Message |
|
mare! dar acum depinde daca e cu sticla ta sau cu sticla lui.
|
 |
|
acvariile care le mai am in casa ocupate au fund dublu. cel de 165L e lipit cu bison si cel de 585L e lipit cu dow corning 881. daca si vechiul acvariu de 375L era cu fund dublu nu mai cheltuiam peste 3000ron pana acum cu noul acvariu ( si cred ca mai am cel putin 2000 de bagat in el).
|
 |
|
ceva sfaturi :
- la dimensiunile care le vrei, eu unul as pune un geam de 8mm la exterior si unul de 6 la interior. cel de 6 sa fie mai mic decat cel de 8 cu grosimea lateralelor +1-1.5mm ( ex daca ai geam de 8 pt laterale, cel de 6 de la int. sa fie cu cel putin 17mm mai mic decat cel de 8).
-la lungimea asta as pune neaparat intarituri.
-nu lipi coltare din plastic, decat daca vrei sa maschezi lipiturile. nu iti vor oferi o siguranta in plus cele de plastic. cele din aluminu sunt mai bune. in timp se vor dezlipi.
-siliconul il poti comanda de pe net. o anume marca nu iti pot spune. de exemplu ultimul acvariu l-am lipit cu dow corning 881. cel anterior l-am lipit cu bison. altele le-am lipit cu titan (sau ceva de genul asta) si cu den braven. toate sunt bune, dar sticla trebuie curatata foarte bine inainte de lipire.
-geamul de 8mm e suficient pentru ce vrei sa faci.
|
 |
|
cum a spus si @scificuss mai sus o sa te convingi singur de randamentul filtrului.
ps- iti dau o idee, asta daca ai posibilitatea. 2 acvarii aproape identice (identice nu ai sanse). la unul pui acest filtru si la celalalt pui un burete de 10/10/25. la ambele acvarii folosesti acelasi tip de pompa. dupa ceva timp ne anunti si pe noi care are randamentul mai mare.
|
 |
|
calculatorul ala nu tine cont de intarituri si daca pui fund dublu sau nu. exemplu : la acvariu 60/25/34 factor de sigurata 2.5 ne da sticla de 4. el este sigur daca ne luam dupa acel calculator, dar practic face burta ceea ce nu imi convine. acel calculator este doar orientativ.
ps- cumpar acvariu cu urmatoarele dimensiuni : lungime 150cm, latime 5cm, inaltime 80cm. factorul de siguranta sa fie de cel putin 50 sa pot dormi linistit  .
|
 |
|
intariturile le pui sau nu in functie de grosimea sticlei pe care o alegi.
|
 |
|
sunt niste bare de plastic lungi de vreo 30cm si groase de 1cm. din ce am vazut pe net sunt asemanatoare si cred ca ar merge.
|
 |
|
daca ai indemanare, poti folosi baghete din alea de plastic. nu le topesti cu pistolul, ci cu o lampa de gaz (d'aia de lipesc aia instalatiile de cupru). inainte de a pune plasticul ala peste carcasa filtrului, incalzesti in prealabil si carcasa filtrului in asa fel incat sa se topeasca putin la suprafata pentru o aderenta marita. in zonele fisurate poti pune cate o fasie din material plastic pentru a nu-i permite sa se mai desfaca. stau mai prost la capitolul de explicatii, dar cred ca intelegi ce vreau sa spun.
ps- nu incerca sa faci asa ce am zis eu decat daca stii cum sa manevrezi lampa de gaz. manevrata gresit fisurile alea de 0.0001mm (  ) se pot transforma in 2 secunde in fisuri de 2-3 mm si ai terminat toata carcasa.
|
 |
|
asa cum spune si titlul, donez o pereche de "condamnati" si 2 serii de pui. prima serie e compusa din 4 albino si 2 normali si cea de a doua e compusa din mai multi pestisori (habar nu am cati sunt) de ~ 1cm. initial ii luasem pentru acvariul in care am oscarul dar am renuntat la idee din cauza agresivitatii oscarului.
anunutul este valabil pentru cei din arges sau pentru cei care au vreun drum pe ruta pitesti- campulung. preferabil ar fi ca doritorul sa vina dupa ei (un bilet maxi-taxi din pitesti sau campulung costa 4 lei).
|
 |
|
|
 |
|
se gasesc mufe rapide pentru furtun de irigat gradina. eu unul as zice sa schimbi acel recipient daca deja esti la a treia carpaceala. teava de scurgere(110, 160 sau 200 ) cu capacele aferente si ai scapat de orice problema cu etansarea si alte minunatii.
|
 |
|
cine face si desface toata ziua are ce face  . la mine este santier de vreo 3-4 luni de cand mi-a cedat o lipitura. a trebuit sa o iau aproape de la 0 cu noul acvariu si nici acum nu e gata.
|
 |
|
oxyox wrote:Bineinteles ca li s-au "ars" inotatoarele. Va multumesc frumos.
asa ceva se intampla la socuri de ph. probabil pestii inca nu si-au revenit din acel soc.
|
 |
|
Din ce pot incropi o garnitura?
din silicon. pui silicon pe ceva drept si la care sa nu adere siliconul si il nivelezi. dupa ce s-a uscat il poti desprinde si decupa cum vrei. sau pui pe interiorul capacului un strat uniform de silicon.
Pot sa aplic silicon pe filetul borcanului sau pe filetul capacului, sa las sa se intareasca si sa repet proba? sunt sanse sa mearga?
merge si asa, dar il vei desface extrem de greu.
Daca nu pun silicon, ma gandesc sa aplic peste capac, la exterior, o carpeala nenorocita cu banda adeziva pentru instalatii. Si sa desfac banda de fiecare data cand va fi nevoie sa curat filtrul..
e egal cu 0 ce vrei. presiunea apei va reusi sa "mute" banda aia. si asta doar cand pompa nu va fi alimentata sau daca pompa nu va fi destul de puternica (daca debitul ei este mai mic decat debitul care coboara din acvariu).
Si nu va obositi sa scrieti ca trebuia ales alt recipient sau ca trebuia sa testez mai bine etanseitatea lui. Mi-am invatat lectia.
am incercat tot felul de "filtre". chiar daca multi imi spuneau ca nu vor merge, eu alegeam sa le fac. unele au mers, altele nu. vorba aia: incercarea moarte n'are (dar in unele cazuri cam, are  ) ) .
as tine sa mentionez ca pietrisul se va colmata mult mai repede decat buretii .
|
 |
|
scificuss wrote:Teoretic, practic sunt alte sute de pompe care functioneaza normal cu rotorul la verticala. Practic acel rotor, in miscare este sustinut de campurile magnetice pe mijloc de la sine. Singura uzura data pe ax este de la un rotor cu excentricitate de la construirea lui. O mica dezaxare duce la oscilatii in timpul functionarii, indiferent daca e vertical, orizontal sau la un unghi cu valori intre 0 si 90 grade. Pana si aliniera sus jos pe ax e data tot de campul magnetic al statorului.
as vrea sa adaug ceva : a nu se intelege ca pompa poate functiona in parametri optimi fara a pune axul.
|
 |
|
teoretic ele sunt facute sa functioneze cu axul in pozitie verticala. in felul asta uzura axului cred ca este ceva mai mica decat daca ar merge cu el in pozitie orizontala dar se poate folosi in orice pozitie atata timp cat poti umbla ulterior la pompa pentru a schimba rotorul sau axul.
|
 |
|
nu. presiunea care se va crea cand se va opri pompa va ridica capacul si dupa aceea iti dai seama ce va face  ) .
|
 |
|
eu unul te-as sfatui sa nu folosesti lampa de gaz pentru indepartarea siliconului. geamurile care mi-au ramas de la acvariul care l-am desfacut am incercat sa le tai. geam de 10 cu diamant din piata= doar geamuri zgariate. lasate in bataia soarelui vreo 2-3 ore dupa care m-am trezit cu ele croite din cauza temperaturii. daca ai vreo zgarietura pe geamuri s-ar putea sa te trezesti cu ele sparte, iar daca nu se sparg atunci se vor sparge cu timpul.
ps- geamurile care au stat destul de mult timp in soare sunt mult mai casante decat cele care au stat la umbra. ori din cauza temperaturilor la care sunt supuse ori din cauza ultravioletelor, dar as crede ca din cauza temperaturilor.
|
 |
|
am o intrebare : ce vrei sa modifici? inaltimea, lungimea sau latimea? la inaltime poti taia siliconul pana la inaltimea dorita, dupa care zgarii geamul pe interior cu diamantul. e o solutie pe care am citit-o pe un alt forum asa ca nu stiu cat de buna este pentru ca respectivul nu a mai zis nimic, daca a mers sau nu.
|
 |
|
eu am demontat un acvariu din sticla de 10 cu lame de cutter. siliconul intarit se poate indeparta numai pe cale mecanica din cate stiu. acetona o folosesti dupa ce ai curatat tot siliconul, inainte de relipirea acvariului.
ps- e munca de chinez batran sa il desfaci.
|
 |
|