[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema intarire fund acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
dj_ando_83
Member

IP:

peste ceva timp am sa golesc acvariul de 450L pentru schimbarea substratului din cauza ca este prea fin si ma gandeam sa ii adaug inca 2 foi de geam de 6mm una in interior si una in exterior pentru a-i mari rezistenta. o alta varianta ar fi sa ii fac un cadru metalic din teava rectangulara cat este fundul acvariului iar pe acest cadru sa sudez inca o tabla de 3cm latime si 2-3mm grosime incadrand acvariul( tot acest cadru il voi lipi cu silicon de acvariu). la varianta cu cadru metalic as putea pune suplimentar inca un cadru din cornier in partea de sus a acvariului. prima varianta ar fi mai buna daca ar fi sa inlocuiesc un geam dar a doua imi va face acvariul mult mai greu si va fi mult mai rezistenta dar nu voi avea posibilitatea sa schimb vreun geam.
[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Ce dimensiuni are acvariul?
Ce vechime are?
Cu ce silicon este lipit?
Ce grosime are geamul?
Are intaritoare longitudinale?
Ce treaba are cornierul pus deasupra cu intarirea fundului?

Poate iti faci griji degeaba si totul s-ar putea reduce la o problema de planeitate...

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
dj_ando_83
Member

IP:

intr-adevevar problema este la suportul acvariului. cand l-am pus pe suport am observat ca are un "joc"(ca o masa cand are un picior ma scurt) cam de 1-1.5mm. am pus 2 foi de pal de 18mm lipite intre ele si polistirenextrudat de 6mm sub acvariu zilele astea(pana acum nu a avut) si am observat ca se misca la fel cu acvariul gol. cand am pus apa cam jumatate in el fenomenul a disparut(ori nu mai aveam eu suficienta putere sa il misc).
dimensiunile acvariului: 125L/ 47l/ 71h (am calculat gresit volumul de 400si ceva de litri initial)
vechime: cam 3 ani daca e sa ma iau dupa cel de la care l-am luat
silicon: bison
grosime: 10 mm la toate geamurile si are intarituri pe toate laturile.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: