| Message |
|
|
Era cat pe aici sa nu vad poll-ul si acest topic. Si eu am raspuns da. La prima vedere cineva ar putea spune ca internetul este arhisuficient pentru imagini si informatii in domeniu, altii poate ca ar prefera o revista supraspecializata in unele subdomenii ale acvaristicii de care se simt mai atasati (personal ma gandesc de exemplu la The Aquatic Gardener Journal). Cu privire la Internet pot sa va spun ca in domeniul meu profesional de asemenea gasesc la prima vedere tone de informatii, dar, din surse incerte ca valoare si realitate stiintifica, iar informatiile esentiale nu se gasesc decat in reviste on line cu plata per articol. Am vazut si eu pe site-ul lor continutul TFH si din ce am mai citit ca opinii ale altor pasionati de afara ramane revista nr 1 in lume in acvaristica "generala" fiind o enciclopedie de la acvaristica marina, la pesti, alge, plante, aquascaping (apropos ultimele articole pe acest ultim subiect sunt scrise de Amano...), deci fiecare gaseste cate ceva din ce ii place mai mult. Cu pretul ce sa zic, depinde de buzunarul fiecaruia... 167000lei /luna ar fi o revista IT de la noi cu DVD si cateva ziare pe langa. Pentru cei pasionati sigur va fi utila. Sper sa reusiti sa o aduceti. Pentru cine vrea sa isi faca o idee aveti aici site-ul revistei.
|
 |
|
|
Voi da in week-end (timpul asta "liber"...) cateva detalii "tehnice" cerute de cativa colegi despre acest acvariu, pana atunci ca sa nu va plictisiti am mai adaugat o imagine numita (preaputin original) "sunset avenue".

|
 |
|
|
In privinta vitezei de crestere a Didiplis diandra am termen de comparatie pe cea din acvariul mare- o vedeti aici, unde chiar creste repede. In acvariul de fata fara CO2 si fara multa lumina e mult mai lenta, acum nu va asteptati sa fie ca Anubias nana de lenta... Cu Limnophila aromatica (desi imi place mult) nu pot sa fac o tufa aici, fiind marisoara si relativ disproportionata ptr acest acvariu. Ar incapea cam 3 fire in acel spatiu...
|
 |
|
|
Am promis ca adaug ultimele imagini cu acvariul de 30 litri dedicat crevetilor (Neocaridinia denticulata). Sunt mici modificari fata de imaginile anterioare (am inlocuit Crypto cu Blyxa japonica, ptr ca se facuse prea mare cryptocoryna- desi willisi, am facut un spatiu liber in fata sa aiba crevetii bulevard si am adaugat ceva Microsorium "narrow" in moss, pe "bustean". Am inlocuit background-ul cu un sistem mai dinamic de iluminare, sper ca se vede efectul de "lumina de rasarit". Neonii au fost doar un decor de cateva ore, i-am "imprumutat" din acvariul mare... Nu ma gandesc la cine stie ce plantatie in acest mic acvariu, nu mai bag C02, incerc sa il fac pentru o intretinere minima, crestere mai lenta a plantelor (au totusi ce le trebuie folosind cum spuneam solutie nutritiva "all in one- NPK si micro" Plant Plus si sper o viata buna ptr crevetei, care continua sa se inmulteasca.
 Acesta a fost, bine ca merge din nou galeria...
|
 |
|
|
Si eu cred ca este mai degraba Nesaea crassicaulis. Seamana binisor cu imaginea ta de aici. Cu Ludwigia inclinata nu prea seamana.
|
 |
|
|
Pe unde se afla paraul Nimdrup?
Se pare ca in patria d-lui Pedersen - Danemarca.
P.S. Ole Pedersen este aceeasi persoana cu unul din arbitrii competitiei AGA 2006.
|
 |
|
|
Continui tot aici cu filmulete cu prezentari de biotop-uri acvatice, cel anterior asa cum spuneam era unul tropical, al unui rau brazilian.
Cel ce urmeaza este un biotop de rau de apa rece. Filmuletul ar putea fi prezentat intr-un "stil hollywoodian" cam asa:
From the producers of "Tropica Master Grow"
Directed by Ole Pederdsen
and introducing the cold water stars Veronica beccabunga (or anagallis?) and Callitriche palustris;
"The Nimdrup creek" .
Imi pare rau ca nu sunt si pestisori vizibili pe acolo...
Apropos' are cineva idee ce planta este cea cu care incepe filmul la scufundarea sub apa? ( ulterior imediat pe latura din stanga fata de Callitriche -aduce putin cu Cabomba, dar bineinteles ca nu este, aceasta fiind o planta din America Nord si Sud).
|
 |
|
|
|
Daca maine ai pui proaspeti inseamna ca asta e "procedura"...
|
 |
|
|
|
Algele tale par sa fie din grupa algelor verzi filamentoase (sunt zeci de varietati, de aceea poate nu ai gasit in poze sa arate exact ca ale tale, dar daca sunt fire f subtiri, f lungi, de centrimetri, care apar ca ca un "caier de lana" sau popular spus "matasea broastei" sau asemanatoare probabil ca astea sunt...). Nu am auzit pe mai nimeni pe aici sa scape de algele de genul asta cu chimicale gen Algizit. Fac destul de rau si plantelor. Trebuie crescuta mult masa de plante, scimbari de apa, aport CO2 , reducere temporara de lumina (2x18W, 6-8ore pe zi pana vezi ca incep sa dea inapoi, aport de potasiu - se zice ca ar fi de folos, curatare manuala frecventa si... rabdare. Algele orice fel ar fi nu dispar de pe o saptamana pe alta (exceptie green water dupa 4 zile blackout). Nu exista solutii miraculoase, daca ai revazut toate articolele puse in link-uri pe la acest capitol cu algele, nu prea zic altceva.
|
 |
|
|
Din pacate nu mai am link-ul dar am salvat ceva documente si va citez din ele despre doar unul din motivele pentru care se recomanda acvarii dedicate pentru creveti:
Fish are not recommended in shrimp tanks for various reasons. With dwarf shrimp the major reason is that almost all fish will either eat or bother the adults. Although there are a few exceptions, almost ALL fish will eat shrimp hatchlings. It does not matter how small your fish is and how small its mouth, it *will* eat a shrimp hatchling when it gets the chance. Even if you keep a compatible fish, such as Otocinclus or certain plecos, with shrimp, the disadvantage is that fish tend to produce a lot more waste than shrimp, which can deteriorate water parameters (i.e. lots of nitrate). This is especially the case in smaller tanks. With macros the roles are reversed. Most macros will harm peaceful fish if they have the opportunity. Most of the time the fish are not hunted down but the macro literally runs into a fish and instinctively grabs it. This usually happens at night when fish sleep on the ground. Most cichlids, however, are natural shrimp hunters and even a cichlid the same size of as the Macro can maim and kill the shrimp. For all the above reasons shrimp are best kept in shrimp only tanks.
|
 |
|
|
|
Este vorba de Lemna minor. Are viteza mare de inmultire. La acvariile cu alge prin exces lumina, nitrati, fosfati, are chiar efecte benefice. In cazul tau tot rabdarea este solutia, in sensul ca trebuie pescuita cu o plasa de prins pestii pana nu mai ramane. Sigur rezolvi. Mai toti am avut asa ceva la un moment dat.... E mult mai simplu decat sa ai alge...
|
 |
|
|
|
Melcii mici sigur nu fac asemenea ravagii. Mai pandeste ancistrusii. De lumina si eu ziceam ca e destula cata ai pentru E. amazonicus.
|
 |
|
|
Pana la urma am reusit sa aflu de la sursa, ca "caudovittatus"-ii aia uriasi :-) sunt ca specie Salminus maxillosus, foarte cautati pentru pescuitul sportiv. Ajung pana la 1 metru lungime. Mai multe despre ei gasiti aici. Apropos - sunt characide ...are cineva vreun acvariu de 1-2 tone liber? 
|
 |
|
|
Puteti vedea in aceste filmulete alte cateva acvarii "shrimp only" - video1 si video2. Va recomand sa rulati filmuletele full screen (right click-->zoom--> full screen). Simpatici foc, nu-i asa? Merita un acvariu al lor - nu e doar parerea mea, dar se pare ca si pesti care aparent ii tolereaza si nu ii mananca ii streseaza totusi, neputandu-si arata adevaratul lor temperament, culoarea, stau ascunsi... etc... De aceea le-am facut acvariul lor.
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:
Parca am vazut si Hemigrammus Caudovittatus normali si ceva Callistus...
Asa mi s-a parut si mie...
|
 |
|
|
|
Nu lipsa de CO2 ar fi o problema, in acvariul mare de 220 L CO2-ul nu e de la cardul meu de characide... Nu am mai pus CO2 acolo din cauza ca fiind atat de mic acvariul, variatiile de pH induse de un sistem DIY ar fi fost foarte mari in doar 30 litri si nu am vrut sa risc crevetii. Estetic, la un acvariu de 30 L o colonie de red cherry este foarte vizibila si foarte frumos contrastanta (rosu aprins) cu verdele Java sau Christmas moss-ului in cazul meu, inlocuind ca si cromatica si dinamica ceva pestisori.
|
 |
|
|
|
Am mai avut un mascul de guppy, dar cam ciupea si fugarea crevetii juvenili, acum acvariul de 30 L e dedicat doar crevetilor, sper sa pun in curand fotografii cu el adus la zi si ca design.
|
 |
|
|
aka47 wrote: Asa a si fost primele 2-3 luni , dupa care a luat-o in sus!!!.
La intrebarea ta raspunsul este exact cum a spus Sicmar. Ce vreau sa adaug, este ca in primul acvariu in care 3 luni ti-a mers bine, ai probabil destula lumina, dar tocmai unde merge bine, cam la 3 luni cat spui tu, face cordoane lungi care se incaleca, cele de jos nu mai au lumina din cauza cordoanelor de deasupra si o ia in sus; de aceea mai toti acvaristii de top care au covor frumos de Glosso o raresc cam la 3 luni. In al doilea rand ce am observat eu, daca se intinde peste bordura de Glosso umbra unor alte frunze de deasupra ale altei plante, probabil ca se transmite un semnal biologic in tot lantul sau cordonul, care o ia in sus si in zonele neumbrite, de aceea covoare frumoase de Glosso vedeti in pozele de pe net doar la acvarii cu "pajisti" mari de Glosso , deschise, si evident luminate din plin.
|
 |
|
|
Ma scuzati, nu am edit option, dar am mai gasit unul mai complet aici. Poate organizam si noi la vara o iesire de genul acesta sa vedem ceva rosioara, bibani soare...
|
 |
|
|
Am gasit filmuletul acesta si sincer nu stiu ce specie sunt pestii acestia filmati undeva in Brazilia, dar m-a amuzat faptul ca seamana cu niste Hemigrammus caudovittatus....uriasi... 
|
 |
|
|