[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce pot sa fac ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare !!! Am rugamintea daca poate cineva sa imi spuna si mie cum sa scap de algele maro. Tot ce este in acvariu are o nuanta maronie (plante pietre, substrat)... Am golit acvariul, l am spalat, am fiert nisipul si pietrele, am curatat cat s a putut si plantele, insa tot nu am scapat de "maronelile" alea... In acelas timp cred ca am facut rost si de ceva hidre. spun asta deoarece se vad niste firicele de vreo 1 milimetru inaltime pe plante si geamuri. Apa e foarte limpede dar nu pot scap de necazul asta. As fi atasat si poze insa nu stiu cum se face asta... Are cineva vreo sugestie? Multumesc
[Email]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

salut, si nu te speria , alga maro este o alga de care scapi usor spre deosebire de altele . Nu ai scapat de ea pentru ca nu ai "lovit" unde trebuie. aceasta alga apare atunci cind ai lumina insuficienta in acvariu sau o lumina de proasta calitate,Solutia este sa suplimentezi lumina s-au sa cumperi neoane pentru acvaristica (daca nu ai asa ceva).
A doua solutie care la mine a facut minuni este un ancistrus, adora acea alga insa nu ti-l pot recomanda pt. ca nu stiu nimic de acvariul tau, ce dimensiune are, ce pesti ai...iar ancistrusul creste mare, nu este recomandat pt acvariile sub 80l daca nu gresesc.
Cu calitatea apei cum stai?, algele indica si faptul ca in apa ai fosfati si nitrati, dar la capitolul asta nu vorbesc mult a nu stiu multe... sunt inca un incepator...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Iar pentru a urca poze la galerie, citesti aici:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: