[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Sandu wrote:Nu stiu cum o sa ies din aceasta dilema...poate nici nu o sa ies...dar nu am ajuns inca la momentul critic al unei decizii in aceasta problema..
Din fericire din ce am vazut eu la cei cativa cu adevarat talentati "aquascaperi", nu au dileme in sensul acesta al nostru din doua motive. Primul si cel mai important - au absolut ce vor si cand vor ca material biologic, pot schimba din mers ce planta nu le place, sau nu se potriveste (imi spunea un profesor de pictura pe vremea lui Ceausescu, cand nu gasea una -alta , ca poti sa faci orice amestec de culori , daca nu ai de la inceput un rosu de cadmiu bun nu iti ies armoniile), iar in al doilea rand (asa cum am vorbit de multe ori la intalniri si am vazut cu ochii mei in jurnalele acvariilor lor de concurs pe forumuri de afara) acele acvarii nu sunt de concurs toata viata lor, ci doar o saptamana cand au atins anumita forma, proportii, etc, cand sunt frezate, curatate, poate chiar populate cu pestii potriviti, pac!! :foto: si la concurs cu imaginile, in restul timpului fiind acvarii frumusele dar normale, cu tije la echinodorusi cu puisori de plante cu tot ce spuneai tu ca iti place etc. Cu olandezele asa este, au ramas la schema initiala, dar asta e stilul. Macar cum spuneai, sa scoatem si noi asa ceva. Cu "Nature" pare mai usor, dar e mult mai greu. Trebuie hardscape adevarat dar si simt estetic innascut (dar si cultivat si dezvoltat ulterior prin comparatii si vizionari, de asta ma rup si eu in link-uri cu concursuri pe aici, eu zic ca este o experienta utila sa vedem si noi pana unde se ajunge la asemenea nivel). Evident ca nu as vrea sa se creada ca acei acvaristi de la concursurile AGA, ADA, etc, sunt doar niste "pictori de acvarii" care sunt aprovizionati de sponsori cu kilu' de plante si in rest habar nu au de acvaristica si cresterea plantelor acvatice. Unele din acvariile prezentate au necesitat solide cunostinte de acvabotanica si experimente personale deosebite (nu intamplator la link-ul de la concursul ADA 2006 am inceput cu intrebarea ce planta a utilizat masiv castigatorul marelui premiu - sa faci sa arate asa Rotala Najean necesita nu doar tehnici de trimming perfecte ci si iluminare speciala si fertilizare mai deosebita, tatonata in luni de zile de posesorul acvariului...). Asa ca nu iti face probleme, sunt convins ca vei scoate fara dileme un acvariu frumos si plin de viata...doar sa depasesti pasul asta...
Din ce am mai citit pe forumuri americane avantajul Milwuakee este pretul aproape la jumatate din cele europene , dar dezavantajul este asa cum ai descris si tu slaba fiabilitate (asta nu inseamna ca nu merg, ci ca un procent mai mare de posesori se plangeau de probleme). Sper sa fie la tine doar probleme de etalonare. Oricum e o investitie utila.
Daca prin alge brune intelegi ceea ce inteleg eu, adica diatomee, achizitioneaza cativa Acistrusi juvenili si priveste cum fac curat prin ele. La acest gen de alge chiar fac treaba. Culmea e ca fata de algele verzi acestea nu se reduc la lumina putina ci dimpotriva... Deci creste iluminarea, 36 w la 110 L e cam putin si schimba si tipul de neoane (macar niste amarate de TLD 830 1 bucata si 2 buc Osram fluora). Ce am spus e valabil - repet - pentru diatomee.
O sa mearga! Au cam aceleasi pretentii ca red cherry, dar ceva mai greu de reprodus fata de ei. Cu cat au benzile albe mai late, mai compacte (nu "pistruiati" cu alb), cu atat sunt cotati ca mai valorosi si mai frumosi. Sa-ti traiasca, sa te bucuri de ei!
Mai puteti gasi ceva minunatii si pe aici.

Cam asa ceva:
image

Cred ca trebuie sa ne apucam din nou de meserie! :-)
Unul din lucrurile cele mai frumoase privind acvariile plantate de apa dulce il constituie indiscutabila diversitate si dinamica. Diversitate nu doar de specii dar si de stil (daca se ajunge si acolo). Nu am crezut niciodata in suprmatia vreunui stil de aquascaping, cred ca fiecare putem avea preferinte, iar pe de alta parte nu stiu cum s-ar putea comenta de exemplu cine este mai bun Rubens sau Tizian...? Asa ca eu nu ma pronunt in privinta ce stil este mai frumos Dutch sau Nature, ci incerc sa va aduc daca gasesc cele mai reusite link-uri pentru fiecare. Acestea fiind spuse ma bucur sa va spun ca Dutch style nu e defunct in patria mama si ca pe langa link-ul de mai sus cu imagini neclare veti gasi frunzarind prin acest site acvarii cu adevarat de clasa in acest stil. Ce m-a bucurat (capra vecinului...) a fost varsta neobositilor acvaristi olandezi contemplandu-si operele, dar am speranta ca au predat totusi stafeta si generatiei "neo-dutch" pe care o asteptam cu realizari pe masura. Sper ca Sandu (cunoscut pasionat al acestui stil) sa gaseasca inspiratia pentru viitorul (sper eu apropiat) acvariu-concept (sa fie dutch...?).
Cam asa ceva veti vedea acolo:
dar rasfoiti si prin alte parti ale site-ului.
image

image

Ce ziceti... good "old" times - isn't it?
angelinna wrote: singurele evenimente au fost ca am pus algizit de la tetra pentru alge verzi si ca mi-au murit trei neritine din cauze necunoscute.

Imi pare rau ca nu am citit ce ai scris pana la capat, de prima oara. Daca intai ai pus Algizit si pe urma au murit neritinele nu mai e o moarte de cauza necunoscuta... ci anuntata Se intampla cu toate nevertebratele, inclusiv cu crevetii. Daca au murit inainte de terapia cu Agizit mai e de gandit de ce au patit-o.
Domnule asa carente sa tot ai! Cred ca era pacat sa abandonezi terenul. Si asta e un semn ca plantele te vor!! Cred ca Sandu chiar are dreptate si un mail catre Tropica cu pozele atasate nu ar supara. Poate mai aflam ceva...
Foarte interesant ! Tine-ne si pe noi la curent. Ce ma dispera e ca Aquartica asta mic si la mine incepe sa se dea cam mare fata de ce se spera de la el. Off topic - in imaginea de ansamblu obiectul din stanga cu muschi pe el a fost luat de la pet shop sau de la alt magazin ?
lazarginel wrote:
Personal NU VREAU sa-l supar pe Intros si fara sa-i subestimez munca ,ba din contra o apreciez ,dar acvariul germanului mi-sa parut cel mai bun
Iti dai seama Ginel ca simplul fapt ca o secunda te-ai gandit ca acvariul meu ar putea fi comparat cu acesta si pentru mine a fost o onoare.... :-) As vrea eu sa ajung la nivelul neamtului, dar mai am 16 ani de acvaristica sa treaca ca eu m-am apucat doar de vreo 4 si de doi mai serios... Lasa ca mai crestem cu totii, ia uitati-va ce discutam in urma cu 3-4 ani in urma pe aici. Se zice ca se discuta putin pe acest forum. Poate. Dar la ce nivel ? Si mai e loc de mai bine, nimeni nu contesta. Cum ziceau pionierii : "Tot inainte!"
Asta inseamna sa stii ecologie acvatica, sa parcurgi diferitele curente ce s-au perindat in cultura plantelor acvatice timp de 20 ani (de cand are se apre acest hobby) si in final sa mai si inoveze... Chiar merita mai mult decat locul trei, dar asa e cu inovatorii radicali, pana ii intelege lumea...
De remarcat problema cu nutritia plantelor bazata pe doze de NH4 mici, f mici, fara peak-uri brutale (care clar dau alge, de obicei green water). Am atins si eu in treacat acest fapt undeva pe aici.
In al doilea rand, nitrati si fosfati zero, lumina valori medii de wattaj, apa moale, CO2 doze medii. Va spune ceva asta? Ei bine, revedeti parametrii din acvariile publicate de Amano in cartile lui (si discutiile noastre pe aceasta tema la postul cu ''Amano peste tot...'') si veti vedea ca aceste conditii le foloseste si Amano de vreo 10 ani. Scoala americana inca trage tare cu NO3 > 10mg/l , PO4 >1mg/l, etc. Exista suficiente semnale din ce citesc si eu ca revin si ei spre tehnici de fertilizare macro mai blande, undeva la jumatatea drumului intre Amano si indexul estimativ...
PS Cu ciuperca de care se vorbea in legatura cu simbioza cu Tonina veti avea mari surprize daca aveti rabdarea sa cititi aceasta teza de doctorat, mycorrhiza din ce am inteles eu la o citire rapida fiind o faza evolutiva subpamanteana a unor ciuperci (un fel de trufe) ce realizeaza o simbioza cu radacina unor plante. Formarea de mycorrhize ar fi posibila cum rezulta din doctoratul de mai sus si cu ciuperci din genul Cantharellus cibarius, care - surpriza !!- pe la noi se mai numesc si bureti galbeni , fiind folositi la romani mai putin cu Tonina Belem sau Manaos si mai mult alaturi de niste mici la gratar. Dar acum ca stim...
Oricum un link bine ales si f util, multumim Ginel, ai fost pe faza!
Doru, stiu ca a trecut ceva timp de la ultimul tau ''reply'', dar acum am citit si eu. Crede-ma sincer ca te inteleg ca iti plac toti pestisorii tai, dar un calcul simplu, ''din ochi'' arata ca acvariul tau este mult suprapopulat, de aici stress, boli, alge, etc. Poti sa refaci si tu calculul urmand ghidul de aici si vei vedea. Si dupa decesele mentionate sunt cam multicei pesti si cu unele compatibilitati la limita. Incearca ce spunea Dolly - niste Colisa lalia - sunt si ff frumosi si mai mititei. Daca vrei totusi Trichogaster trichopterus eu nu as tine decat max 2 perechi.
Doar o mica observatie, poate utila. Daca apa din acvariu e cea de la robinet, fara adaos de apa osmozata, cred ca este undeva o eroare cu testerul de KH. Niciodata in Bucuresti, nici dupa ploi abundente in zonele de captare a apei, nici un coleg de forum si nici eu nu am avut KH sub 4, deci intre 0 si 3 este f putin probabil. De obicei KH in apa de robinet de aici este in jur de 5-6 si GH cam intre 8-12 in functie de cartier. Daca e amestecata cu apa moale, KH-ul in acvariu poate fi si sub 3, desigur.
Cu privire la H. bleheri as merge mai degraba pe varianta cu bazinul lung, daca e sa se simta cu adevarat bine. Pot sa confirm ca variantele bine dezvoltate sunt mai mari ca neonii si pot atinge 6cm. In bazinul tau as incerca ''micuti, vioi si colorati'' chiar neoni ca atare (H. innesi), care si acum nu mi se par deloc banalizati, sau alte characide mici gen Hemigrammus pulcher, sau Hemigrammus erthrozonus, Nannnostomus sunt diferite varietati, sau varietati pitice de Rasbora cum ar fi Boraras maculatus care mie imi plac f mult, dar pe aici nu am vazut (e adevarat ca nu am insistat) etc. Oricum sunt f multe alegeri posibile pentru acest acvariu si e greu sa iei o decizie, - mult succes oricum .
Nu am fost nici discret, nici nu am exagerat cu (falsa) modestie, pentru ca am discutat aici concursul AGA 2006 si implicit intrarea mea, cu bune si rele, considerand-o o experienta ce foloseste tuturor. Pentru ca am un ''feeling'' ca te pasioneaza aquascapingul si ca poate ai ratat acel ''thread'' iti recomand neaparat si concursul ADA 2006 , mergi pana la ultimul post unde am pus eu un link recent cu top 10 acvarii comentate de Amano in persoana. Sunt convins ca vei avea o revelatie, daca nu le-ai vazut inca, desi exista si unele intrari pe pozitii surprinzator de inalte dupa opinia mea.
Le multumesc celor ce au sustinut si sustin in continuare acest mic proiect.
Pai de fapt "noi" ne sprijinim pe noi, noroc ca nu te-ai prins... Sunt convins ca acest proiect dupa ce va fi realizat va fi apreciat ca un nou reper in acvaristica romaneasca. Nu exagerez. Vor beneficia in timp mult mai multi decat cei ce se vor abona initial. Bafta!
Haideti sa nu ne infierbantam inutil si neproductiv. Orice dezbatere trebuie sa aiba puncte pro- si conta. Cred ca tota lumea e convinsa ca sigur nu se vor face afaceri pe seama a cateva amarate de abonamente, dar sa revenim la partea frumoasa a lucrurilor si anume la o intrega noua lume ce ni se poate deschide, fie ea la inceput doar pentru 30 oameni... E un inceput si ca orice inceput nu e usor pentru nici una din parti. Haideti sa revenim la poll si la acvaristica...
Desi s-a mai atins uneori acest punct, m-am gandit ca o revedere nu ar strica, dupa ce am citit si eu ce am putut incerc sa va scriu aici o scurta sinteza, sper eu utila.
Crevetii sunt mai sensibili decat pestii la orice schimbari ale mediului in care traiesc, din acest motiv trebuie sa stim ca in acvariul in care ii tinem am asigurat conditiile minime pentru supravietuirea si de cate ori e posibil, reproducerea (vorbesc mai ales despre red cherry) acestora.
Cam care ar fi aceste conditii :
Volumul minim al acvariului ar fi de 30-40 litri, aparent nu exista unul maxim, dar daca crestem creveti de talie mica intr-un bazin “shrimp only”, peste 100 litri nu prea are rost, pentru ca nu prea ii mai vedem.
Bazinul trebuie obligatoriu sa fie ciclat, stabil, cu valori zero pentru amoniac, nitriti si valori cat mai mici pentru nitrati (pana in 10mg/l este absolut destul si pentru plante, dar sub 5mg/l ar fi pentru ei si mai bine).
Atentie la pestii cu care (daca tineti neaparat) ii asociati, cea mai buna varianta – repet ce am spus si cu alte ocazii - fiind bazinul dedicat, doar pentru creveti. Ar merge se pare asociati cu otto (la noi nu gasiti inca), eventual ancistrus, guppy (desi masculul meu fugarea si ciocanea RCS juvenili toata ziua, pana l-am mutat in acvariul mare), unele forme pitice de Rasbora si unele characide mici, dar, nu exista totusi garantii ca puii nu vor fi mancati, iar crevetii juvenili atacati si stresati de acestia.
Filtrarea este preferabil sa fie lenta, cu filtru ”pasiv” cu burete. Schimbarea de apa saptamanala sau la nevoie de 2 ori pe saptamana, in total 30% -maxim 40%, (dar cel mult 20% odata) pentru a nu produce schimbari brutale ale parametrilor apei (pH, temperatura, etc).
Pentru ca tot a venit vorba de aceasta din urma, temperatura optima, mai ales pentru reproducere, ar fi de 21-26 grade (ai meu au luat-o din loc abia dupa ce s-a racorit), iar pH-ul variaza in functie de specie, dar in general unul neutru sau f usor alcalin (7,2-7,4) ar fi preferat. Daca folosim CO2 evident ca pH-ul ajunge si acid, pana la 6,5 fiind suportat (dar nu preferat), cu conditia sa nu scada brutal (atentie la sistemele DIY cu drojdie, in acvarii mici, macar folositi sisteme colorimetrice de monitorizare a concentratiei de CO2).
Referitor la plantele din acvariul nostru cu creveti : ar trebui sa nu lipseasca mari cantitati de Java moss (Vesicularia dubyana) sau echivalenti, Riccia fluitans, bile de Cladophora aegagropila (in acestea crevetii se ascund, depun si eclozeaza pui, se hranesc cu microflora bacteriana si microalgele ce se dezvolta in acest tip de vegetatie.
Este bine sa fie un acvariu foarte des plantat, o adevarata jungla ? Desi candva se credea ca da, astazi se spune ca nu, din mai multe motive – cel mai banal este ca nu ii mai vedem, dar mai important, peste o anumita limita, excesul de plante inhiba cum se stie algele (OK, nu e rau daca vorbim de macroalge, dar microalgele, sunt hrana de baza a crevetilor), dar si microflora de care vorbeam, ambele fiind hrana de baza mai ales a puilor de creveti. Mai mult de atat, asa cum am spus mai demult intr-un post, plantele folosesc (unele chiar preferential) si amoniacul ca sursa de azot, folosind molibdenul ca microelement catalizator al acestui proces (de aici prezenta molibdenului in unele solutii de fertilizare, de aici reducerea algelor odata cu cresterea masei de plante din acvariu, amoniacul fiind puteric algogen, dar tot de aici si prezenta intr-un fertilizant Seachem daca nu ma insel, a unei forme “legate”, nonalgogene, de amoniac alaturi de clasicul nitrat de potasiu, ca sursa de azot).
Care e problema deci cu plantele multe ? Ei bine, masa exagerata de plante duce la consumul rapid de amoniac, inainte ca acesta sa fie utilizat si transformat in nitriti si apoi nitrati de catre flora bacterian din ciclul azotului. Cu timpul aceste bacterii se reduc masiv la numar, iar la prima “cosire” masiva a plantelor – boom! - un spike de amoniac si crevetii nostri morti unul dupa altul… Deci nu eliminati mai mult de un sfert din masa de plante la replantari, etc si schimbati o parte din apa inainte si a doua zi.
In final haideti sa enumeram deci care ar fi cauzele de moarte aparent subita a crevetilor din acvarii :
1.Stress la transport / import, la instalarea in noul acvariu, sau prin hartuirea continua de catre pesti (daca nu chiar moarte directa daca sunt atacati violent).
2.Temperaturi neadecvate (mai riscant vara, la peste 30 grade deja apar decese).
3.Parametri apei din acvariu neadecvati – pH sub 6, prezenta de amoniac, nitriti, valori mari de nitrati.
4.Modificare brutala a parametrilor apei, chiar daca in limite aparent normale (ex cadere de pH de la 7,5 la 6,6).
5.Schimbare de apa cu o apa continand clor, sau mai rau cloramina pentru dezinfectie (care nu prea dispare la “imbatranirea apei”), sau prezenta in apa de metale grele. Atentie pentru cei ce nu stiu – folosirea de algicide cu cupru, nu prea va scapa de alge, dar de creveti va scapa sigur !!! Deci la schimbarea de apa tratati apa cu solutii tip Aqua safe Tetra sau echivalenti petru a neutraliza clorul, cloramina, sau (poate) si metalele grele din apa. Exista opinii ca apa din conducta de apa calda ar avea sanse sa fie mai bogata in astfel de metale grele, deci ar fi de evitat.
6.Nu hraniti masiv crevetii, doar cat mananca in 5-10 minute, se poate da mancare si la 2-3 zile daca aveti ceva alge fine in acvariu.
7.Orice plante noi, mai ales din surse incerte trebuie bine spalate inainte de a fi introduse in acvariu. Daca au fost crescute emers, exista (repet plante din surse nesigure) (ne) sansa sa fie si erbicidate, cele mai mici cantitati de astfel de toxine pot sa omoare toti crevetii.
8.Atentie la medicatia pestilor pusa direct in acvariu – pentru creveti poate fi fatala.
9.Eliminarea masiva de plante din acvariu poate duce la decese – prin mecanismul explicat mai sus.
Sa va povestesc din ''experienta personala'' cum am reusit sa-mi omor toti crevetii (red cherry) in acvariul de 220 litri. Atunci nu am inteles ce s-a intamplat. Acum... Ei bine cumparasem vreo 10 bucati de la pet-shop-ul din spatele magazinului Unirea. I-am introdus cu acliatizare, progresiva, au zburdat, mancau, fara pierderi in prima saptamana. Apoi schimbarea de apa – 30%, cu furtunul pus in acvariu, direct de la robinet, vreo 70 litri apa amestec de pe teava de apa calda si apa rece sa fie la 26-28 grade ca atat aveam atunci in acvariu. Apa din furtun era deversata in acvariu (ca sa nu faca gaura in substrat) pe busteanul cu scorburi si Java moss plus Anubias nana (exact unde se cam ascundeau si isi facusera cartierul general crevetii). Inainte de a pune apa in apa ramasa in acvariu dizolvam cantitatea estimata de Aqua safe necesara schimbului, dar apa noua venea cum vedeti direct ''in capul'' crevetilor direct de pe teava, la parametrii de acolo (in acvariu pH 6,67 cu controller-ul , in jetul de apa 7,6 si clorul de rigoare)... Nu imi mureau pe loc, dar in fiecare saptamana 1-2 mai putin la numar. Concluziile le trageti voi.
Acum reversul medaliei – in acvariul mic, doar 30 litri, doar creveti, schimare cu apa pregatita in prealabil cu Aquasafe, max 20%. Rezultatul -in imaginile ce urmeaza din acvariul meu de 30 litri, actual dedicat crevetilor, imagini care sper sa fie un final vesel la o tema trista, dar necesara. Din pacate pentru a nu tulbura apa, nu am putut sterge geamul pana la nisip si aparatul meu foto ( desi nu chiar primitiv, un ”point and shoot” totusi, nu un DSLR) a focalizat pe filmul de green spot alge de pe geam, imaginile fiind usor neclare. Sper totusi sa va amuze…

image

image
calin wrote: 1. parca e un acvariu de Concurs(AGA)
2. Intros wrote:
- limitarea masiva a numarului de specii, deci renuntarea la multe plante dragi, pentru acvariul meu se transformase incet dar sigur intr-un veritabil "depozit de plante".

1. Chiar a fost la AGA 2006, dar nu prea a rupt inima targului... E adevarat, ulterior pozelor pentru concurs am continuat sa lucrez la el si intr-adevar si eu cred ca in pozele de mai sus arata mai bine decat in cele trimise la AGA. Asta e...
2. Continui sa cred in afirmatia citata de tine, si nu numai pentru ca asta a fost si opinia lui Ole Pedersen. Stiam ca acesta este unul din punctele slabe ale acvariului, dar eram inca in faza de acumulari de plante. Vine si un moment al selectiei. Majoritatea am inceput cu pesti, am adunat arca lui Noe piscicola, apoi am inceput sa invatam despre ei ca nu merg in "cocktail", ulterior am descoperit plantele si am adunat tot asa "la gramada" tot ce am prins, dar vine si aici un moment al selectiei in functie de preferinte, compatibilitati si design. Exista desigur multe tipuri de acvarii plantate, incluzand aici acvariile ce contin frumos expuse exemplare superbe ale unor plante tropicale dificile, rare sau pur si simplu frumoase, chiar daca nu au cele doua caracteristici anterioare. Avem aici pe forum stralucite exemple in acest sens si eforturile pentru a crea o estetica in asemenea conditii sunt foarte mari, prin cerintele din ce in ce mai diverse, uneori greu compatibile ale plantelor respective, sau prin limita de spatiu disponibil. Cam pe acolo m-am blocat si eu, din acest motiv am considerat ca pasul urmator este o selectie necesara pentru a mentine un compromis cu estetica acvariului. Multumesc oricum pentru aprecieri!
Felicitari Cezar pentru acvariu! Cu multa modestie ne-ai spus despre experienta ta cu Pirania, dar eu sunt placut impresionat si de mediul creat pentru ei. Ma bucur sa vad si acvarii dedicate si special amenajate speciei de pesti ce urmeza a fi crescuti, avand toate conditiile necesare acelei specii, sau chiar asa cum recomandam intr-unul din comentariile unui acvariu de la "Acvarii de vis", realizarea unor acvarii cu tenta biotop.
Desi exista impresia ca acest forum ar fi de "plante acvatice", iata ca se dovedeste ca forumul este asa cum ni-l facem si are toate rubricile acvaristicii, toti care au ceva de spus si aratat pot sa o faca la orice rubrica. Si eu (desi cunoscut ca pasionat de plante) sunt interesat si de pesti si consider ca un acvariu reusit este cel echilibrat, in care plantele ofera suportul vizual unor pesti compatibili ca dimensiune si eventual temperament cu acvariul propus. De aceea subliniez inca o data acvariul tau ca model de urmat. Vorbeam cu Porcu' (cunoscut pasionat de discusi) ca, desi acestia se reproduc cel mai usor "pe sticla goala", un acvariu de show cu discusi trebuie conceput special, cu plante adecvate, busteni si bineinteles dimensiuni. Cred ca acvariul tau este cel mai reusit acvariu de "Pirania show" ! (PS Imi plac characidele - dar acvariul meu e cam mic... ptr characide mari)

Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Go to: