[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty

Uite un link micut.

Cu placere.
2 precizari:
minnardy wrote:Am postat la bizz general ...

Nici nu exista alta sectiune...
minnardy wrote:pretul scade cu 10% conform regulamentului

Nu exista o astfel de prevedere in regulament...

Bafta la vanzare.
Asa devreme masculii participa la "dansul nuptial" dar nu isi fac neaparat "treaba". E foarte probabil ca din acest motiv icrele sa fie nefecundate. Si masculii si fetitele trec printr-o perioada de "invatare"... In acvarii in care exista si alte cichlidae mai mari, masculii astia mici "vor sta in banca lor", avand preocupari mai degraba legate de a nu sta in calea nimanui "mai mare in grad ierarhic"... trebuie sa "se simta dominanti" ca sa "preia initiativa"...
Maturitatea sexuala este strans corelata cu varsta. Dar in acest caz e vorba cel mult de prime incercari timide, cu extrem de putine sanse de succes. Si ceea ce determina aceste prime incercari nu este intotdeauna ceva strict cuantificabil sau cu caracter de regula (conditiile si setup'urile in care cresc difera de la un acvariu la altul).

PS: Aveau 3cm si un pic (masurati pana la baza cozii) cand i-am dat fetitele lui pomi.
N-ai de ce sa te ingrijorezi. Pur si simplu isi stabilesc ierarhia. Au trecut de la un acvariu de 350 de litri fara teritorii in care au crescut in banc, la un acvariu de 180 de litri in care, dupa ce s-au acomodat si integrat, au inceput sa trateze problema "aglomeratiei".
marius_mc wrote:sunt incepator(pe acest forum) inca mai descopar (nu stiu unde sa-mi pun cv-ul)

Ai nimerit rubrica potrivita unui inceput bun pe forum, dar ai omis sa te prezinti. Pune cv-ul chiar aici.
Da, sunt activi si noaptea. Ambele specii mentionate.
snakefishmike wrote: Pt a folosi la maximum CO2 plantelor le este suficienta o aditie de o bula la citeva secunde ...

Nu e chiar asa (de regula, pentru un acvariu bine plantat, aditia de care pomenesti este insuficienta).
Cu alte cuvinte, ai uitat sa precizezi cat de mic trebuie sa fie acvariul si cat de putine plante ar trebui sa aiba pentru a da cat de cat veridicitate enuntului tau...
Chestia cu "maximum" tine de alti factori (in principal de lumina)...
goanga wrote:... trebe ... mi-sa ... acv ... sifori ... nu este un peste pt oamnei care vor un peste ... documentativa ...
... aceste cuvinte ne doare ...
Cat despre cumparat, poti pune un anunt la rubrica dedicata...
Urmaresc de ceva timp discutia si singurul motiv pentru care nu am intervenit e acela ca am fost curios cat de mult se poate merge... de la continuarea in offtopic si flame pana la manifestarea comportamentelor arzatoare de moderator... unul singur a procedat la adresarea unui PM unui admin din cei trei aflati on-line si cu ochii pe voi.

Revenind, este bine de stiut ca
FanCTC wrote:imi sta in caracter "tonalitatea" asta si nu o sa ma schimb acum....
.

Pe de alta parte, avand in vedere ca
FanCTC wrote:pana la urma nici nu e sat fara caini
, nu cred ca va fi o extraordinara surpriza
FanCTC wrote:sa vedem care e mai bazat
.

Pacat... nu asta e rostul acestui forum...

Inchid temporar aici.
D'aia s-a inventat functia Search.
Hodoronc tronc. Spune-ne mai intai cine esti si care e legatura intrebarii tale cu acest forum...
Se mai adauga 1M + 2F Labidochromis Caeruleus.
Marime ~ 7 cm.
Ambele femele au gusa.
Pret per pachet: 35 lei

Later edit: pachetul s-a dat.
Nu te preface ca n-ai inteles esenta...
Fittonia nu este o planta de acvariu. Se va chinui in apa pentru cateva saptamani pana la obstescul sfarsit.
goanga wrote:...am incercat ceva tratamente dar momentan nimica...
Cum i-ai tratat daca nu ai idee despre ce boala au?

goanga wrote:...daca aveti ceva sugestii care v-ati mai intalnit cu asa ceva lasati-mi si mie cateva nume sa vad de el pe net...
O poza face cat 1000 de cuvinte. Daca nu poti face, compara cu ceea ce poti vedea aici , poate ai "noroc".
Pentru ca e preferata ta, ar da bine s-o numesti corect: Heteranthera Zosterifolia.

PS: In general vorbind, nu tin neaparat sa ma leg de greseli de ortografie ("refati", "folositiva"), dar mai multa atentie (sau mai putina graba) n-ar strica pe viitor...
Linkul respectiv .
bogdannn85 wrote:mi-ar fi placut unul de 130 dar nu prea am loc in sufragerie.
Mai vinde/doneaza din mobila.

bogdannn85 wrote:deocamdata e destul unul de 100x60x50... ce parere aveti de marimile astea se potrivesc.. si apropo de intarituri cum se pun si unde se pun si din ce se pot face... ca nu m-am lamurit deloc.
Da. Daca 60 este adancimea si 50 inaltimea. Asa se pun intaritoarele. O sa ai o surpriza: intaritoarele e bine sa fie tot din sticla.
Nutritionist ne-a parasit. Pentru ca membrele forumului nostru arata deja foarte bine, iar membrii sunt deja bine dotati. Iar cine detine deja un acvariu, duce implicit o viata sanatoasa.

Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to: