[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Boala la pesti  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut vad ca aici se discuta despre tot felul de boli ..am si eu o problema dar nu am gastit raspuns pana acum
- majoritatea pestilor de la mine din acvariu au partea de jos a inotatoarei caudala "macata" am incercat ceva tratamente dar momentan nimica...nu stiu ce ii virus, parazit ,ciuperca , bacterie ca sa stiu care ar fi tratamentu adecvat....daca aveti ceva sugestii care v-ati mai intalnit cu asa ceva lasati-mi si mie cateva nume sa vad de el pe net...

ms mult
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

goanga wrote:...am incercat ceva tratamente dar momentan nimica...
Cum i-ai tratat daca nu ai idee despre ce boala au?

goanga wrote:...daca aveti ceva sugestii care v-ati mai intalnit cu asa ceva lasati-mi si mie cateva nume sa vad de el pe net...
O poza face cat 1000 de cuvinte. Daca nu poti face, compara cu ceea ce poti vedea aici , poate ai "noroc".

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:Cum i-ai tratat daca nu ai idee despre ce boala au?

Albastru de metil? Verde de malachit??

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Nu te preface ca n-ai inteles esenta...

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

am vazut tablelul ala ..dar nu e nimica de pe el......o sa incerc sa fac o poza sa gasesc ceva aparat mai performant sa se inteleaga ceva.......
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

ai intodus pesti noi in acvariu? si la mine sunt cam aceleas semne, coditele roase la cei adusi noi, si cei care erau deja in acvariu se poarta putin ciudat... se scarpina de nisp si .. se poarta ciudat, eu cred ca la mine este fin root, incearca sa gasesti poze cu pesti bolnavi de fin root si sa le compari cu ai tai, daca este fin root poti aplica mai multe tratamente, eu acum am pus general tonic de la tetra, dar mai ai si alte optiuni... sper ca te-am ajutat cat de cat

Veni, Vidi, Vici
goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

nu are toata coada doar partea de jos ..las ca fac rost de un aparat si o sa pun poze ...
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

nu trebuie sa aiba toata codita, pot avea doar partea de sus sau partea de jos... sa nu fie prea tarziu pana pui pozele, s.a mai agravat boala ?

Veni, Vidi, Vici
goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

nu se agraveaza ca e de multa vreme si e doar la melanotenii......eu am pus in apa albastru de metil.....triplafavina(sau cum ii spune) ,schimb apa odata la 2 saptamani 30% le tin curat dar cred ca e ceva parazit totusi....nu afecteaza inot nu afecteaza la mancat si nici pe alti pesti doar pe melonetinii dar pe toate sub speciile de melanotenia care le am..la toate e la fel
goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

lacustrisu are si pe prima dorsala...
[Thumb - melanotenia 1.JPG]

goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

glosolepis doar la coada
[Thumb - melanotenia 2.JPG]

goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

bosemani mai sus..scuze .....glosolepisu asta......le-am pus asa ca nu am reusit altfel nu m-a lasat sa pun mai multe si erau prea mari
[Thumb - mel3.JPG]

+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

nu am prea multa experienta in boala pestilor dar cred ca este finroot sau fungus. si eu ii tratez acum pentru fin root, cu general tonic, mai asteapta pareri de la oamenii cu experienta

Veni, Vidi, Vici
goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

faza e ca am citit despre finrotu asta si , eu nu cred ca e asa ceva..pt ca scrie cum ca s-ar pune pe toti pestii din acvariu..nu numai pe unii cu atat mai mult doar pe un singur fel de pesti...aici e problema ...mi-e mie sa nu fie ceva lipsa sau in plus in acvariu...(minerale)
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Si mie mi se pare finrot, unul care parca a inceput sa se vindece, deci ai aplicat tratamentul bunicel.
Continua dupa parerea mea, sau pune ceva mai bun.

Boala deobicei ii ataca pe cei mai slabiti prima data. Nu se imbolnavesc toti deodata. Poate genul ala de peste e mai sensibil.

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
goanga
Junior member
[Avatar]

IP:

boala nu e de o luna...e de mai bine de jumate de an si nu a fost afectat alt peste din acvariu......si dece nu cred eu ca e finroot pt ca nu e atatcata toata partea ....mult mai mult cred ca e o deficiernta..deasta am apelat la frum crezand ca cineva a mai fost lovit de cazul asta si ar avea o explicatie..dar se pare ca pana acum nu a fost citit de unu care a trecut prin asta...e o "boala " de mai bine de jumate de an nu creste nu scade si nu este decat la melanotenii...........

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: