[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dj_ando_83
Forum Index » Profile for dj_ando_83 » Messages posted by dj_ando_83
nu mai tin minte exact dar se apasa putin pe laterale dupa care se trage de una din parti in jos. am avut unul de 300L/h dar am schimbat capacul ala si buretele si am pus altceva pentru o filtrare biologica si mecanica mai mare .
mai este valabil?
salutari si bine ai venit.
welcome!
peste ceva timp am sa golesc acvariul de 450L pentru schimbarea substratului din cauza ca este prea fin si ma gandeam sa ii adaug inca 2 foi de geam de 6mm una in interior si una in exterior pentru a-i mari rezistenta. o alta varianta ar fi sa ii fac un cadru metalic din teava rectangulara cat este fundul acvariului iar pe acest cadru sa sudez inca o tabla de 3cm latime si 2-3mm grosime incadrand acvariul( tot acest cadru il voi lipi cu silicon de acvariu). la varianta cu cadru metalic as putea pune suplimentar inca un cadru din cornier in partea de sus a acvariului. prima varianta ar fi mai buna daca ar fi sa inlocuiesc un geam dar a doua imi va face acvariul mult mai greu si va fi mult mai rezistenta dar nu voi avea posibilitatea sa schimb vreun geam.
nu cred ca are nimic daca le dai asa ceva dar trebuie sa le dai din cand in cand nu in fiecare zi. de exemplu am niste jack dempsey (o pereche si inca 2 care inca nu stiu ce sunt ca sunt mici) si din cand in cand le mai dau viermi folositi la pescuit sau cate un pui de scalar care mi se pare mie ca nu s-ar dezvolta asa cum trebuie. sunt foarte bucurosi cand le dau hrana vie dar nu fac nazuri nici la hrana uscata.
salut si bine ai venit. ancistrusul nu creste prea mare pentru acel acvariu. eu am un ancistrus de un an si jumatate dar mai mult de 3 cm nu a crescut de cand l-am luat si a fost tinut intr-un bazin de 70L. problema se schimba daca ai plecostomus sau gibiceps(cresc destul de mult pentru acel acvariu).
acum o saptamana am pus si eu un acvariu de 85L la ciclat iar in 3 zile apa era albicioasa de nu vedeam la nici 10 cm de geam. am luat un burete de la un filtru intern din alt acvariu si l-am spalat in acvariul de 85L. a doua zi apa deja incepuse sa se limpezeasca iar acum este destul de limpede dar va mai dura pana pun pestii in el. ca filtrare am un resun de 1000L/h si unul de 300L/h.
cumpar un mascul de ancistrus. am o femela si as vrea sa ii aduc masculul "ideal". eventual daca cineva are pereche o cumpar. preferabil ar fi in judetul arges pentru a putea ridica " coletul" .
daca acea specie chiar este protejata de lege ar trebui pusi la zid si aia care se ocupa de indiguirea raurilor. acum vreo 3-4 ani raul care trece prin zona mea era plin de peste(mreana, clean, zvarluga si inca vreo 3-4 specii) . anul trecut au trecut astia cu buldozere, excavatoare si alte "minunatii" pentru a pune diguri ,nu pentru ca ar fi fost nevoie neaparat de asa ceva dar trebuiau cheltuiti niste bani si trebuia distrus si raul cu ocazia asta( in special locurile in care se aflau specii de pesti care le placeau locurile mai calme si ascunzatori). acum cine e mai vinovat, ala care nu stie care specii sunt protejate de lege si vrea sa tina un exemplar (sau mai multe dupa caz)in viata, dar in captivitate sau ala care intentionat distruge un intreg ecosistem pentru a-si umfla portofelul?
nu stiu cat de protejata este aceasta specie dar am reusit sa tin 4 exemplare mai mult de 6 luni in acvariu. pentru supravietuirea lor este nevoie de o apa destul de curata, oxigenata suficient de mult si o temperatura care sa nu depaseasca 25-26 grade.2din cele care le-am avut au murit toate in urma unui accident cu pompa de aer(a sarit furtunul de la robinet) si celelalte in urma ridicarii temperaturii la 28 de grade.
si eu tot pe un filtru extern as merge la un asemenea acvariu. in privinta oxigenarii separate nu cred ca vei avea nevoie daca mentii o populatie a pestilor corespunzatoare si vei avea si cateva plante in acvariu. pentru incalzitor unul de 200W este suficient(daca in camera este cald pe timpul iernii poti folosi si unul de 150W). filtrul cu UV nu ai ce face cu el deocamdata. de exemplu eu folosesc la un acvariu de 70L un filtru intern de 300L/h putin modificat si un incalzitor de 50W si am cateva plante in el fara a mai fi nevoie de oxigenare separata.
numele meu este andrei , sunt din pitesti , am 26 ani si ma ocup de acvaristica cam de 3 ani. pana acum am vreo 7 acvarii in care am pesti dar urmeaza sa mai reduc din numarul lor(lipsa de spatiu si timp). am asa:
1 acvariu 450L plantat cat de cat ,cu scalari, gurami, gibiceps, plecostomus, sinodontys, cativa vivipari de care o sa scap cat de curand si vreo 5-6 sanitari(coridoras, hoplo si inca o specie care uit mereu cum ii zice).
1 acvariu 85L plantat care momentan este in faza de ciclare si urmeaza sa primeasca cativa pui de scalar.
1 acvariu 70L plantat cat de cat ca am niste "pui" de jack dempsey de vreo 4-6 cm , 4 la numar din care deja s-a ales o pereche care a depus , a avut grija de pui cam 2 saptamani dupa care i-a halit pe toti. oricum astia nu vor ramane in acvariul asta pentru ca as vrea sa le fac unul de vreo 200L.
1 acvariu 45L cu o pereche de scalari.
1 acvariu 30L cu puii din scalarii din acvariul de 45.
1 acvariu de 15L cu 9 pui de gupy.
1 "acvariu" 5L cu un mascul de beta.
la capitolul plante nu stiu ce sa va spun ca nu stiu cum le zice decat la vreo 3 sau 4 din toate speciile care le am .
lumina si filtrarea la acvarii:
450L: 4*36W+2*18W si un filtru extern DIY
85L: 2*18W cu 2 filtre interne (1000L/h + 300L/h)
70L: 1* 32W si un filtru intern putin modificat
45L : fara lumina si 2 filtre interne de 300L/h
la acvariile cu lumina neoanele sunt programate de la 7.00 la 23.00 cu mici pauze la pranz.

Forum Index » Profile for dj_ando_83 » Messages posted by dj_ando_83
Go to: