[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Din Targoviste  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Este evident ca ma numesc Dragos, si locuiesc foarte aproape de Turnul Chindiei.
Boala am contactat-o pe la 9-10 ani si cu ceva intreruperi impuse de ale vietii valuri, nu m-a lasat nici pana in ziua de azi (47 anisori). In ultimii 10 ani s-a cronicizat!
Dotari ... (adica am citit regulamentul!): un bazin 270l (brut), plantat, decorat cu background din ploistiren, radacini, terase, in care subiectii de baza sunt discusii. Pentru moment sunt numai 5, din care 3 adulti si 2 sperante.(Specia este no. 1 in atentia mea). Mai convietuiesc in acelasi acvariu: ancistrusi, loricaria, platidoras, khuli, neoni rosii, cardinali, rasbora. Bazin 2: 160l, plantat, ceva decor : de baza sunt scalarii (2 perechi pe care le tot plimb prin acvarii ca sunt in permanent razboi), plus macropodus, ternetzi, calistus, betta, palmeri, ancistrusi, gupy. Acariu 3: 70 l plantat: 3 carasi mititei, gupy, o femela de ancistrus.
Mai sunt ceva bazine de reproduceri si "crese" din care merita mentionat cel de 100 l, si el plantat, care functioneaza ca ferma de ancistrusi, gazda temporara pentru pui de scalari si rezerva de gupy imperiali.
Plante: Echinodorus amazonicus, E. tenellus, E. cordifolia, Vallisneria gigantea, Anubias nana, Bacopa, Rotala, Alternanthera, Hidrophila ...
Sigur am mai sarit cateva specii (n-am pomenit de pomacea) plus ceva greseli de grafie.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit
Colectia ta de acvarii seamana cu a mea putin...diferenta fiind ca a ta e mai impresionanta

Until you find someone worth dying for, you never really live.
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bravo! Stiu ca ai ceva de lucru,miscare nu gluma Bine ai venit,asteptam foto
[Email]
dj_ando_83
Member

IP:

welcome!
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut Dragos, bun venit. E bine cand mai apare cate un... "novice" printre noi. Experienta si informatia sunt binevenite intotdeauna.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

salut dragos bun venit

Veni, Vidi, Vici
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dragosdiscus wrote:47 anisori
Ma bucur cind mai apare cite-o "babaciune" ....... sa nu fiu prea stingher .

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

Si io care credeam ca am imbatranit . Bine ai venit Dragos !!!!!!
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

E bine ca o data cu varsta pensionari o sa fim mai activi pe forum si o sa ne intrbe "bobocii":da pe vremea voastra erau acvarii???
[Email]
onur99
Junior member

IP:

Noi babalaci ne-am chinuit de pe vremea lui raposatu sa facem acvaristica.
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

onur99 wrote:Noi babalaci ne-am chinuit de pe vremea lui raposatu sa facem acvaristica.

Sa intelegem ca la tine 99 din nick vine de la varsta ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

onur99 wrote:Noi babalaci ne-am chinuit de pe vremea lui raposatu sa facem acvaristica.

Recomand celor sub 30 de ani, o tema de meditatie: Cum sa faci acvaristica, fara silicon, fara incalzitoare cu termostat, fara hrana granulata, fara medicamente, fara Tetra, Sera, JBL... adica fara nimic in afara de multa pasiune. Si sa se mai opresca si curentul cam cand ti-era lumea mai draga... Atunci ciclare ...

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
onur99
Junior member

IP:

Nu, 99 nu este virsta mea este anul de nastere al fiiului meu iar Onur este numele lui, iar Dragos cit priveste acvaristica de pe vremea lui raposatu ai dreptate ni se gasea nimica dar totusi era o pasiune si atunci si incercam sa o facem cit mai bine la timpul respectiv.
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cornier si chit de geamuri!!Cu design de carcase de televizor Cu vibratoare de aer confectionate...din cand in cand mai uitai termoplonjonul de cafea in acvariu , valisnerii pescuite din ghiol,hrana pt pesti nu mai zic! Ce mai,visu` nebunului :veselblue:
[Email]
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

Dragosdiscus wrote: Recomand celor sub 30 de ani, o tema de meditatie: Cum sa faci acvaristica, fara silicon, fara incalzitoare cu termostat, fara hrana granulata, fara medicamente, fara Tetra, Sera, JBL... adica fara nimic in afara de multa pasiune. Si sa se mai opresca si curentul cam cand ti-era lumea mai draga... Atunci ciclare ...

nu e chiar asa ... am mai vazut si unii sub 30 de ani butelii cu aer comprimat de genul sifon facute in combinate chimice, vibratoare "home made" fara carcasa, doar bobinuta si un brat cu magnet , "maternitati" lipite cu apa de sticla, filtre externe alimentate cu apa pe rpincipiul sifonului, umplute cu vata ( care trebuia schimbata destul de des) nisip si mangal, cred si chestii de genul asta
eu stau si ma tot gandesc cum de nu mureau instant tonele de gupy, moli, xipho, combinati cu betta, carasi negri mari, gurami, kuhli, tetra cu ochi portocalii si ce se mai indura taica-miu sa imi cumpere de prin targuri, toate intr-un acvariu sub 200 l, cu plante pe care le tundeam periodic cu foarfeca ( parte din ele culese de prin Siret )

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

narcis.b wrote:Cornier si chit de geamuri!!Cu design de carcase de televizor Cu vibratoare de aer confectionate...din cand in cand mai uitai termoplonjonul de cafea in acvariu , valisnerii pescuite din ghiol,hrana pt pesti nu mai zic! Ce mai,visu` nebunului :veselblue:

ce miros avea chitul ala , si ce urati erau sanitarii fierti cu incalzitoare fara termostat in acvarii de15 l

This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2009 11:54:59

[Email] [WWW] [Yahoo!]
ACVARIST 98
Junior member
[Avatar]

IP:

bine ai venit
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Nostalgiile voastre imi aduce aminte de tata cu acvariile lui mari si late, sau poate eu eram prea mic pe atunci, cu termoplonjonul, cu tevile acelea ciudate din sticla, cu filtre de substrat actionate cu bule de aer. Dar mai ales de acel colt de rai, verde si cu vietuitoare vesele, mandria casei...

Da dom'le daca nu faceati voi acvaristica pe atunci, astazi aceasta ar fi istorie pentru noi.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Un bun venit nu-i strica nimanui. Dar totusi omu' e sosit acu vreo patru luni jumate pe acest forum.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: