[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Message
Foarte frumoase detaliile macro. Nu au EXIF asa ca am si eu o curiozitate tehnica, cu ce sunt facute?
Felicitari Costi! Hardscape-ul este impecabil. Aproape ca imi va parea rau cand va fi ingropat in moss. Intotdeauna am considerat hardscape-ul coloana vertebrala a unui acvariu plantat si sursa de inspiratie pentru planul de plantare. Eu cu stress-ul din Bucuresti (si de la servici...) ma refugiez mai mult in verde, de aceea il vad mai degraba cu o combinatie discreta de fundal de genul macrandra green ( sa il impac putin si pe Porc ) si inca ceva verde - verde, iar accentele de culoare sa fie pestii (neoni rosii, bleheri, etc). Succes mai departe!
De ani de zile imi fac singur solutii "individuale" pentru fosfat, nitrat, potasiu, magneziu. Nu merita sa dai banii pe solutii de la Seachem. Solutiile de micro la noi sunt greu de preparat individual, dar macro nu e dificil.
Incearca sa scazi nitratii. La KH mic se pare ca este preferabil o valoare mai mica la nitrati. La valori mai mari (chiar si peste 10 la KH mic) se citeaza blocarea varfului de crestere si contorsionare frunzelor. Excesul de calciu da, poate fi o a doua cauza, mai ales daca varfurile sunt albicioase, poti cumpara de la farmacie fiole de calciu gluconic de 1 gram si sa bagi 3 zile 1 fiola /zi si vezi ce iese. Nu iti creste KH si nu sunt alte pericole. Nu am timp sa pun poze, dar am avut si eu la unele plante aceleasi probleme si era de aici (nitrat mult, KH mic, calciu putin). Poti mari usor si fierul daca ai destul CO2. Deficitul de bor cu actualele produse de fertilizare este f rar. Nu cred ca e cauza.
Foarte frumoase toate, bine filmate / fotografiate, culori superbe, pesti sanatosi (au volum destul discusii in plantat?). Felicitari si mai asteptam!
Val, Porcu, Ginel,
Si eu ma bucur sa va "revad", dar sa nu credeti ca nu v-am citit in acest an. Sincer ma bucur ca forumul a fost si este pe maini bune, chiar mai tonic si mai voios... Eu as vrea sa fiu mai activ pe aici, dar ... unele lucruri pe la locul meu de munca sunt la vale, am ramas putini, sper ca nu va trebui sa sting eu lumina... Oricum va felicit inca o data si pe toti care au pus la aceasta rubrica atatea acvarii frumoase.
PS Tropica Master Grow (acum cu alt nume) este adusa din Germania (comanda pe net) cu sprijinul cuiva de aici (vinovatul se stie el ) caruia ii multumesc inca o data.

Plante frumoase si spor la scris!
S-a dat si seria de Brighty si restul liniei lichide ADA. Cred ca voi incerca cu Tropica Plant Nutrition.
Da este o alga rosie, una din sutele de specii de Rhodophyta (chiar daca pare neagra). PS Stie cineva unde mai gasim SAE prin Bucuresti? Si eu am avut / am din motive complexe un atac sever de Audouinella...
A trecut cam mult de la ultimele cuvinte pe aici, dar anul asta a fost pentru mine mort pe plan acvaristic. Oricum nu mai gasesc timpul sa incerc ceva mai aratos, motiv ptr care de la ultima poza de pe pagina anterioara (acvariul de la ADA IAPLC 2008) nu s-a mai intamplat nimic. De ce revin? Coincidenta, acvariul acela din 2008 a fost facut cu ADA Aquasoil Malaya, tarata pana aici din Varsovia. Acea punga se pare ca a avut un mare rol - poveste e mai lunga- (s-a scris aici de catre Mosu et comp) in aducerea ADA pe piata din Romania de catre Reef Aquarium. Coincidenta continua, ptr ca tot din criza de timp nu am percutat rapid la comanda si ADA Amazonia s-a dat toata, dar am gasit ... ADA Aquasoil Malaya, asa ca week-end-ul asta acvariul meu alguit va fi asezonat cu editia ADA toamna -iarna 2009/2010 cu Malaya/ Powersand/ Ironbottom/ Bacter 100 . Sa vedem ce va iesi, ptr ca se pare ca veriga slaba am ramas eu...
bogdan94 wrote:Imi spune-ti si mie care e acvariul din Romania?


Aici e pagina unde este concurentul din Romania, dar nu cred ca pot sa gasesc imagini cu acvariul.

A trecut mai mult de un an si jumatate de la ultimul setup, timp disponibil pana acum mai deloc... dar am reusit in ultimul week-end sa rearanjez acvariul, ocazie cu care m-am mai hotarat sa mai verific apa de la robinet sa stiu cam cata apa de osmoza sa pun la umplere. Surpriza! sau testele mele expirate dau pe langa, dar fata de ce stiam eu in anii trecuti, mai ales vara, apa de la robinet e mult mai moale, mie mi-a iesit KH-ul undeva intre 3-4, iar GH-ul pe la 8-9. Sa fie ploile din ultima vreme sau testerele mele invechite? A mai masurat cineva care sta prin zona recent?
Chiar frumos, iar pe deasupra da si o idee despre cat de repede cresc plantele intr-un acvariu bine fertilizat si iluminat.
Cum nu s-au mai pus demult poze pe aici, m-am gandit sa pun un link catre fotografia mea din galerie cu cateva fire de Hemianthus callitrichoides Cuba fotografiate cu un adaptor macro la vechiul meu Sony DSC H1. Obiectivul dedicat Canon 100 f2,8 macro inca mai are de asteptat...

image
Listele scrise de mine cu plante de apa calda / rece, etc, sunt sinteze din surse bibliografice autorizate, dar nu au valoare absoluta. Probabil sunt utile in a fi interpretate ca valori optime de crestere a unor plante. In verile trecute, pana acum 2 ani cand am luat un chiller, aveam si 32 grade in acvariu si nu am pierdut plante, dar unele nu prea mergeau grozav. Sunt insa specii in mod clar de apa rece, care chiar nu merg la discusi, de exemplu mai toate plantele citate ca au si origine europeana (nativa, nu locatia halelor de productie) si o mare parte din cele nord-americane.
andreic wrote:Exista pe net discutii conform carora, cu cat mai mare bazinul, cu atat mai putina lumina este necesara, de alfel si voi ati atins tangential discutia atunci cand ati facut referire la megabazinele lui Knott.


Nu numai pe net dar chiar si pe aici s-a dezbatut in detaliu faptul ca nr W/l, lm/l , etc, necesari este mai mic daca bazinul este sensibil mai mare. Din cate imi aduc aminte a pus cineva chiar un tabel Excel si grafice cu o analiza a nr W/l in functie de marimea bazinelor lui Amano din seria Nature Aquarium World.
Daca ati urmarit primul link al lui Ginel (cel cu Defblog.. etc) si datele de acolo sunt veridice, cred ca discutiile cu PUR-ul isi cam pierd din valoare si ne intoarcem la ce va spuneam si eu si Ginel, ca experimentarea pe propria ... planta si schimburile de impresii intre noi raman de baza. Cred ca ati remarcat acolo ca tuburi aparent dedicate pentru plante sunt departe de a avea coeficientii PUR cei mai buni, iar undeva pe lista chiar un tub de marine are un PUR de senzatie... :-)
minnardy wrote:
Este parerea unui novice in ale plantelor acvatice, dar a unui bun cunoscator a biologiei...si viitor "plantist"


Ha...ha, nu i-am scris eu degeaba lui Lofty ca este contagios si uite ca incep sa am dreptate... Abia astept sa te vad in faza de maxima gravitate a bolii "plantistilor".

Dincolo de unitatile de masura sofisticate dar deocamdata neexploatate practic (PUR) cred ca asa cum s-a spus mai sus un "plantist" cu experienta (ca tot veni vorba de el mai sus) cam incepe sa stie cat ii trebuie in functie de ansamblul datelor propriului acvariu - adancime, suprafata, specii de plante , aditie de CO2 si macro sau nu, moment evolutiv al acvariului. Ce nu prea stim decat prin experimente personale (si aici ar fi utile schimburile de opinii intre noi) este calitatea sau particularitatile individuale ale unor diferite tuburi, mai ales ca acum cel putin, la T5-uri oferta pe piata interna este cam restrictiva.

Opinii ale posesorilor, cu unele detalii (nu doar eu am XY model si e tare bun...) cred ca ar fi de ajutor, mai ales daca se asociaza si cu eventuale precizari despre locuri unde ar putea fi procurate, etc.

P.S. Si eu sper ca Andreic sa revina in discutii, cred ca are o experienta personala care ar putea ajuta si pe de alta parte inclin sa cred ca a avut putina dreptate sa se supere, no offence, dar cred ca putem cu totii sa trecem peste mici momente de neinspiratie in alegerea argumentelor. Eu am avut aici meciuri mult mai mari... :-)
viulian wrote:
Mie mi-e clar, Amano priveste cu ochi de artist, nu cu ochi de acvarist Chiar daca plantele trebuie sa fie impecabile, totusi nu-l dau pe spate - probabil a vazut o gramada impecabile la viata lui.


Cam asta e ideea, aquascapingul incepe dupa ce deja stii sa ai plante impecabile, dar sa prezinti culturi impecabile de Tonine, Eriocauloni, Eusteralis samd, nu impresioneaza pe nimeni la concursuri de aquascaping, nu e de ajuns, de abia de aici incepe greul, cum pui plante banale dar potrivite intr-o compozitie de exceptie.... Din pacate pentru noi europenii trebuie sa recunoastem ca inca nu trecem de nivelul mediocritate la aspectele de inovatie si fantezie Nature style.

In rest, referitor la mountainscape, desi inteleg bine tehnicile Iwagumi, am citit si filozofia din spatele aranjamentelor, nu sunt un fan al acestora. Faptul ca un "Euro-Iwagumi" plecat din Irlanda a castigat doua categorii la AGA cam arata o criza de idei si la acest concurs. Va sfatuiesc sa vedeti top 25 de la ADA 2008. Chiar a fost o diferenta clara de nivel fata de AGA.
Stiu ca am cam lipsit, da' nici pe tine om cu raspundere nu te-am zarit prea des pe aici fata de alte vremuri.... Uite eu in trei zile am percutat la vreo trei topicuri (recunosc unul era cu acvariul meu). Din pacate pana la sfarsitul lui februarie sunt sub presiune mare cu probleme profesionale majore, dupa aceea intru in "normalitate"...
Din pacate filtrele par sa fie unele din componentele hardware acvaristice cu durata cea mai scurta de viata. Am avut un FLUVAL 204 care a cam incepusa se intepeneasca capacul si a ajuns pe balcon (de rezerva...dar acum cand l-am bagat la treaba curgea ca o strecuratoare cu garniturile obosite ). De vreo 2 ani Tetratec-ul EX 700 parea sa merga OK din toate punctele de vedere, pana in seara asta cand la spalare au inceput sa se rupa ca puful de papadie la suflarea vantului toti dintisorii de plastic de la inelul care leaga furtunurile de piesa detasabila a capacului (inelul cel mai de jos al piesei nr 20 din schema de aici .

Se mai gasesc pe undeva piese / capac cu totul sau altul la rand? Cum stau ca rezistenta alte filtre ca am obosit sa le schimb la fiecare 2 ani...
 
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com