[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme cu puiutii de xipho  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
fatality1986
Junior member
[Avatar]

IP:

am de vreo 2 saptamani pui xipho. acu cateva zile i-am mutat intr-un acvariu mai mare de 30 L si totul a mers foarte bine o vreme. dar acum 3 zile am tot gasit morti.

mai intai au cozile ascutite, se ascund si stau mai mult pe fundul acvariului. apoi dupa vreo 2 zile mor.

am avut un filtru slabut in acvariu, dar azi l-am inlocuit cu unul mai puternic, desi stau cu frica sa nu-mi creeze probleme. curat mizeria in fiecare zi, schimb si putin din apa, am si plante destule. alaltaieri am schimbat jumatate din apa, am adaugat si aquasafe.

nu stiu ce s-ar fi putut intampla.
vreau foarte mult sa-i salvez chiar si pe astia deja bolnavi.
are cineva idee ce pot face?

am intrebat si pe un forum strain si toti imi recomanda Maracyn 2 care in Romania... e cam imposibil de obtinut.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu cumva acvariul ala mic al tau este deciclat? Cum adica ai schimbat filtrul. Nu stiu, dar din ce am citit reiese ca l-ai schimbat pur si simplu. Daca nu te-ai gandit la bacterii si alte problemeeeee....... smilie

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Maracinul are ca substanta activa Minocycline. Este un antibiotic din grupa tetraciclinelor. Care au efect bun impotriva bacteriilor Gram + si Gram - . Dintre care, printre cele mai importante pentru acvaristica, sunt Aeromonas si Pseudomonas. Dar din cate stiu este un antibiotic foarte tare care merge si pe ricketsii, mycoplasme, boala Lyme. Intr-un cuvant, foarte bun.
La noi s-ar putea sa-l gasesti sub denumirea comerciala de minocin, prin farmaciile de uz uman. Dar cred ca ar trebui sa te astepti la un pret "adevarat". Daca reusesti sa-l gasesti rapid, discutam dupa aia si despre dozaj.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
fatality1986
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi. o sa incerc si eu sa intreb pe la farmacii de minocin. daca gasesc o doza mai mica si mai ieftina, o iau. sper totusi sa nu fie ultrascump.

Am cumparat Fungistop de la tetra, ca am probleme in acvariul mare.

alber wrote:Nu cumva acvariul ala mic al tau este deciclat? Cum adica ai schimbat filtrul. Nu stiu, dar din ce am citit reiese ca l-ai schimbat pur si simplu. Daca nu te-ai gandit la bacterii si alte problemeeeee....... smilie

n-am inteles nici eu ce vrei sa spui acolo, dar oricum azi nu mi-a mai murit niciunu. De cand am inlocuit filtrul ;) si ala e un filtru destul de folosit, daca vrei sa stii.
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: