[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
and_alx wrote:...ce substrat sa folosesc, nu neaparat the best, dar sa fie bunicel si la un pret acceptabil...

Poti merge pe schema JBL (conform "cerintelor" tale):
JBL Aquabasis (strat de 2 cm pe fundul acvariului) sau JBL Florapol amestecat cu nisip conform indicatiilor producatorului (strat de 2cm pe fundul acvariului).
Deasupra pui pietris (necalcaros) cu granulatia 2-3 mm, grosimea stratului de pietris 2-3 cm in fata si 4-5 cm in spate (cu alte cuvinte "in panta").
Fertilizare cu Ferropol si Ferropol 24 conform indicatiilor producatorului.
Ulterior vei putea ajuta fertilizarea cu JBL 7 Balls iar Ferropolul il vei adauga "la ochi", fiind, speram noi, deja in postura de a avea suficienta experienta in observarea cerintei plantelor.

Pentru plante orienteaza-te la unele din categoria "easy" si cu cerinta de lumina "low/medium", aruncand mai intai o privire aici si apoi confruntand preferintele tale cu plantele existente prin pet-shopuri sau la magazinele on-line.

Succes!
and_alx wrote:Bine, dar inteleg ca scalarii ajung la 15 cm. maxin, deci 15*2=30 cm=30 l apa. Daca gresesc corecteza-ma.

Pentru pesti peste 14 cm -> 4 litri de apa/cm de lungime.
Pentru scalari conteaza si inaltimea coloanei de apa, deci nici nu se pune problema prezentei lor in acvariul deja achizitionat.
Membe Deep s-au dat toti.

Raman in continuare doar Elongatus Mpanga si Caeruleus.

Am prins in week-end si doua instantanee mai interesante cu cativa juvenili (pozele sunt needitate - fundalul galben e un lambriu de PVC de la o maternitate, iar fundalul negru e backgroundul acvariului):

image image
Inteleg ca e greu sa te desparti de ea, dar pune totusi si un pret.
@dark1819: Nu mai posta acelasi lucru in mai multe topicuri si pe PM-uri. Daca esti nou pe forum, citesti intai regulamentul, treci pe la rubrica "Despre noi" si te prezinti, iar apoi iti descrii problemele intr-un topic separat, daca nu au legatura cu ceea ce au postat "antescriitorii" tai.
La www.reef.ro.
A pus mosu aici si preturile aferente.
Ai unda verde. Sa faci acolo si o descriere sumara a partii de hardware.

P.S. Nu trebuie sa-mi multumesti... "cheia" a fost la tine, e meritul tau.
Urmarile se regasesc aici .
Convins fiind ca sunt doi useri care stiu sa aprecieze un regulament, de vreme ce obisnuiesc sa faca trimitere la el, in urma celor postate aici, primesc avertisment urmatorii:

snakefishmike - pentru off-topic total, calificarea unui user cu apelativul "insignifiant", intentia de a continua o cearta (2.2., 2.3, 2.4.).

lorenzo2 - pentru off-topic total si intentia de a continua o cearta (2.3., 2.4).

Disclaimerul "scuze, da' nu m-am putut abtine" nu constituie o derogare de la reguli.
Pentru asta exista PM.
Sub casuta in care scrii textul atunci cand postezi, ai butonul "Attachments". Dai click pe el si se deschide o optiune de a incarca poza direct din calculatorul tau (cu "Browse"). Momentan nu se pot urca poze la galerie.
"Continuarea" o puteti vedea AICI .
alber wrote:As vrea sa-mi spuneti de ce am cateva frunze de Pogostemon mai albe, asa au crescut. Poate fi lipsa de fier? Nu am avut Ferropol vreo 2 saptamani.

Din poze se observa ca e vorba de frunze noi, ceea ce duce intr-adevar la ideea lipsei de fier. Ajutator ar fi ca o data cu cresterea masei plantelor sa cresti si "doza" de CO2 (in cazu' in care nu ti-ai luat inca un controller) si sa imbunatatesti circulatia apei in zona pogostemonului.

P.S. Nu-ti fa griji ca te baneaza porcu'... te debanez eu cu conditia sa treci pe africani... :crazyface:
Userul merlin cauta orataniile acu' vreo 4 ani.
Daca tot ai dezgropat topicul, parastas nu faci?

Inchis.
Radu.U wrote:rebela, la tine postarile cum ti le arata? ma refer la iconita aia mica , care am facut-o eu in dreptunghi cu ros , in prima poza.
Tot asa new post ti le arata ? chiar daca le-ai citit?

Acea iconita nu inseamna new post. S-a precizat ca iconul ala este un anchor in pagina, daca faci click pe el, pozitioneaza mesajul ala sus in pagina. Daca trimiti altcuiva linkul respectiv, cand va da click, va avea acel mesaj sus (in sensul ca pagina afisata va incepe cu mesajul respectiv.

Cu alte cuvinte, te ajuta sa dai un link cuiva direct catre mesajul dorit, dintr-o succesiune de postari pe o pagina.
orio wrote:Pai care dintre ei intensifica culoarea?

Desi "ei" sunt de fapt "ele", dau curs disclaimer-ului din semnatura ta si iti spun ca s-a discutat AICI .
Filtrul a ajuns la pc.ciprian.

Au ramas celelalte "componente". 300 lei.
Sa-ti traiasca!

Am si eu 2 curiozitati:
a) Pestii sunt aia de la mine?
b) Ce se aude in fundal (in afara de muzica), mai ales in ultima parte, in filmuletul cu Elongatusul? :crazyface:
Foloseste silicon pentru lipit acvarii.

La restart sunt doua optiuni (cu final neasteptat):
- Este foarte probabil sa folosesti in continuare HC. In consecinta, nu are rost sa le indepartezi. Un inconvenient ar fi ca daca vrei sa inlocuiesti substratul, nu o sa-l mai scoti cu farasul sau cu lopatica de nisip a kinderului ci o sa trebuiasca sa-l aspiri gingas cu un furtun dimprejurul ventuzelor.
- In cazul improbabil ca nu te vei axa in continuare pe plante, le poti indeparta destul de usor cu un cutter. Un inconvenient ar fi ca la cat de multe sunt, s-ar putea sa te si tai.

Ca fapt divers, alor mele ventuze Dupla le-au venit de hac o armata de Blyxa...
Daca ziceai, ti-l puteam rezerva eventual o perioada...
pc.ciprian doreste doar filtrul si am discutat deja cu el.

Daca nu se razgandeste, au mai ramas: acvariul+capac+multilux+masa = 300 lei.

Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to: