[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Message
Domnilor, vad ca v-ati cam incins.
Voi inchide aici acest topic , nu pentru ca a cerut-o unul dintre voi, ci pentru ca nu agreez nici tonul discutiei si nici cuvintele folosite (aviz amatorilor).
Daca @valere are ceva de spus in apararea sa, sau doreste un drept la replica, il rog sa-mi dea un pm (sau altui coleg din echipa de administrare).

LE
colegul acesta e ne-vorbit, pardon, ne-tastat !? deja ma deranjeaza pe privat ...

fac apel inca o data, rog inchiderea topicului !


Cine seamana vant, culege furtuna
Pai si nu stii nici macar grosimea sticlei?

Chiar si fara fund dublu, incarcarea pe fundul acvariului poate fi considerabila, daca sunt respectate doua cerinte. Una ar fi ca suportul acvariului sa nu se deformeze in timp si sa fie perfect plan, astfel incat sa nu apara sticla sa nu "lucreze". Daca aceasta conditie este respectata, atunci cand asezi pietrele trebuie sa pui sub ele ceva polistiren, sau alt material moale, care sa sustina acele pietre..

Oricum, trebuie sa fii cu multa bagare de seama
Pai de ce? Ai valuri in continuare, sau tot ata de des pleaca?
Vad ca insisti, hai sa incerc eu sa te lamuresc, sau poate nu.
Temperatura apei s-ar putea sa fie buna pentru pestele tau, dar cu toate astea nu doar de temperatura optima are nevoie pentru a se simti bine.
Hai sa incercam altfel, ca vad ca mai sus dai impresia unui tip aflat intr-o grava eroare. Tu, ca o persoana responsabila ce te declari, supravietuiesti, ba chiar te simti foarte bine la acele 24 de grade. Dar ce te faci daca ai peretii plini de igrasie, iar praful are doua degete pe mobilier. Iti mai este bine? Nu cred. Si hai sa extindem putin, poate vei intelege niste lucruri. Te apuci si faci curat. Si cureti totul, zugravesti si vopsesti si tamplaria. Vei avea desigur tot 24 de grade ca sunt foarte importante si vitale. Cum te vei simti? Bine? Iti garantez ca nu. Mirosul de vopsea, umiditatea si multe altele te vor deranja. Din fericire pentru tine, tot chinul va dura o noapte sau doua, dupa care totul va reveni la normal.
Nu acelasi lucru se intampla si in cazul amaratilor alora de pesti pe care ii ai tu. Ei sunt nevoiti sa suporte aceste schimbari in permanenta, sau atunci cand ti se nazare tie.
Pune mana si citeste articolele recomandata, tot acolo gaseti si ciclul azotului si incearca sa respecti ce scrie acolo. Si nu doar atat, respecta si animalele pe care la ai tu acolo. A propos, stii ca in latina "anima" inseamna suflet? Fac pariu ca nu.
O instalatie de osmoza iti va produce o apa cu TDS zero. Deci fara urma de carbonat de calciu. Apoi o poti remineraliza sau amesteca cu apa de la robinet, pana obtii concentratia dorita.
Daca zici ca ai discusi, schimba apa zilnic in continuare.
Douazaci de litri e bine, poate ar merge si mai mult, dar e bine si asa.
Nu mai turna apa in filtru. Toarna apa direct in acvariu, tinand mana sub jetul de apa. Daca nu poti singur, roaga pe cineva sa te ajute. In felul acesta vei reusi sa schimbi apa fara a mai tulbura substratul si nu vei deranja nici coloniile de bacterii ce incearca sa se formeze in filtru.
O iei cu copy, dai paste pha feisbuc si te pui pe dat laicuri. Cam asa vad io
Nu este in regula. Nisipul fin se va colmata in scurt timp, si-ti va crea probleme prin acumulare de materiilor organice nedescompuse si eventual al gazelor formate. Pe de alta parte, in timp este posibil ca pietrisul sa sa coboare in nisip, acesta ajungand deasupra. Un alt motiv pentru care nu se "merge" pe nisip este ca radacinile plantei nu vor primi nutrienti si nu se vor oxigena.
Iti recomand folosirea unu substrat inert (pietris granulatie 2-3 mm, Manado, etc.) sub care daca vrei poti pune un sol fertil (AquaBasis sa zicem). Plantele-absolut toate trebuiesc scoase din poturile sau din vata cu care vin de la petshop si plantate in substrat. Cu exceptia Anubiasilor, care se leaga pe pietre, buturugi, et.
Procedura:
-prinzi pestii si ii pui intr-o galeata in care ai scos apa din acvariu.
-tot acolo pui si filtrul si il lasi sa functioneze
-in galeti, bidoane sau ce vrei tu, scoti apa din acvariu, astfel incat sa poti ori minim 50 % din apa din acvariu.
-scoti pietrisul vechi, cureti acvariul (nu folosi detergenti) si asezi substratul nou (conform specificatiilor producatorului).
-torni apa pastrata in bidoane si pui pestii, filtrul si apa din galeata.
-completezi cu apa proaspata

LE. Nah, cat am scris io, mi-a luat-o PreaIntunecatu' inainte
Partea cea mai grea acum urmeaza. Asa cum ei au invatat sa evadeze, asa va trebui ca tu sa-i inveti sa se intoarca in acvariu.
Glumesc, cred ca ti-ai dat seama.
Ideea este ca acesti melci sunt renumiti pentru talentul lor de a evada. Nu- ii poti opri. Nu are legatura cu vreo problema a calitatii apei, ei pur si simplu ies din bazin. Un capac sau o plasa ar rezolva problema.
Cand ai facut ultimul schimb de apa? Ti-as recomanda sa schimbi cat mai repede vreo 5 litri de apa
Eu le curat cu clor, sau mai bine zis cu Ace. Pun pe pastila, il las vreo doua trei ore, dupa care il clatesc. Aici e un pic de munca. Bag apa in difuzor (pe unde intra CO2-ul) cu o seringa, il zgudui de cateva ori, apoi il golesc. Repet operatiunea de cateva ori. De asemenea, clatesc bine si pastila cu apa din abundenta, dar nu exagerez. Miros de clor ramane, poate si putin clor in pastila (practic in porii ceramici), dar nu am observat niciodata vreo problema in acvariu. Al meu are 130 de litri. La bazine mult mai mici, nu stiu daca nu cumva clatirea trebuie facuta mai cu temeinicie.
Dar in felul acesta, am un difuzor nou nout.
Esti la limita limitei cu acel filtru. 901 sau chiar 1501 as pune la acel acvariu
E normal. Scoate si axul, curata totul bine, si monteaza totul cu grija la loc.
Bafta
O agati cu o penseta, asa iese cel mai usor
Iti merge linkul cu pdf-ul? Iti arata acolo cum sa scoti rotorul si faci cum ti-am scris mai sus
Dap, am gresit io prima oara, am confundat pompele.
Uite manualul de pe situl juwel
http://www.juwel-aquarium.de/out/media/en/Pumpe_280.pdf
Nu iese partea neagra a pompei (care de fapt este pompa) din carcasa aia al
ba? Parca asa este modelul acesta, nu-mi mai aduc aminte exact.
Ideea este ce intr-un fel sau altul trebuie sa ai acces la rotor.
Partea de jos a pompei, cea cu garnituri pe ea este detasabila. Incearca sa o desfaci cu grija sa nu rupi axul, apoi scoate rotorul si curata-l. Vezi ca pe capete, axul are doua dopuri mici din cauciuc, ai grija cum le montezi la loc. Curata bine filtrul si daca nu este axul rupt sau alt defect, ar trebui sa porneasca. Sunt rare cazurile in care statoarele se ard
Nu stiu cum sa zic, dar se pare ca va cam pregatiti pentru un oarecare concurs, domnilor
Nu este singurul acvariu care vad ca "se misca"
Da. Pe furtune se depune destul de multa mizerie. Poate la o privire sumara nu ti se pare cine stie ce, dar conteaza foarte mult in momentul in care ne gandim la debit. Desfa furtunurile, curata-le si vei vedea diferenta.
 
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com