[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mici si rele  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Uitati-va cum se cearta 2 femele de elongatus mpanga de numai 3 cm. Sunt femele sigur ca atunci cand le-am luat, de la Lofty, aveau gusa. E prima oara cand se bat de cand le am, dar nu am idee pentru ce se cearta, caci locul ala e teritoriul mascului cel mare. Acesta mai "intra in ele" din cand in cand dupa cum vedeti.

Eu m-am amuzat la culme cand le-am vazut asa mici si bataioase. Am motive sa ma ingrijorez?

Aici e filmuletul: http://www.youtube.com/watch?v=pIUis-43768

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

N-ai de ce sa te ingrijorezi. Pur si simplu isi stabilesc ierarhia. Au trecut de la un acvariu de 350 de litri fara teritorii in care au crescut in banc, la un acvariu de 180 de litri in care, dupa ce s-au acomodat si integrat, au inceput sa trateze problema "aglomeratiei".

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Aham, atunci raman doar cu amuzamentul de a vedea 2 "dungi" albastre care se iau la hartza in acvariu. Sper sa nu se raneasca.

Apropo, baietii de pe cichild-forum nu au auzit sau vazut mbune la 3 cm cu gusa. Eu zic sa postezi un filmulet cu ai tai acolo, sa vada si ei de la ce marime se inmultesc pestii in Romania

Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Doar de marime conteaza ca sa aiba gusa?Sau si de varsta?Si eu am avut elongatus de3-4cm cu gusa dar avea 6-7luni.Acum am elongatus de 3-4cm,nu stiu daca are 4 luni si nici discutie sa aiba gusa.Deci maturitatea sexuala o ajung la o anumita marime si nu varsta?Eu credeam ca-i invers

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Varsta nu o stiu, intreaba-l pe "tata" lor. La dimensiunile acvariului in care au crescut si mancarea cu care au fost hraniti nu cred ca au mai mult de 4 luni.

Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Il cunosc pe "tatal lor",are niste alti "copii" de caeruleusi de 10 cm la mine in acvariu

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Maturitatea sexuala este strans corelata cu varsta. Dar in acest caz e vorba cel mult de prime incercari timide, cu extrem de putine sanse de succes. Si ceea ce determina aceste prime incercari nu este intotdeauna ceva strict cuantificabil sau cu caracter de regula (conditiile si setup'urile in care cresc difera de la un acvariu la altul).

PS: Aveau 3cm si un pic (masurati pana la baza cozii) cand i-am dat fetitele lui pomi.

Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Si la masculi este posibil asa devreme?Sau doar la 'fetite' mai mici cu 'baieti' mai mari?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2009 23:49:38

Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Asa devreme masculii participa la "dansul nuptial" dar nu isi fac neaparat "treaba". E foarte probabil ca din acest motiv icrele sa fie nefecundate. Si masculii si fetitele trec printr-o perioada de "invatare"... In acvarii in care exista si alte cichlidae mai mari, masculii astia mici "vor sta in banca lor", avand preocupari mai degraba legate de a nu sta in calea nimanui "mai mare in grad ierarhic"... trebuie sa "se simta dominanti" ca sa "preia initiativa"...

glasforex
Member
[Avatar]

IP:

super filmuletul !
cred ca Lofty are dreptate.
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Crezi? Eu sunt sigur ca are