[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cobitis taenia  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Necunoasterea legilor nu constituie circumstanta atenuanta , ba din contra , este circumstanta agravanta , asa ca faza cu necunostinta de cauza nu tine .
Radu sunt mai multe specii de caluti de mare , unele protejate altele nu . dintre cele neprotejate , vre-o doua specii se si comercializeaza si se inmultesc relativ usor in captivitate . insa si aceste specii libere la comercializare nu se pot importa sau exporta dupa caz , fara avize si acte CITES .
[Email] [WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Radu cred ca se referea doar la Marea Neagra.
Ca sa nu mai vorbim de diferenta de salinitate dintre Marea Neagra si alte...mari. Argument expus de altfel si de comerciant, pentru a taia avantul "scubistului"

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Corect
[Email] [WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu stiam ca sunt mai multe specii, iaca asa mai invat si eu
nu m-am referit doar la Marea Neagra
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

uite ce-am gasit legat de calutii de mare:
"Nu sunt cunoscute decat treizeci de specii de cai-de-mare, clasificati cu totii intr-un singur gen Hippocampas"
[Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hippocampus_(genus)
Wiki zice ca ar fi peste 47 specii
[Email] [WWW]
dj_ando_83
Member

IP:

daca acea specie chiar este protejata de lege ar trebui pusi la zid si aia care se ocupa de indiguirea raurilor. acum vreo 3-4 ani raul care trece prin zona mea era plin de peste(mreana, clean, zvarluga si inca vreo 3-4 specii) . anul trecut au trecut astia cu buldozere, excavatoare si alte "minunatii" pentru a pune diguri ,nu pentru ca ar fi fost nevoie neaparat de asa ceva dar trebuiau cheltuiti niste bani si trebuia distrus si raul cu ocazia asta( in special locurile in care se aflau specii de pesti care le placeau locurile mai calme si ascunzatori). acum cine e mai vinovat, ala care nu stie care specii sunt protejate de lege si vrea sa tina un exemplar (sau mai multe dupa caz)in viata, dar in captivitate sau ala care intentionat distruge un intreg ecosistem pentru a-si umfla portofelul?
[Email] [Yahoo!]
alef0
Member
[Avatar]

IP:

snakefishmike wrote:
Wiki zice ca ar fi peste 47 specii

La ora actuala sunt validati 52 de taxoni ai genului Hippocampus .
In validarile internationale (recunoscute) ale denumirilor taxonilor nu sunt incluse si subspeciile.
Spre exemplu, este valid Hippocampus guttulatus dar nu si Hippocampus guttulatus (ssp. microstephanus) existent in Marea Neagra.

P.S. Vaz ca unii de p'aici devin nervosi cind aud de legi de protectie si tot felul de lucruri pe care ei le considera aiureli. Naspa... ce sa zic...
[WWW]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

alef0 wrote:P.S. Vaz ca unii de p'aici devin nervosi cind aud de legi de protectie si tot felul de lucruri pe care ei le considera aiureli. Naspa... ce sa zic...

Mda ! Din pacate asa se intimpla cind ignoranta ne injconjoara . Distrugem tot ceea ce misca in jur , fara a ne pasa de nimeni si nimic , iar atunci cind ni se spune ca-i gresit , ilegal si imoral ceea ce facem , luam foc si trecem la atacuri .
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

hegedusalin wrote:din necunostinta de cauza
Asta nu face incalcarea legii acceptabila.

C-ai gresit si-ai prins niste pesti care nu stiai ca-s protejati se mai poate accepta. Da' sa sari in sus asa cum o faci tu acuma dupa ce-ai aflat cum sta treaba nu se poate. Cel care trebuie sa se calmeze esti tu, fa-o sau ne certam.

Starea lucrurilor pe un forum e urmatoarea: e foarte greu sa cistigi un "razboi" cu un administrator chiar daca ai dreptate ....... gindeste-te ce sanse ai daca n-ai dreptate. Trage aer in piept, analizeaza-te un pic si schimba-ti atitudinea .

Poze: smilie ... Poze cu plante
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Faraoane nu cred ca-i cazul de vre-un razboi al cuiva cu un admin , isa ar putea fi cazul unui "razboi" al tuturor , impotriva celor care distrug mediul inconjurator (cu buna stiinta sau nu) si care nu vor in ruptul capului sa priceapa ca ceea ce fac ei nu-i bine .
in fine , hai sa lasam certurile si sa speram ca omul si-a insusit lectia
[Email] [WWW]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

hai sa va povesteasca nenea...oamenii sunt la fel peste tot, doar lungimea jordiei cu care sunt altoiti difera. Azi imi spunea un coleg ca este un possum care-l deranjeaza in fiecare noapte. L-am intrebat de ce nu-l prinde si sa-i dea drumul undeva mai departe de casa. S-a uitat lung la mine si m-a intrebat daca stiu cam care-i amenda pentru treaba asta. In completare va spun ca protectia animalelor e foarte puternica aici iar serviciile dedicate salvarii animalelor nu sunt doar de forma. Eu mi-am pierdut un caine, dupa 3 ore m-au sunat ca i-au citit cipul. Cand i-am intrebat unde l-au gasit mi-au spus ca s-au dus 6Km cu masina special pt el. Daca ai bani, ti-l pot gasi si prin scanare din elicopter...da' costa :-)
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alta lume, alta planeta, alta civilizatie, alta mentalitate .......

wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Nu-s nici mai civilizati si nici alte mentalitati nu au...dar daca sunt prinsi ajung repede la "mititica" pentru ca nu sunt asa corupti si serviciile abilitate sa-i arda, nu-i iarta. Exemplu de la stiri: niste tineri au pus pe internet un filmulet in care faceau box cu un cangur...i-au gasit si a doua zi erau in puscarie fara drept de apel.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

wizzard_6 wrote:Nu-s nici mai civilizati si nici alte mentalitati nu au...dar daca sunt prinsi ajung repede la "mititica"
Pai cam asta cred si io, civilizatia si mentalitatea se obtin cu joarda .

hegedusalin
Junior member

IP:

Stii cum in mod normal meciurile se pierd prin neprezentare???? Ei bine in cazul asta eu o sa il castig prin neprezentarea mea de acum incolo in aceasta discutie. Mi-a ajuns pana in gat de oameni viteji pe forumuri care tasteaza repede si actioneaza deloc :x Faza cu administratorii m-a impresionat pana la lacrimi ce sa mai zic. Adik ce treaba are una cu alta. Dak e absurd, atunci poa' sa fie cine-o fii. Va doresc la toti filtre curate. Voi mai posta doar in caz de urgente majore. Sper ca faptul ca il consider deplasat pe snakefishmike n-o sa-l opreasca pe viitor sa imi de-a un sfat la nevoie. Se vede ca se pricepe la ce zice doar ca gandeste ..... nashpa :-) Salut tuturor
[Email]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Gresit dragule . Gindesc ca un om normal , un om care respecta ceea ce il inconjoara . Sti ce spun marinarii ? Daca nu respecti marea , te omoara . Montaniarzii , printre care ma numar si eu , au o vorba identica . Prin natura meseriei pe care am avut-o pina acum putin timp , lucram cu animale salbatice deosebit de periculoase . Daca nu le-as fi respectat si iubit , acum garantat nu mai tastam aici .
Si stai linistit ca sfaturi dau oricui are nevoie , atunci cind e cazul si merita . in cazul de fata crede-ma ca nu meritai decit joarda faraonului . bine ... el e mai milostiv de felul lui . E prefer parul
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

hegedusalin wrote:Mi-a ajuns pana in gat de oameni viteji pe forumuri care tasteaza repede si actioneaza deloc :x Faza cu administratorii m-a impresionat pana la lacrimi ce sa mai zic.

Daca ti-a ajuns pina-n git ma intreb de ce mai stai aici? Cazu' e pe agenda de lucru a conducerii, decizia va fi anuntata imediat dupa ce va fi luata. Pina atunci inchid topicu'.

hegedusalin wrote:doar ca gandeste ..... nashpa :-)
Omule, esti fantastic, tot el gindeste naspa ?

Forum Index » Catfish
Go to: