[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Message
Stiu ca aparent nu are legatura cu scderea temperaturii in acvariu, dar cresteti aerarea cat puteti de mult. O2 scade serios cu cresterea temperaturii si poate fi un alt factor de risc pentru pesti. Pe de alta parte la O2 scazut si icarcare mare organica a acvariului si temperaturi mari creste si sansa de aparitie a cianobacteriilor (alge albastre-verzi) , oarecum toxice si ele.
Cred ca betele de bambus nu adauga aici nimic. Daca ar fi un aranjament asiatic poate ar merge in anumite conditii, dar sunt f greu de armonizat.
Acum ca pe forum incepe promitator si topicul de marine sa speram ca nu auzim ca acvariul mic, acum liber va deveni un nanoreef!
tufa de micrantheum..insa isi da drumul foarte greu..chiar nu inteleg de ce...

Da, acum am vazut si Micranthemum-ul, insa este in umbra si nu-i place, cred ca de asta merge greu.
@Midal
Tufa superba din dreapta cred ca este Heteranthera zosterifolia, dar cel mai bine sa ne confirme fericitul posesor.
Un monstru de genul asta era cat pe aici sa imi termine toate plantele carora le lua lumina. A trebuit sa o amputez drastic.
Acvariile din site mi se par foarte inegale ca valoare. Unele chiar mi-au ridicat moralul. Am vazut la noi pe forum acvarii care ar putea oricand sa fie acolo. Dar este adevarat ca sunt si unele superbe.
Uite ca le mai scapa si la case mai mari! Citind la Tropica despre Ludwigia glandulosa ce sa vad : continent Asia ; region :Central America!!! Stim ca America e peste tot dar nici asa. Pana la urma care e adevarul?
Tufa de Heteranthera zosterifolia (daca nu ma insel) e una din cele mai frumoase din cate am vazut. Nici in rest nu e rau (de fapt e ff frumos). Simpla opinie - ceva verde intens gen Micranthemum lasat la 10cm inaltime in fata tufelor rosii?
Rezolvat!!!
Cumpar Eusteralis stellata (macar un fir, daca sunt mai multe OK). Contact PM.
Draga Allen, singura problema pe care o intrevad in viitor daca plantele se vor dezvolta la potentialul lor maxim este faptul ca exceptand Anubiasul, Bacopa si Ludwigia mullertii (ultima enumerata mie asa mi se pare, desi nu o vad pe lista ta), care sunt mai inguste, restul, adica nucusul, lotusul, ozelotul si Althernatera se fac f mari. Daca nu ai destula latime (in imagine acvariul nu apare prea lat - nu ai dat dimensiunile, mai este si fundalul turnat de tine care ia din latime) se vor inghesui si umbri serios una pe alta (si cam toate 4 vor lumina multa), in final cele umbrite care pierd cursa spre neoane vor degenera. In rest eu il vad in momentul actual tonic, fara alge cu o alternanta placuta de culori. Ramane de vazut, cum spuneam, dezvoltarea de viitor. Succes!
Bineinteles ca daca se suprapun total nici nu mai exista. Asa cum am incercat sa arat si in schema prelungirea liniilor din spate este la un moment dat sugerata, cele 2 triunghiuri fiind usor intersectate. Nu cred ca spunem lucruri diferite sau contradictorii. Sunt doar diferente de nuanta care fac acvariile atat de diverse desi pot pleca de la unele principii comune.
PS. In privinta faptului ca triunghiurile nu sunt in acelasi plan nu cred ca deranjeaza sau mascheaza proportiile care in final rezulta prin proiectia unui volum tridimensional in imaginea de proiectie frontala unde am desenat noi schemele. Trebuie sa folosim si subliniem si profunzimea acvariului (doar 30 cm in acest caz). Dar sunt perfect de acord ca tufa de Microsorum trebuie permutata cu Anubiasul. In general constructiile cu proportii de genul pe care in scop didactic le trasam aici nu cred ca trebuie sa fie imediat decelabile, ci subtile, pentru a pastra o aparenta de natural.
Multumesc pentru sugestii. Doar o precizare fara prea mare importanta - pe mijloc este un mic bustean pe care este Vesicularia si Microsorum, care a parut a fi Echinodorus. Limnophila da, este usor dificila prin cresterea ultrarapida intr-un acvariu relativ mic. Aveti o sugestie pentru ceva de fundal mai potrivit in locul ei?
M-am gandit sa prezint un vechi acvariu al meu de 60 litri (50x30x40cm) reamenajat pentru a transfera cei 2 scalari din acvariul mare de 140 litri in vederea introducerii celor 2 discusi primiti cu ocazia concursului de pe forum in decembrie 2004.
image


La aproape 4 luni de la amenajare, vechiul acvariu (cel de 60 litri) arata cam asa:
image
Am incercat o compozitie triunghiulara cu un triunghi in prim plan si al doilea cu baza in sens opus in al doilea plan. Acccentul rosu dat de Rotala macrandra a incercat sa reproduca "proportia de aur", dar nu stiu in ce masura a reusit. Evident ca desi fotografiile au fost facute la un moment ales anume, aceste constructii sunt efemere ca scheme si proportii dar tocmai dinamica lor in timp este farmecul aquascaping-ului. Schema designului propus este marcata in poza urmatoare:
image
Deorece covorul este deja realizat de Marsilea crenata am preferat ca delicatele fire de Micranthemum sa se profileze individual prin contrastul dat de Vesicularia. Ramane de vazut daca teoria multa nu este seaca si a iesit ceva care sa placa....
In galerie mai sunt cateva foto cu detalii din acest acvariu, ca si cel de 140litri.
Il stiam pe cel cu discusii. Si acesta arata bine si are potential de viitor. Acum ca temperatura poate fi mai mica iti permite poate si alte specii de plante. Poate o aranjare asimetrica cu un punct de atentie proiectat lateral (o buturuga spectaculoasa, un lotus mare etc), ar aduce un plus de dinamica. In rest ce sa zic, e tare frumos si cu plante care se vede ca au conditie buna.
Rasbora nu face parte din fam Characidae ci din Cyprinidae, dar poate fi tinut usor cu Characidele fiind pasnic si necesitand cam aceleasi conditii. Daca vrei mai multe specii in acvariu -si cum toti cei mentionati de tine sunt pesti de card (min 6buc/specie) - atentie la nr final de pesti, deci la supraaglomerare (depinde de ce vol de apa ai). Una din cartile splendide de design acvatic a lui Amano era dedicata acvariilor de characide (inainte sa treaca la perioada acvariilor zen, mai "asiatice" ca aspect). Succes
Imi pare rau ca pe un mai vechi post al meu pe vechiul forum am confirmat efectul pozitiv al apei oxigentate in privinta cianobacteriilor, dar am uitat sa spun ca intr-adevar aceasta "arde" plante delicate cum ar fi Micranthemum, Vesicularia D., Rotala Walichii, care ar fi bine sa fie scoase din acvariu inainte de tratament. Ar fi bine ca apa oxigenata sa fie administrata 'local" daca algele sunt intre substrat si sticla expusa la lumina a acvariului prin injectare cu o seringa. Ar fi de asemenea bine sa nu fie turnata in filtru pentru ca bacteriile "bune" asa cum spunea Lucian trebuie sa lucreze din plin. Oxidarea substantelor organice este una din caile prin care isi face efectul in cazul cianobacteriilor, afara de actiune directa asupra lor, aceste alge aparand mai ales in conditii de slaba oxigenare a apei la un pH spre alcalin si temperatura mare, prin subst proteice in exces, si un raport fosfati/ nitrati deplasat spre fosfati. Daca problemele de fond nu se rezolva reapar usor. Evitati Eritromicina (numai in cazuri disperate).
 
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com