[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Acum vazui ca vorbim de doi pestici. Nu vad nici un impediment in a-i trata in acvariul in care sunt acuma. Daca sunt singuri si nu mai ai si alti pesti, bineinteles (io sper ca nu).
Ar fi fost mult mai bine daca puneai o poza cu pesticul. Asa mai greu. Dar nu mai sta pe ganduri si ia o hotarare. VEzi cu ce se aseamana cel mai mult pata pesticului tau si ia un medicament. Daca nu faci nimic risti sa-l pierzi. Asa ai cel putin 50% sanse de reusita. Nu mai sta pe ganduri si incepe un tratament.
Mergi pe situl pus de Dolly pana la "jbl hospital" adica aici: http://www.jbl.de/factmanager/index.php?lang=en Uita-te cu atentie la poze si vezi daca gasesti vreun peste cu simptome asemanatoare. Sa nu crezi ca vei vedea acelasi lucru ca la tine. Una este "pe viu", alta este poza. Dupa ce ai identificat problema, dai click pe poza si vezi ce tratament trbuie sa aplici. Daca este o infectie bacteriana, asa cum ti-a spus si Dolly, vei folosi JBL Furanol, sau daca o identifici ca fiind Fungus, folosesti JBL Fungol. Oricare din astea doua se gasesc in orice pet shop cu oarece pretentii (si un mic raion de acvaristica)
Multa bafta
Pai din cate bagai io de seama, 24 de ore ar fi cam putin. Io o tineam 24 de ore cand faceam schimburi dese din cauza algelor. Aici pe forum am citit ca daca ramane o "gura" de clor nu-i bai nici pentru pesti si nici pentru plante, dar deranjeaza algele . Asa ca la 24 de ore trebuie sa fi sigur ca apa aia nu mai are clor in ea. Eu nu ma abat de la regula si cand curat mediile filtrante le curat in apa de acvar. Nu mi-e foarte greu ca in ultima galeata cu apa scoasa, sa balacesc putin si buretii. Poate gresesc, dar nu as schimba metoda, decat daca m-ar sfatui altfel vreun "batran"
Omule bun, atata vreme cat nimeni nu m-a corectat in ceea ce ti-am spus, inseamna ca am dreptate.
richieyo wrote:nu trebuie sa spal filtrele decat rar?
si daca le spal din 2 in 2 zile...iese din ele ...numa mizerie.

Le speli atunci cand scade debitul filtrului, asa cum iti zisei.
Poti sa le speli si din doua in doua ore ca tot "mizerie" va iesi. Si aia sa stii ca nu-i toata mizerie, jumate sunt bacterii necesare acvariului tau, care fara ele face apa laptoasa, face amoniac mult si mai face moarte intre pestici.
Habar n-am ce-s aia infuzori, asteptam ,va raspunde un coleg mai priceput
Peace
Se descompun ele in natura, dar sa zic asa, viteza de descompunere variaza in functie de copacul din care provine buturuga. Spre exemplu, plopul cred ca se va descompune mult mai rapid decat fagul sau stejarul. : Asa ca sunt buturugi care vor rezista foarte multi ani in apa fara sa pateasca mare lucru.
mr_boxi wrote:Stie cineva cei de la magazin cu ce sau cum trateaza buturugile??

Ia vezi, nu care cumva, ar fi mers o virgula pe undeva?
Puteai sa revii cu un ton civilizat si sa te corectezi, nu sa astepti sa isi stoarca lumea mintile, sa ghiceasca ce-ai vrut tu sa spui.
Si nu uita de pigulit. Stiu ca este foarte greu, (am avut si eu-inca mai zaresc cate un fir), dar sa stii ca vei obtine rezultate. Apuca smocul de alge cat mai de la baza si incearca sa-l desprinzi de pe frunza fara a-l rupe. Astfel reusesti sa-l "dezradacinezi", ca sa zic asa. Si fa tot posibilul ca alga desprinsa sa nu-ti ramana in acvariu. Eu imi primbam mana precum un brat de macara: o bagam in acvariu-o scoteam cu alga. Si tot asa. La mine reteta a fost asta: schimb ~20% apa zilnic, CO2 din belsug, si piguleala pana mi se increteau buricele destelor
Bafta
Hai sa facem urmatoarea analogie. Sper sa nu duc lucrurile prea departe.
Un om infaptuieste o crima si nu este prins. Daca are o umbra de constiinta, va trai pana la sfarsitul zilelor, cu teama asta, de a nu fi dat in vileag. Sau sa ne gandim la alt exemplu, mai putin violent. Mergi cu autobuzul si faci blatul. Te temi in permanenta sa nu fi prins/a de controlori. Corect? In ambele situattii vorbim de stres. Esti stresat/a. Asa si pesticii tai, chiar daca nu se bat, unii pot trai (stiind ca in acvariu sunt pesti mai puternici) cu frica de a nu fi prins si batut. De aici -> stres
Ma bag si io. Frumoasa realizarea, tine-te de ea.
Melcul cred ca este Helisoma nigricans, dar pot fi contrazis, desigur.
Si sper ca nu iti poluez topicul de tot, dar zi si ce camera ai, si cum este setata mai ales. Asta in afara de obiectivul solicitat de pc.ciprian.
Multam fain
richieyo wrote:si filtrele le spal la robinet cu apa calduta

Scuza-ma ca-ti spun, dar nu este cazul sa razi. Filtrele nu se spala la robinet, dacat daca vrei sa-ti deciclezi acvariul. Ceea ce tu ai reusit sa faci cu brio Mediile filtrante le speli rar, atunci cand vezi ca scade debitul filtrului, si nu cu orice apa, ci cu apa din acvariu. Si nu le freci la nebunie, pur si simplu le clatesti, le agiti putin in apa cat sa iasa din mizerie. Spalandu-le la robinet si cu apa calduta ai dat pe apa sambetei toata cultura de bacterii, n-a mai ramas nici macar de samanta. Plus ca risti sa introduci in acvariu cine stie ce nenorociri de substante sau metale ce isi fac veacul prin conductele de apa calda.
mr_boxi wrote:vorbesti aiurea nu stiu de ce te bagi daca nu stii raspunsul.

Nu stiu de unde tragi tu concluzia asta, dar ar tebui sa fi putin mai moderat. Chiar vrei totul de-a gata? smilie
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6774&highlight=mopani
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6527&highlight=fierbere
Daca nu-ti ajung, spune si-ti mai caut eu.
floricica85 wrote:au reusit sa treaca peste ostilitatile dintre ei si acu sa moara din cauza unei ciuperci! (sunt si africane si americane - si din cate am citit si vazut acestea sunt mai rele).

Ei, vezi cum iese adevarul la iveala? Faptul ca ai in acvariu specii incompatibile este o problema. Chiar daca spui ca acum se inteleg, nu ai de unde sa stii daca nu cumva pestii care si-o luau pe coaja sunt stresati. Sa stii ca stresul la pesti este un bun catalizator pentru aparitia bolilor. De ce? sinplu, exact ca la oameni. Stresul duce la scaderea imunitatii naturale a organismului, de aici rezultand o mai mare sensibilitate in fata bolilor. Bacteria aia atat astepta, aparitia unor pestici cu sistemul imunitar slabit.
Parerea mea
Fii increzatoare si nu dispera. Dar mai ales, urmeaza cu strictete instructiunile de administrare a medicamentului Probabil ca daca pesticul reincepe sa se hraneasca, este pe drumul cel bun. Multa bafta in continuare, si sanatate maxima pesticilor tai.
Betta.X wrote:atunci sa scot stancile de acolo ? si sa pun numa cateva de forma si in rest sa pun plante? Mie mi teama ca s-au depus ceva bacterii in ele [ cred ] si nu prea imi vine sa le scot.

Poti scoate stancile linistit. Bacteriile denitrificatoare nu pe pietre isi fac veacul, ci prin buretele filtrului. Acolo se simt ele bine :bverded:
Betta.X wrote:Si lunea viitoare... tocmai se face o saptamana de cand il ciclez..

Nu stiu de ce, dar parca vad multa graba in tonul tau. Sa nu care cumva sa faci greseala sa nu lasi acvariul 3 saptamani la ciclat. Si daca ai posibilitatea, macar un test 5 in 1 ia ianinte de a baga pesticii.
In privinta carasului, ce sa spun? Din cate am inteles, fac multa mizerie->de facut curat mai tot timpul. Nu stiu ce sa zic, mai asrteapta si alte sfaturi.
Dolly nu te-a sfatuit de rau, sa stii.
La mine amaratul ala de mopan sau ce-o fi, a stat cu o piatra pe el cam 1.5 luni. Asta pana s-a umflat el bine cu apa, sau pana a ajuns la concluzia ca decat sa se puna cu nebunu.... Asa ca pana la urma si-a bagat mintile in cap si face serviciul pentru care a fost creat
Multam fain de informatie. M-am edificat
Lofty wrote:Referitor la... memorie... te-as intreba daca iti aduci aminte ca ai bagat acolo si Ophiopogon Japonicus Variegatus (se vede tot in poza cu pricina)?
Ca si aceasta tot intr-un pond s-ar simti mai bine, daca intelegi aluzia mea fina...

La memorie nu pot face apel ca n-am de ce. Planta a fost cumparata nu acum, cand sunt incepator, ci atunci, cand eram berbece. Si desigur, am luat-o din Obor , ca si Hottonia. Asta e. "Pacat" ca sunt pe un forum cumsecade si nu am voie la injuraturi :18: Tarziu, adica acum vreo 2 saptamani am gasit-o pe net si am identificat-o. Zile multe in acvariu nu mai are, sunt in studii sa zic asa, pentru a gasi ceva s-o inlocuiesc. Pot spune ca astept sugestii pentru a revigora acel colt al acvariului http://picasaweb.google.com/ciobanual/Acvar#5285271000128449314 , adica partea din stanga spate.
Urma chiar sa pun o intrebare pe post, daca nu o pot tine intr-un ghiveci, in casa. Pond n-am de unde sa fac rost. Ma gandeam ca intr-un sol cu mai mult pietris, care sa dreneze bine apa si udata din belsug, ar rezista. Ei, ce ziceti?
Hottonia va mai sta putin, asa cum e, la suprafata, si-au facut cotet vreo 2-3 alevini pe-acolo, si nu le-as strica jucaria
Multam fain inca odata
Felicitari. Ochiului meu de nepriceputeanu i-a placut rau . Serios acum, realizarea ta este placuta privirii si intr-adevar te cred ca-ti provoaca bucurie atunci cand vrei un pic de liniste. Bucura-te in continuare de el cat mai mult timp.
P.S. Ceva amanunte? Ca de, lumea e curioasa. :p
alexnbv wrote:doresc sa achizitionez un sistem de fertilizare cu CO2, sunt curios care au fost costurile totale pentru acesta in acvariul tau, Alber.

Pai sa incepem cu inceputul.
Prima oara am cumparat de aici, de la vanzari, ( http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6758 ) reductorul si 3 butelii de CO2 de 500 gr. Astea m-au costat 80 ron. Nu stiu daca mai este de actualitate anuntul.
Apoi, am cumparat de aici http://www.acvariu-shop.ro/ph-control/index.html electrovalva- 35 euro
Am mai cumparat reactorul de la JBL plus extensie - amandoua vreo 110 ron, parca.
O valva antiretur si ceva metraj de furtun nu se mai pune, astea sunt din partea casei
Cam asta este ce am pana cum. Ce mai urmeaza? Ph controler tot de la acvariu-shop, plus o butelie "cinstita" (Domnu' Faraon , nu este furt intelectual , ci doar o expresie pe care si eu o folosesc cu placere) de CO2
Socotelile le faci tu, pe mine ma doare capu', cand ma gandesc la faptul ca am plecat de la un amarat de Tetra CO2 Optimat de 40 ron
Dar, tine cont de un singur lucru. Fara tot ce ti-am insirat eu mai sus, ce am si ce voi lua, greu sa faci ceva sa iasa frumos. Si aici ma refer la plante sanatoase. Poate nu toti colegii nostri au posibilitati materiale sa-si achizitioneze produse de top, dar macar se pot incerca variante low-cost (asa ca mine) sau macar un pic de DIY. La inceput, ca pofta vine... vazand plantele cum cresc.
Cu toate ca sunt cam ca elefantul pe sarma, de doua zile am inceput aditia de macro -PPsPro. Ce pot sa spun. Am de cca 1 luna, 6 cuiburi de Pogostemon helferi. Din gresala acum vreo 2 saptamani am scos unul din substrat. cu uimire am observat niste radacini de 3-5 cm. Si eu care credeam ca sunt pe duca. De ce? Rar cate o frunza, iar ca dimensiune, cat o maneda de 10 bani. De doua zile insa, de cand aditionez macro, s-au marit cu cca 20% (fara a face masuratori exacte, doar ochiometric vorbind) Deci plantele au nevoie, ca si noi sau pestii deopotriva, de tot ce este mai bun. Din pacate va trebui sa mai astept vreo 2 luni pana la Ph controler, dar sunt constient ca va veni. Si atunci va fi si mai bine.
Dar sa-mi revin putin, ca m-a luat valu' Sper ca am reusit sa-ti raspund la intrebare, pentru problemele sau satisfactiile mele, voi posta cand va fi cazul.
Dupa pozele pe care le-ai pus, comparand cu spitalul JBL, pare a fi o infectie cu o bacterie. ( pot fi contrazis oricand, bineinteles). Pentru asta JBL recomanda JBL Furanol. Vezi tot pe link-ul pe care ti l-a dat Lofty gasesti si modul de intrebuintare.
Numai bine

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: