Message |
|
in primul rand acvariul este foarte mic. in al doilea rand acvariul nu este ciclat. in al treilea rand dai multa mancare pestilor.
acvariul nu se cicleaza in 4 sapatamani. asta este un mit. doar cu teste de apa iti dai seama daca este ciclat sau nu. daca vrei un acvariu ciclat stoarce un burete de la un filtru de la un acvariu ciclat in ala tau si in maxim o saptamana vei avea un acvariu cu apa cristal.
la cati pesti ai o singura data pe zi este suficient. eu am 9 pui de guppy in acvariu de 10L si ii hranesc la 2 zile(nu am decat 2 melci pomaceea in acel acvariu) iar apa este foarte limpede.
in general acel saculet cu carbune activ se foloseste doar dupa ce ai folosit substante chimice in acvariu pentru tratamente. eu la filtrul extern l-am scos.
cateva plante nepretentioase ar fi binevenite. elodeea, cabomba, valisneria si mai sunt cateva.
|
 |
|
il poti lasa si cateva luni fara apa , din acele oua tot vor iesi melci(daca melcul ala mic si maro). mai poti scapa de oua si melci punand albastru de metil sau verde de malachit in acvariu dar in doze cat mai mari. melcii vor muri in maxim 24 de ore dar la oua dureaza putin mai mult. va trebui sa scoti tot ce este viu din acvariu(plante si pesti) pentru ca le va afecta. chiar daca vor mai iesi melci din acele oua vor fi mai putini si ii vei putea vana, scapand de ei inainte sa se inmulteasca. daca vrei melci poti folosi pomaceea, se inmultesc ceva mai greu.
|
 |
|
as tinde sa cred ca sunt pacu din cauza formei de la mandibula, dar totodata ar putea fi si red belly din cauza dintilor ascutiti. ieri le-am dat vreo 3 pui de scalar care aveau probleme cu vezica si unul care era sanatos dar si mai mare. pe cei mici i-au vanat de cum au cazut in acvariu dar la cel mare nu s-au dat cat am stat eu sa ii urmaresc(am stat in pat privindu-i si m-a luat somnul) dar dupa aproape o ora si ceva deja disparuse si cel mare.
|
 |
|
|
 |
|
la acvariile mele schimburile de apa se fac la 1-2 saptamani, depinde cum am timp. daca crezi ca asa previi aparitia algelor te inseli, alea apar de la prea multa lumina sau daca ai prea putine plante. iar despre suprapopulare nu cred ca sunt multi pesti in acvariu. si incearca sa pui ceva polistiren sub acvariu sa nu ai suprize. plantaminul se pune exact cum scrie pe sticluta.
|
 |
|
ii am cam de o luna. au crescut foarte putin. plante am cu ei dar nu se ating de ele decat cand se mai iau la bataie si mai rup cateva frunze. am sa incerc sa pun si alte poze dar nu mai au aceeasi lumina ca la inceput(din 3 neoane de 18W a mai ramas decat unul) si pozele nu vor mai fi asa clare.
|
 |
|
1-nu inteleg de ce trebuie sa faci schimbul de apa zilnic.
2-plantele nu vor creste in veci daca le sacai intr-una.
3-folosesti prea multe chimicale.
|
 |
|
am luat acum ceva timp 6 "pirania" de 5 cm. inca nu am reusit sa aflu ce specie este asa ca va cer ajutorul. pe unele site-uri se zice ca pacu nu are dinti cand sunt mici sau ii au tociti. la astia ai mei se vad la cate unii dintii cam aiurea : la unii sunt mici de tot iar la altii se vad de parca ar fi niste ace ceea ce ma induce in eroare. sper sa se inteleaga ceva din poza http://imagehosting.ro/viewer.php?file=1w19bgjpxng2dz7tn.jpg
|
 |
|
pai nu ar fi mai estetic si mai simplu de folosit doar acel powerhead? eu la mine am scos buretele de la un filtru intern (450L/h) si am pus furtunul cu CO2 direct in admisia de la filtru. am reglat debitul de co2 in asa fel incat sa iasa bule foarte fine(abia vizibile cu ochiul liber).
|
 |
|
din punctul meu de vedere ar putea fi si pui de pirania ca seamana putin cu ce a descris:gri , aripioare rosii, si negru la coada. la cum vand astia pestii in magazine totul este posibil. daca nu poti pune o poza da mai multe detalii despre el: forma corpului, zona de inot(la suprafata, la jumatate sau pe fund), daca are sau nu mustati etc. descrie-l cat mai mult pentru a ne putea da seama ce este.
|
 |
|
intr-adevevar problema este la suportul acvariului. cand l-am pus pe suport am observat ca are un "joc"(ca o masa cand are un picior ma scurt) cam de 1-1.5mm. am pus 2 foi de pal de 18mm lipite intre ele si polistirenextrudat de 6mm sub acvariu zilele astea(pana acum nu a avut) si am observat ca se misca la fel cu acvariul gol. cand am pus apa cam jumatate in el fenomenul a disparut(ori nu mai aveam eu suficienta putere sa il misc).
dimensiunile acvariului: 125L/ 47l/ 71h (am calculat gresit volumul de 400si ceva de litri initial)
vechime: cam 3 ani daca e sa ma iau dupa cel de la care l-am luat
silicon: bison
grosime: 10 mm la toate geamurile si are intarituri pe toate laturile.
|
 |
|
s-au dat . se poate inchide.
|
 |
|
am avut si eu ceva asemanator intr-un acvariu in care batea soarele. era destul de bine plantat(adica abia mai vedeam pestii) si nu avea alge. acea planta a reusit sa imi creasca cam 50-55 cm iesind foarte mult din acvariu si inmultindu-se in nesimtire si ofilindu-se la fel dupa ce am mutat-o. din toate tulpinile nu era niciuna dreapta(adica verticala) curbandu-se dupa lumina. nu ai de ce sa iti faci griji.
|
 |
|
pana acum nu am scapat de ei. sper sa se gaseasca cineva care sa ii ia pentru ca au devenit colegi de acvariu cu 6 pirania putin mai mici decat ei si nu as vrea sa devina hrana lor.
|
 |
|
curata si tubul de iesire din filtru(ala pe care se afla intrarea furtunului). cand il cureti il pui la un jet puternic de apa dar in sens invers fata de cum ar iesi apa din filtru. chiar daca cureti intrarea furtunului pe acel tub va ramane destula mizerie care in timp iti va crea probleme. sper ca ai inteles.
|
 |
|
s-ar putea sa ramana la suprafata chiar daca le fierbi. eu am incercat cu niste "lemne" si trebuia sa pun ceva greu peste ele sa nu se ridice la suprafata. si am fiert la ele vreo 4 ore iar in final au ajuns in centrala. pentru cateva zeci de lei gasesti in magazine si rezista mai mult decat una facuta acasa si te scuteste de ceva munca.
|
 |
|
au cam 5 cm. inca nu stiu daca sunt pereche sau nu. daca era sa fie pereche aflam pana acum ca au fost singuri in acvariu. daca esti interesat faci un drum pana la stalpeni sau vb pe mess : dj_ando_83. oricum trebuie sa scap cat mai urgent de ei.
|
 |
|
SUPER OFERTA!!!! pentru cine ii ia mai ofer bonus un filtru intern ATMAN de 450L/h . acvariu nu ii dau  ) .
|
 |
|
acum vreo 2 luni am luat 4 jack dempsey din care s-a ales o pereche. cum 2 din ei nu ii mai puteam tine impreuna cu perechea pentru ca a depus si am pui de la ei am decis sa ii mut in alt acvariu. in alt acvariu mai am niste pui de scalar care acum au crescut si trebuie sa ii mut dar nu ii pot pune cu acestia din cauza comportamentului lor. asa ca cei 2 care sunt in plus ii voi dona . pentru cel care ii va lua voi da un "bonus" 3-4 pui de scalar si 2 gurami albastri.
|
 |
|
se pot trimite prin posta?
|
 |
|