa zic asa, este ca nu m-am sfiit sa-mi arat nestiinta si sa intreb atunci cand nu am fost sigur pe mine. Iar interesul primordial a fost si este sa am un acvariu sanatos din toate punctele de vedere-ceea ce iti doresc si tie
Planta rosie din dreapta imaginii. http://picasaweb.google.com/ciobanual/Acvar#5285272524162676002
Din cate stiu este Rotala macandra. Daca poza nu este edificatoare spuneti-mi si mai fac una. Creste repede si frumos, as putea spune. Dar (trebuia sa fie si un dar) Are distanta intre noduli cam mare fata de ce am vazut eu pe net. Doar spre varf, ultimii 3-4 noduli sunt desi si bogati. Intrebarea mea este: ce gresesc? de ce nu este mai bogata la mine in acvar? O vrea mai mult de 4*18 W T8?
dimonty wrote:2 pesti color

Or fi vreun soi de Colise. Azi in Obor cand am fost dupa nauplii de artemia parca am vazut asa ceva. Si parca erau Colise. Nu mai stiu. Cauta pe net si vezi daca pestii color pe care ii ai seamana cu astia
Salut si stai prin zona.
Asa am facut si eu, si nu-mi mai trece M-a luat rau.
dimonty wrote:Vai ce greu era sa mi dai un raspuns obiectiv in loc de mustrari....

Da, nu te-ai inselat deloc. Este foarte greu sa ti se dea un raspuns. La modul in care ai pus tu problema...nimeni nu este Mafalda. Ti s-a spus sa treci pe la "despre noi" pentru a se afla mai multe amanunte despre acvariul tau. Chiar si aici, daca ai fi postat altfel, ai fi dat ceva detalii despra acvariul tau, ai fi primit ceva raspunsuri. Nu ai dat nici un fel de amanunt. Vrei sa ghicim noi daca ai substrat, de care? lumina, de care si cat timp? ce fel de filtru ai si cum e pozitionat si multe altele. Rezolva astea si totul va fi ok
dimonty wrote:2 pesti color

Doi pesti color? Ce-or fi aia? Or fi d'aia injectati, saracii. Restul cam merg, ceilalti (color) habar n-am ce sunt
Si, apropos, vezi ca sunt cam multi pesti la tine in acvar.
Salut.
Treci o clipa si pe la rubrica "Despre noi", apoi vino urgent cu poze Si nu te speria daca impresia pe care o vei face nu va fi una foarte placuta. Tine insa cont de un lucru: vei incapea pe mana unor "profesori" in materie care pe cat sunt de drastici, pe atat de multe lucruri te vor invata.
Vino si cu date despre acvariu: filtarare, lumina, substrat, fertilizre (daca este cazul) si tot ce-ti vine tie in minte despre acvariul tau.

Ete colea:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206
Daca veti considera necesar, lipiti postul asta de cel de mai sus. Multam
Foarte bine, imi sarise inima la penultimul tau post.
eugen.popp wrote:PS: Ce s-a intamplat cu Haruko ? Nu era asta id-ul lui inainte, sau cine e Dolly ? :bpc:

"regele a murit, traiasca regele"
Habar n-am ce-a patit Haruko, si sa mor io daca stiu cine e Dolly. Dar stai linistit treaba merge inainte.
Mai ai rabdare o saptamana macar pana sa bagi primii pestici, oricare ar fie ei. Parerea mea.
Nu cumva acvariul ala mic al tau este deciclat? Cum adica ai schimbat filtrul. Nu stiu, dar din ce am citit reiese ca l-ai schimbat pur si simplu. Daca nu te-ai gandit la bacterii si alte problemeeeee....... smilie
Iar pentru a urca poze la galerie, citesti aici:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206
32 W sunt arhisuficienti pentru tine deocamdata. Discutia despre lumina din acvariu este foarte ampla si ca "materie" cam greu de parcurs. Eu sunt ca tine incepator, nu am ajuns sa trag niste concluzii din experienta proprie. Vezi daca gasesti tuburile despre care ti-am spus mai sus. Daca vrei sa mai introduci un tub in capac (din cate inteleg, din fabrica ai doar unul), iti recomand sa cumperi balast electronic, nu clasic. Avantajul ar fi ca nu se incalzeste. Dar vezi sa fie de firma, Osram, sau Phillips, altfel pierzi din calitatea luminii furnizate de tub. Daca nu gasesti, iei clasic, cu starter. Nu te supara, dar nu stiu cat de bine si cu ce sunt aprovizionate magazinele in Petrosani. Incearca, daca nu gasesti sa faci comanda pe net, la magazinele online. Preturi nu stiu, dar scormone si tu net-ul, e mai exact ca mine
Nu-i bine sa postezi consecutiv, dar n-am ce face, vreau sa-ti dau un sfat. Inainte de a scoate banutul bin buzunar, mergi intai acasa. Intra pe forum si cauta informatii despre produsul pe care vrei sa-l iei. Daca nu gasesti, intreaba si ti se va raspunde. Nu are rost sa te grabesti, ca pierzi bani.
Cauta si vezi daca gasesti un tub de neon a al carui indicativ sa inceapa cu 8, daca nu cu 9. Ex. 827, 830, 865. s.a.m.d. Incearca poate gasesti la vreun magazin mai pricopsit "Osram Fluora" sau Phillips Aquarelle". Tubul luat de tine nu este folositor in acvaristica, spectrul luminii pe care acesta il da, nu este propice dezvoltarii plantelor
Vezi cu hranirea mare grija. Inainte dadeam si eu, cam ca apucatu' pana mi-a deschis cineva ochii (sar'na Dolly ). Daca dai mult, cade pe fund->alge. Daca dai mult->mult rahatel->alge. Si daca dai mult->pestici grasi si bolnavi (asta nu stiu daca e adevarata, da' suna bine). Eu hranesc pesticii cu Hikari pelets parca ii spune. Niste bobite mici. Daca ajunge vreuna pe fund, o pescuiesc Coricii. Si le dau o data pe zi, seara. Sa stii ca hranirea are si ea rolul ei in pastrarea echilibrului chimic in acvariu si desigur in evolutia algelor
1. Eheim. Mai bun se pare, si mai silentios
2. Nu stiu sa-ti spun cum ii tin altii, dar parerea mea strict personala este ca in acest caz una din specii sufera. Traiesc, dar in suferinta smilie
3. Cu plante ar fi cel mai indicat. Ajuta la ciclare, se "asaza" si ele in acvariu in timpul asta. Bacteriile din filtrul vechi nu cred ca este cazul sa le transferi, decat daca esti foarte grabit cu ciclarea. Eu daca mi-as face acvar nou, de la 0, nu mi-as face probleme d'astea.
4. Simplu. Nu il mai folosecti. Vei tine un numar optim de pesti, astfel incat sa nu fie necesara aspirarea substratului. Eu care am un pic cam multi pesti, atunci cand fac schimbul de apa, dau usor cu degetul prin pitris si ce se ridica scot cu furtunul
Salut, si Bun Venit.
Daca stau sa ma uit putin la acvariul tau cel mic, promiti, nimic de zis
Strange mai repede banii aia, am vazut pesti la tine care vor acvariu mai mare, si inca repede. :-)

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: