[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Message
Rezolvat. Se poate inchide. Multumesc!
Contact: aici, PM sau mess: jokermar.
Valabil doar pentru Bucuresti.

Dau 28 de pui de Maylandia Membe Deep cu marime de aprox. 2cm, crescuti doar cu Tetra Phyll; au inceput sa manance si Hikari Cichlid Excel sfaramat si muiat in prealabil.
Pret: 60 RON toti.
Salut! Am nevoie de:
- Labidochromis caeruleus (1M+4F)
- Sciaenochromis fryeri (2M+4F)
- Pseudotropheus elongatus/demasoni (2M+4F)
- Pseudotropheus flavus (2M)

Preferabil cu varsta sub 1 an. Detalii pe PM.
Multumesc!

M=mascul, F=femela
roby wrote:nu mai gasesc unde era link-ul cu numele plantelor ca eu nu le stiu numele smilie


mura in gura
mai ai o oferta pe pm.
Sa ai parte de el!
Mi-am facut un acvariu de 550l si vreau sa comand Eheim 2080.
Daca esti amabil, m-ar interesa doua lucruri:
Gabriel wrote:- tuburile de pvc pentru instalarea in acvariu (aspiratie si refulare) sunt cam jenante - am cumparat si seturile de instalare 1+2 care arata super;

1. Care este raza (diametrul) curburii tuburilor (alea verzi)? Ma intereseaza pentru ca trebuie sa trec cu ele peste intaritoarele longitudinale... Daca iau seturile de instalare 1+2 mai "castig" vreun centimetru fata de tuburile standard?

2. Ti-ai facut vreo idee despre corespondenta intre debitul real al pompei si cel declarat de producator? Sau e ca la TetraTecul meu la jumatate? smilie

Mersi anticipat!
Daca mergi pe iluminare Juwel, la dimensiunile tale poate-ti foloseste urmatoarea schema:
image

1. completarile pana la 120 com : una in dreapta, doua in stanga;
2. pentru completarile cu portocaliu (de care se sprijina suportul de neoane): le tai late de 3 cm, prinse cu suruburi prin canalul de 1 cm din mijloc; suportul pus deasupra (n-are rost sa te mai complici cu decupat; in locul decupajului vin suruburile de prindere)

Necesar, preturi aproximative, locuri de aprovizionare:

- un bax de profile PVC lungime 260 cm - 80 RON (Bricostore, Practiker, etc)
- Suport neoane Juwel 120 cm + 2 neoane incluse in pret - 300 RON bucata (cam de la orice distribuitor al Profipet sau magazinul on-line)
- suruburi sortimente 1 cm, 2 cm si 3cm - 20 RON (Bricostore, Practiker, etc)
- optional: fototapet culoarea dorita - 20 RON - (Bricostore, Practiker, etc)
- maner capac: 10 RON : (Bricostore, Practiker, etc)

Total costuri: aproximativ 430 RON (pentru doua neoane - suficient pt. ciclide) sau 730 RON (pentru 2 suporturi cu 4 neoane - cam la limita pentru acvariu plantat), si asta daca-l faci tu.

Evident ca nu gasesti nicaieri gata facut!

PS. Exista tutoriale elaborate in prelucrarea PVC-ului, n-ai cum sa nu gasesti cu "search". Daca vrei sa iasa ceva frumos, trebuie destula migala, implicit TIMP. Succes!
eddie wrote: acvariu de aprox 350 litri

nu ai specificat dimensiunile, dar daca din intamplare ai lungimea 120 sau 150, iti recomand varianta de "integrare" a neoanelor pe care o folosesc eu: lambriu de PVC + sistem lumini de la Juwel care culiseaza fata-spate pe un cant facut de-a lungul unei camere interioare a lambriului, si poate fi pozitionat cum vrei tu. Culisatul te va ajuta mult la cotrobaitul prin acvariu si vei avea in plus si un capac usor (de rezemat, de manipulat).
Un capac facut din PVC inchide ermetic acvariul, asa ca o rezolvi si cu "parasitul incintei".

Pentru exemplificare - capacul meu:
image

image

Numai bine!
PS. Scuze pentru marimea pozelor.
Salut! Am un Tetraex 1200 pe care-l folosesc la un acvariu de 100 litri net populat cu 5 membe deep (3-4cm) si 3 caeruleus (2cm). Substrat nisip fin granulatie 1 mm, 1 piatra masiva, 2 mici. Compartimentarea interioara este asta:
image
in ordine de jos in sus:
compartiment 1
- inele ceramica
- burete
compartiment 2
- bio-balls
compartiment 3
- burete
compartiment 4
- burete
- carbune activ
- vata prelon

Apa de la chiuveta are duritatea 9 si as vrea sa pun in filtru scoici pisate.
Am doua intrebari:
1. In ce compartiment le pun (si eventual in locul cui) ? In principiu stiu ca ar trebui sa fie ultimul mediu de filtrare prin care trece apa, dar as vrea sa fiu sigur (eficienta optima).
2. Cat de marunt trebuie pisate scoicile? Am scoici de mare, intregi, cu diametrul de 5-6 cm.

Multumesc!

P.S. Stiu ca acvariul e mic, dar pestii vor trece intr-un acvariu mare in 2-3 luni.
Un pic mai central: se mai gaseste la un depozit de materiale de constructii, la 100 m de intersectia 13 Septembrie cu strada Progresului, pe stanga, mergand spre Ghencea. Am luat saptamana asta o foaie de 3cm grosime cu 2 RON. Dimensiune foaie: 100cmx50cm.
1. Am nevoie de o galeata (10-12 kg) de nisip de mare fin, granulatie 1mm. Ofer bani, scoici de pe Coasta de Azur sau bere.

2. Dau filtru Aquael Fan 2 nou, nefolosit, + eventuala diferenta pentru incalzitor nou 100 W cu termostat (Juwel, Hagen, Tetra, Aquael).

PM sau messenger: koth_2004.

Numai bine!
Multumesc mult. Am pus polistiren de 3 cm si astfel, cu numai 2 RON am rezolvat problema.
Numai bine!
OK. Multumesc frumos. Sa inteleg ca pot sa renunt la izopren (sau cu alte cuvinte care-ar fi raspunsul la intrebarea mea nr. 4) ?
Porcu'"]Io zic s-o "repare" cine-a facut-o .[/quote:524bb32c90 wrote:
mi-e sa n-o strice si mai rau, ca acum m-am convins cum lucreaza.

Porcu'"]Daca prima varianta nu functioneaza, asta cred ca-i cea mai buna idee.[/quote:524bb32c90 wrote:
cum ar trebui sa aflu daca prima varianta functioneaza? s-o aplic pur si simplu si sa vad daca plesneste fundul pe undeva?.
Mersi pentru sugestie si promptitudine...
Salut tuturor.

Se dau:
Acvariu 70cmx40cmx40cm, sticla de 8mm, fara intarituri. Fundul nu este dublu. Inaltimea nivelului apei: 370mm. Pietris granulatie 0,7-2mm: 15kg.

Am facut pe comanda o masa de acvariu cu lungimea 700 mm si latimea 420 mm, cu peretii (laterale si peretii interiori) pozitionati astfel: I..I...I..I, la distante aproximative de 200, 300 si respectiv 200mm.

Problema: unul din peretii exteriori a fost taiat un pic mai scurt, astfel ca, prin strangerea cu suruburi, blatul de deasupra nu mai este perfect plan. Exista astfel o usoara curbura (aproximativ 1 mm) a blatului pe care sta acvariul, pe o portiune de 150 mm. "Denivelarea" este astfel la margine.

Am deja o foaie de izopren de 5mm grosime.

Intrebari:
1. Pe langa foaia de izopren, este suficienta inca o placa de polistiren, pentru a compensa diferenta de nivel de 1mm intre mijlocul si marginea blatului?

2. Daca da, ce grosime ar trebui sa aiba polistirenul: 2, 3 sau 5cm?

3. Daca nu, ce varianta ar fi mai buna:
- inca o placa de pal deasupra.
- desfac laterala si o "completez" cu 1mm de plastic din lambriu de PVC.

4. Este indicat sa pun si izopren si polistiren? Care dintre ele sa fie intre fundul acvariului?

Multumesc anticipat pentru sugestii! Numai bine!

P.s.: in prezent acvariul sta jos pe parchet unde este perfect plan, cu izoprenul de rigoare.
Iau eu cu totul. Ai si PM - ai acolo date de contact.
off-topic pentru viviparu':
luck wrote:Acvariu are dimensiunile 130/50/55 din geam de 10mm ,cu capac de sticla.Este lipit cu silicon negru si foarte bine ranforsat. Acvariu este perfect facut si poarta semnatura lui Dan din obor. Se vinde impreuna cu:comoda pe care sta ,un incalzitor Aquaelle 300w,doua filtre interne,un resun si un aquaelle,care impreuna filtreaza 1400litri/ora, o pompa de aer cu 2 iesiri,4neoane philips tld 830 la 120cm

on-topic pentru mine:
e 500 RON cu tot ce scrie mai sus (caz in care m-ar interesa), sau prin gol intelegi doar geamurile?
ai PM, pentru ca pe mobil nu raspunde nimeni.
poze, din pacate, nici atunci, nici acum. pai se poate?
Cumpar sau platesc confectionarea unui acvariu 160x60x50 cu gaura de prea-plin, fund de 19mm, geamuri de 12mm si suport adecvat din teava rectangulara imbracat in pal. Astept oferte pe pm. Multumesc.
siliconu` wrote:
In acest caz eu zic ca ai avea nevoie de 2 filtre canistra (de exemplu Tetra ex 1200).

De asta mi-era frica si mie...
siliconu` wrote:
Cand zici filtru de colt sau laterala, banuiesc ca te referi la filtru interior. O varianta interesanta ar fi mascarea acestui filtru interior cu un decor facut din polistiren.

Ai intuit corect. In ambele cazuri voi face si decorul. Deci nu va fi inestetic.

siliconu` wrote:Desi nu vad de ce nu ai face un sistem pana la capat, care sa functioneze autonom, cu minima interventie si maxima eficienta.Daca vine la picatura apa nici nu mai trebuie preincalzita inainte de intrarea in acvariu.Daca o schimbi la "jet" cum ai spus, ai nevoie de incalzitor in buffer.
Am luat la cunostinta.

In cazul meu se pare ca diferenta intre schimbarea la picatura si cea la jet este data de un incalzitor in plus si 1 robinet. Ma gandeam sa nu las apa sa curga cat nu sunt acasa pentru ca datorita interventiilor dese la retea vine apa cu rugina cand nu te astepti.

Trebuie neaparat ca gaurile de trecere din perete sa fie oblice?
off-topic:
Bine v-am regasit. Nu mai deschid nou topic pentru ca intr-un fel are legatura. Am rugamintea sa nu ezitati in a-mi da sugestii/sfaturi/critici daca in continuare o iau pe aratura. Dupa experienta unui acvariu de firma (mi se pusese mie pata cu astea de firma, mai ales pe Rio 400, dar n-a fost sa fie, nu conteaza acum motivele) care la startare in februarie arata asa
image
si mai recent asa
image
am ajuns la concluzia ca as vrea unul mare de africani (sa nu fie liniste si pace in acvariu) si ...home made.
Am mai studiat pe ici pe colo si m-am decis la urmatoarele dimensiuni: 160 lungime x 50 inaltime x 60 latime. In el as vrea sa tin familii de Labidochromis caeruleus, Maylandia estherae si Maylandia membe deep sau Pseudotropheus elongatus, cam 20-25 in total. Nisip de mare granulatie 1mm. Ca lumina probabil o combinatie de aquarelle, TLD 830, aquaglo (mai am de studiat), cam 3 neoane cred ca ajung. (e mult?)

on-topic:
Avand in vedere ca sufrageria are perete comun cu baia si mai mult, coltul unde o sa fie acvariul este si coltul din baie pe unde ies tevile la "lumina" si e si scurgerea pentru cada (in rest totul e ingropat), ar fi pacat ca la dimensiunea acvariului si necesitatile africanilor sa nu optez pentru o schimbare a apei la ... jet mic. Acum, greul:
1. As vrea ca singura apa din sufragerie sa fie doar cea din acvariu. Asta inseamna ca nu ma mai complic cu bazine deasupra, dedesupt sau la nivel, deci cred ca sare ideea unui filtru ca al lui Titronix (probabil cel mai bun).
Neclaritati:
- In ce masura e viabila si suficienta varianta unui filtru extern?
- Asigura un curent suficient de puternic?
- Ca alternativa, are cineva experienta in construirea unui filtru de colt sau laterala ?

2. As mai dori in baie un bazin de 100 litri in care sa colectez in prealabil apa ce va ajunge in acvariu. Schimbul apei vreau sa se faca cat sunt eu acasa, deci alimentarea acvariului din acest bazin nu va fi continua ci ceva de genul: strang apa in bazin, inchid robinetul, o las 48 de ore, o vars dincolo. In functie de amplasarea acestui bazin vor fi date si gaurile in perete. Vad 2 variante:
a) bazinul sa fie jos si apa sa fie adusa in acvariu cu ajutorul unei pompe.
b) bazinul sa fie sus si apa sa fie adusa in acvariu prin cadere libera.
Neclaritati:
- Care varianta e mai buna?
- Mai este necesar un filtru aquator montat inainte de acest bazin?

3. Pe langa orice impresii din partea voastra astept pe PM si oferte legate de construirea bazinului in cauza prevazut cu gaura de preaplin si suport pentru acvariu (din metal imbracat in pal sau doar din pal mai gros-daca o fi suficient?). Aveti idee la cat ajunge acest set-up? (grosso modo)

Zona amplasarii acvariului este Panduri, caracteristicile apei "potabile" ar fi:
- clor rezidual liber 0,1 mg/l
- amoniu 0
- nitriti 0
- nitrati 4 mg/l
- fier 140 ug/l
- duritate grade germane 9

Daca ati citit pana aici, multumesc pentru rabdare si anticipat pentru raspunsuri!
 
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com