[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Ok, aproape ca v-am vazut reactia pe fata. Ce fac? Am acum nevoie de CO2?
Am uitat, nu cred ca va fi considerata reclama, produsul se numeste Tetra CO2 Optimat si am gasit si un link: http://www.tetra.de/tetra/go/7B4FA824079E3BE3B2540904EC663F1D/?seite=4&group_id=351&group_2_id=33&lang_id=2. Nu arata mare lucru dar cunoscatorii cred ca stiu la ce ma refer. Daca am gresit postand link-ul rog Adminii sa stearga postul.
Mai am o intrebare, de data asta legata de CO2. Daca, si daca da, cand trebuie sa incep sa il administrez? cei din Horn....mi-au dat urmatorul "echipament". Un tub de cca 30mm diametru si 200mm lungime, prevazut la unul din capete cu o sita foarte fina. In acest tub, care trebuie sa stea in apa la aprox 15 cm adancime fata de luciu, se introduce cu ajutorul unui furtun CO2 dintr-o butelie. Este bun acest sistem? Sau ce recomandati? Am citit sistemele home made, dar io stiu ce sa zic?
Multam pentru urarile de bine si pentru primirea facuta. In privinta neglijarii celei dragi, nici o problema. Ce-i al nostru e pus deoparte.
Sar'na mult ReBella. Asa ceva am luat, este gata instalat, pus la ciclat.
Am schimbat si pietrisul, am pus de granulatie mica, si de ce sa nu recunosc, pentru cineva drag mie, am mai pus si o Alternanthere Rubra. Vin curand cu ceva poze.
Daca pun sol fertil consider ciclarea de la 0? Logica imi spune ca da, dar io stiu?
Un mod mai neaos de-a saluta, dar sa nu uitam de banalul, dar placutul Buna Ziua.
Numele meu este Alexandru Ciobanu, sunt din Bucuresti, am 35 de ani si de asemenea, proaspat umplut de "microb"
Ma lovi pretena cu un minunat acvariu de vreo 120 L, si de atunci nu mai am somn. Il am de 6 zile, este la ciclat, si deja am inceput sa visez cam cum o sa arate ( o fi grav ??? ).
Va multumesc pentru primirea facuta ( deja mi s-a raspuns la cateva nelamuriri ) si de asemenea fara a suna pompos multumesc celor ce au avut ideea de a crea acest forum. Voi reveni si cu poze in zilele urmatoare si bineinteles si atunci cand va fi totul gata.
Termin cu prezentarea si va urez tuturor, asa cum am vazut pe-aci pe forum, apa cristal si pesti sanatosi.
Numai bine
aha, am priceput, voi actiona in consecinta. Fuguta in horn si rezolv rapid. Cu pietrisul mai studiez, nu mai tin minte ce scria pe punga dar ma uit la magazin. Multam de sfaturi si sa stiti ca nu scapati de mine cu una cu doua. :-)
mai gandesc problema, sa vad ce fac. Java moss rezista fara sol? imi place de mor cum arata.
Daca ar fi sa pun sol fertil , mai pot face acum operatia asta? distrug ceva daca golesc bazinul si adaug solul sub startul de pietris?
Buna ziua tuturor si bun gasit pe acesta minune de forum ( nu gadil pe nimeni ).
Cuprins de microb? Da, si inca in ce hal . Dar asta e, ma consolez la gandul ca iese ceva intr-adevar frumos.
Cum am inceput? Am primit cadou un acvariu. Luat pe sus de catre prietena, carat in Horn... si pus acvariu in brate. 126 l cu tot cu accesorii-incalzitor, pompa care face si aer este si filtru, termometru, etc.
Bun, pana aici totul O.K. Inscris pe forum, citit cat mai mult cu putinta in vreo 5 zile. Prima greseala, am inceput sa citesc mai intai despre pesti, bine ca macar am citit de ciclare, ca cine stie ce iesea.
Acum urmeaza prima intrebare. La magazin, nestiutor fiind nu mi s-a recomandat si achizitionarea unui produs pe care sa il asez sub stratul de pietris. Mi s-a dat pietris de 3 granulatii, cea mai mare in jur de 6mm cred, si atat. Din ce am citit, am inteles ca mai trebuie o turba, ceva, un strat in care sa creasca plantele. Intrebarea mea este: acel strat este absolut necesar, sau se poate renunta la el? Mentionez ca acvariul se afla de vreo 5 zile la ciclat, deja am pus in el ceva plante ( Limnophila Sessiflora, Acorus Gramineus, plus ceva Anubias cred )
Ce sfatuiti un amarat de incepator increzator?

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: