[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat ar prinde bine  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Mihnea B.
Junior member

IP:

asadar, am un acvariu de 180l. astazi am pus in el pestii: ciclide: in numar de 15 la 2-3 cm. acvariul a fost ciclat, sper , timp de 2 saptamani. problema mea este ca apa nu e "cristal", are anumite particule in numar destul de mare si e usor tulbure si nu mai stiu ce sa ii fac.
schimb zilnic 20 de l, dar in momentul in care schimb apa ea devine mai tulbure, apa este trecuta printr-un filtru cu carbune activ dupa care o las 1 zi la statut cu aquasafe in ea. la ciclare am adaugat si denitrol. filtrarea este asigurata de un jbl e700, un eheim de 700 l/h si un resun 2500L. ce sa ii fac sa fie cristal????
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Vezi daca nu cumva sunt alge si procedeaza in consecinta pentru eliminarea lor. La filtrarea aceea nu se pune problema sa ai mizerie de la pesti, mancare neconsumata sau substrat nespalat.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Eu am patit sa fie ceva particole albicioase in perioada ciclarii...dispar de la sine dupa ce se termina ciclarea. In 2 saptamani cum spui tu, ciclarea nu e completa. Fa teste de apa si spune-ne parametrii
[Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

acum o saptamana am pus si eu un acvariu de 85L la ciclat iar in 3 zile apa era albicioasa de nu vedeam la nici 10 cm de geam. am luat un burete de la un filtru intern din alt acvariu si l-am spalat in acvariul de 85L. a doua zi apa deja incepuse sa se limpezeasca iar acum este destul de limpede dar va mai dura pana pun pestii in el. ca filtrare am un resun de 1000L/h si unul de 300L/h.
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

In mod sigur acvariul tau nu e ciclat complet. Niste teste de NO2 si NO3 vor confirma spusele mele...teoretic, acum ar trebui sa fii, de fapt, in perioada unui peak de NO2 catre NO3...asadar, pestii introdusi de tine au mari sanse sa se intoxice....ia teste individuale de NO2 si NO3, masoara cele 2 valori si...mai discutam.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Apa
Go to: