Message |
|
Faraonu'"]Atita-ti trebe s-o faci ca a mea ....... sau macar pe-aproape , o sa vezi tu blesteme din strafundurile piramidei [/quote:6a760a139b wrote:
Acu' daca oi gresi si io putin, asta e, ce sa fac? :p Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i .... blestem faraonic
|
 |
|
Da, este indicata o lampa UV, folosita cu"cap", desigur.
Citeste aici despre cum este utilizata lampa UV la acel acvariu. Bine, sfatul meu este sa citesti tot topicul, precum si link-urile date. Poti spune ca este unul dintre manualele create aici pe forum. Sfatul meu (si eu sunt incepator) daca ai bani nu sta pe ganduri. Ia-o si foloseste-o cu incredere dar ponderat. Daca mi-as fi permis si eu una, poate m-ar fi scapat de multi nervi. Dar, cu rabdare (acvaristica o cere din plin) ajung eu si la capitolul ala.
|
 |
|
Dolly wrote:Sa stii ca si la mine e cam la fel...ba si cam ciufulita pe deasupra
alber wrote:Io ma apuc de treaba asa cum zise Faraonu'. Te inscrii si tu la munca asta? Hai sa-i aratam Preamaritului Piramidal ca si in lumea noastra, a muritorilor de rand se poate Rotala frumoasa. Si-atunci sa te tii sageti de raze solare aruncate catre micimile noastre. 
Eu cred ca renunt la plantele-mama. Daca virfurile pe care le-am plantat acum o saptamina se prezinta "onorabil" ar fi ceva. Daca nu, se vor inlocui cu o radacina cu un Anubias sau Java moss
Oricum, acvariul nu are nici un peste..stau si ma uit cum creste iarba...
|
 |
|
Dolly wrote:ba ca un fir e mai scurt, altul mai lung
Ba sa stii ca asta chiar nu ma deranjeaza.
Stai sa vezi Faraonu' ce percuteaza cand o vedea distanta dintre noduri :p
|
 |
|
Vin si eu cu ceva, cu o vaga legatura cu plantele. Ia uitati-va ce am gasit. Cum se cresc pestii industrial - sau particular, in cazul nostru Ce ziceti de casa asta? Pacat ca nu au poze mai in detaliu.
|
 |
|
Faraonu wrote:De fapt de ce te deranjeaza melcii? Mie-mi chiar plac.
Corect. Plus ca intr-o oarece masura sunt utili. Tin cu brio locul ramelor si aerisesc substratul 
|
 |
|
Au sosit pozele cu Rotala macandra. Nu am reusit decat sa le fac cu un telefon, aparatul foto il am in alta parte. Cred ca sunt ok si asa.
Mai intai revin cu ceva amanunte legate de acvar, pentru a nu sili sfatuitoru' sa caute adanc in threat.
Lumina 4*18 W - 2*Osram Fluora, 1 Flora glo, 1 phillips 830
Substrat JBL Aqua basis
Fertilizare: - Ferropol saptamanal
- Ferropol 24
- PPS PRO - asta il introduc de 8 zile.
Aditie de CO2 din butelie, fara Ph controller, 2-3 bule/sec-reactor JBL+extensie. Nu sunt multumit nici de faptul ca plantele nu dau oxigen asa cum vad la alti colegi
Si acum, pozele
Ramurile de jos, din prim plan, sunt varfuri taiate si replantate. Cam asa as vrea sa arate toata planta. 
|
 |
|
Val wrote:Dar pentru inceput, da, desfa-l in 3-4 si planteaza-le eventual in zone diferite ale acvariului ca sa maresti sansele sa se prinda.
Cumva in felul acesta imi voi putea da seama si ce zone ii sunt prielnice?
Si ma refer la lumina, curenti. Io cred ca da.
Multam, voi veni cu poze ceva mai tarziu, si desigur cateva cu L. aromatica pentru stim noi cine 
|
 |
|
M-am bagat si eu in seama si am dat si eu unul. PM desigur 
|
 |
|
Respecti pasii de la schimbul de apa? Adica apa statuta cateva zeci de ore pentru declorinare, adusa la temperatura acvariului cu un incalzitor, si desigur apa de la instalatia de apa rece, nu calda?
La cat sunt si eu de incepator, nu cred ca de la PPS-PRO ti se trage. Nici in combinate cu altceva. Sa te uiti pe "reteta" sa vezi ce cantitati sunt acolo la litru, d'apai la mililitru.
Si in legatura cu filtrul. Poti spune ca daca filtru nu e, nimic nu e. Oi fi io mai paranoic, da' filtrul principal de la acvar l-am legat pe o priza alimentata de la instalatia de iluminare a camerei. Mai face omu' cate-o ghidusie  Acolo nu-mi sare niciodata siguranta.
|
 |
|
Edificat aproape complet. O nedumerire in continuare am. Hemianthus (Micranthemum) micranthemoides trebuie plantat asa cum este in pot, sau se deface in 3-4 buchetele mai mici ce trebuiesc plantate separat?
Cat despre
Val wrote:Operatiunea... de fapt complexul de operatiuni de la pasul 4 e cel mai naspa, obositor, enervant si vreo doua zile dupa aia ma dor capul si spatele. Oricine a plantat o tufa mare de plante sau o planta covor cu minutiozitate, stie despre ce vorbesc.
Cui nu stie inca despre ce vorbesc ii doresc din tot sufletul sa afle... Dupa toate inconvenientele, satisfactia personala e imensa.
(pasaj luat de aici), nu pot spune decat "d'abi astept"
Apropos de link-ul dat de tine, trebuie sa recunosc faptul ca il citisem (este si foarte proaspat de altfel), dar am uitat complet de el.  Mea culpa
Multam fain
|
 |
|
Am fost lenes si nu am facut poze. Dar nu scapi Faraoane de mine, maine saera sunt pa net.
Dar, am fost harnic din alt punct de vedere. Cu nerabdare si mancarici in buzunar m-am oprit pe la Reef. Asta e, daca fac reclama, sa fiu pedepsit. Ce sa mai, oamenii vor sa vanda si sa vanda corect. Dar sa revin
Am luat de acolo un pot cu Limnophilla aromatica si unul cu Micranthemum micranthemoides. Luandu-ma cu vorba in magazin cu cei de acolo (amabili si corecti de altfel), am uitat sa intreb doua lucruri esentiale, cu care oricum acum sau mai tarziu va voi stresa.
1. Cum se lucreaza cu Limnophilla aromatica? Ma refer la cum se intretine? Se tunde, se lasa sa creasca? Se tunde si se replanteaza varfurile?
2. Micranthemum micranthemoides inca nu l-am plantat, este in pot (desigur in acvariu). Cu asta cum lucrez? Vor fi multe fire separate care se vor planta fiecare in parte? Vor fi mai multe "smocuri"? Intreb deoarece nu vreau sa am vreo nedumerire si sa sovai atunci cand il voi planta. Si sa-mi mai spuneti voi, cum lucrez in continuare si cu aceasta planta, desigur
|
 |
|
dimonty wrote:raman cu 10 pesti
In 30 de litri? Asta ai citit? Sper ca nu te referi la Xipho.
|
 |
|
Cumpara-ti maine o pereche de pantofi cu vreo doua numere mai mici. Poarta-i vreo doua luni de zile si apoi ne mai auzim. Daca mai poti sa mergi. Cam acelasi lucru se va intampla cu pestii tai. Poate nu vor creste si se vor opri, dar vei avea niste minunati pesti stresati, bolnavi si a caror mortalitate va avea niste valori de speriat. Experimentatul ingrijitor de acvarii ar trebui sa fie putin mai cumpatat atunci cand da sfaturi de genul acesta.
|
 |
|
alexnbv wrote:Din cate am vazut pe sticla bazinului se pare ca ar fi niste melci foarte mici(nu sunt foarte multi, pana acum am vazut 3)....nu pot sa-mi dau seama si nici in poza nu ies datorita dimensiunilor reduse....cu siguranta i-am bagat in acvariu odata cu planele. De atunci apa nu mai este clara, are tot felul de impuritati care nu se aseaza.
Ar trebui sa actionez in vreun fel la aceasta situatie??
Lasa melcii in pace ca n-au nici o vina. Mai tarziu iti vor fi folositori, iar daca se vor inmulti in exces, sunt destule metode pentru a-i "rari"
In privinta apei, nu stiu ce sa-ti spun, nici la mine nu a fost cristal de la inceput. Cam in perioada asta s-a limpezit la mine. Adica dupa vreo 2-3 saptamani.
|
 |
|
Daca m-as uita putin in galeria colegului minnardy, as vedea ce neam de acvarii intretine. Si tare m-as baza pe sfaturile lui  Ti-a spus clar ca pentru a o duce bine, va trebui sa renunti la unii dintre ei. Faci intr-un fel si te axezi pe cei care-ti plac cel mai mult, astfel incat sa nu sufere nimeni 
|
 |
|
eugen.popp wrote:(ca sa ii schimbi pe scalari si neoni parca ziceai ca vrei)
Vezi ca sunt niste conditii ce trebuiesc indeplinite pentru a creste scalari cu neoni. Daca nu ma insel una dintre ele ar fi ca scalarii sa fie luati de mici ci pusi cu neonii, altfel se vor linge pe bot. Si nici asa nu as baga mina in foc pentru rezultate.
|
 |
|
floricica85 wrote:ma poate ajuta cineva cu cateva instructiuni legat de postarea pozelor???? sau le pun ca si pe celelalte in galeria foto?
Le pui in galerie, sau daca vrei, Picassa web (io p'asta il folosesc), Imageshack, sau mai vezi si tu alte saituri care gazduiesc galerii foto.
La celelalte intrebari nu stiu ce sa spun, dar io gandesc cam asa. Daca imi place sa stau in tricou la 24 de grade, n-o sa-mi convina niciodata o temperatura de 26. Ma intelegi? Io as putea da jos tricoul, dar pestele ce sa dea? Solzi? Ii va da, dar atunci se cheama ca e bolnav. Pricipit?  Trebuie sa mai tii cont si daca sunt compatibile d.p.d.v. al comuniunii. Daca se inteleg speciile intre ele. Oricum, asteapta pana la identificare si mai vezi dupa ce sfaturi vei primi 
|
 |
|
Sa nu uiti sa faci si niste poze, dupa care roaga ciclidarii sa te ajute cu o identificare cat mai exacta. Dupa asta, problemele tale vor incepe sa dispara usor-usor. Desigur, va trebui sa mai urmezi si niste sfaturi 
|
 |
|
Sa mai rabde putin in cazul asta :misto: (de parca ar fi interesul lui), ca pana diseara n-am cum. Si atunci, poftele ii voi fi satisfacute, si desigur, sfaturile urmate cu sfintenie 
|
 |
|