Message |
|
salutari si bine ai venit!
|
 |
|
si eu tot becuri economice as pune. in locul capacului ala din sticla poti face un fel de lampa si va arata si mai bine.
|
 |
|
pai discusii vor o temperatura mai mare de 28-29". asta in cazul in care sunt sanatosi. majoritatea plantelor nu vor tolera bine temperatura la care discusii se simt bine. in cazul in care trebuie sa faci vreun tratament si trebuie sa ridici temperatura la mai mult de 32-33" le poti spune adio plantelor  .
ps- daca iti permite buzunarul poti lua un e 1500. chiar daca are debitul mare, acesta se poate regla. ai mai multe avantaje daca e mai mare.
|
 |
|
1- nu
2- neoni, ramirezi sau alte specii din bazinul amazonului compatibile cu discusii
3- e suficient (eu am un DIY de vreo 6L cu 700L/H la discusi si e suficient)
4- las pe altii mai experimentati
5- unul de 300 ar fi si mai bun tinand cont ca vrei discusi. eu am incercat sa pun la al meu un incalzitor de 150W (acvariu de 165L brut) dar a trebuit sa mai adaug inca unul de 100W.
6-......
|
 |
|
stiu ca dunga aia alba indica cresterea. cel putin asta am observat la ai mei. ai mei au cam 25-26 cm si ii am de un an  si inca mai apare si dispare dunga.
|
 |
|
mai cresc si la varsta asta? din poza reiese ca ar mai creste. dunga aia alba de pe coada si inotatoarea dorsala l-a tradat  . dar poate ma insel.
|
 |
|
markjay50 wrote:HELLO....GUYZ !!!
Chiar nu are nimeni experienta cu neoanele?
Deci jur ca sunt la primul neon de plante de acvariu din viata asta si habar n-am daca e normal sau nu sa clipeasca...
Va rog un sfat.!!!
bobesque wrote:Chiar nu are nimeni experienta cu neoanele?  Deci jur ca sunt la primul neon de plante de acvariu din viata asta si habar n-am daca e normal sau nu sa clipeasca... Va rog un sfat.
cred ca da.
|
 |
|
din cate vad eu, ai pus un neon mai puternic fata de cel initial. droserul si starterul erau pentru neonul de 15W iar cel pus are 25W. de asta palpaie. incearca sa schimbi droserul si starterul cu un balast electronic.
|
 |
|
Antoniot wrote:
m_3 wrote:O valurire mai intensa la suprafata apei ar ajuta la un schimb de gaze mai eficient. Incearca si chestia asta. Eu asta as face prima data, apoi coolerele. Daca au ajuns sa moara pestii si au murit din cauza lipsei de oxigen, trebuie sa iei masuri cat mai rapid...
collerele sunt asa puternice incat produc valuri deasupra apei, nu cred ca o sa mai am probleme.
e frectie la picior de lemn valuirea apei. in acvariul oscarilor am puse 2 power-head-uri resun sp 2500 la 20-25 cm sub luciul apei si jetul de apa e indreptat in sus. in felul asta apa se ridica vreo 4-5 cm, deci valuri sunt destule. teava de evacuare a externului nu e sub nivelul apei, ci "baltaceste". cu toate astea am avut in acvariu 32 de grade.
|
 |
|
probabil l-ai desfacut deja, dar iata o solutie: zgarii geamul cu un diamant si dupa aceea il poti sparge mult mai usor, fara a afecta si celelate laturi.
|
 |
|
cibserg wrote:
Si mai am unul de 130 de litri din aceeasi sticla de 6mm
pai si nu ne arati si noua o poza cu el? 
|
 |
|
am ceva poze dar nu sunt chiar asa clare. am avut o pereche si am tinut-o impreuna cu un pleco. dupa ce au depus si au iesit puii a inceput si "scandalul" intre mascul si pleco.
acum mai am femela si inca 2 masculi ceva mai calmi impreuna cu 3 oscari, 3 gibiceps si un pleco. ii mai tin in combinatia asta pana mai cresc oscarii, dupa care voi scapa de JD.
ca decor am cateva buturi, una din ele cu un anubias maricel pe ea, cateva fire de cabomba care trebuie sa le pun la loc in nisip la fiecare 3-4 zile si echinodorus. voi incerca sa mai pun cativa anubiasi pe buturi pentru ca celelalte nu rezista din cauza gibicepsilor destul de mari.
ceea ce iti mai pot spune e ca vor distruge tot acvariul cand vor depune. sapa destule gropi pentru a muta puii in ele.
|
 |
|
se poate construi asa ceva dar va trebui sa acorzi o atentie marita siliconului folosit. am vazut intr-un petshop in pitesti acvarii hexagonale din geam de 10mm fara nici o intaritura. orientativ o latura avea in jur de 50cm iar inaltimea nu era mai mare de 40.
eu unul daca as face asa ceva as pune fund dublu( cu o foaie de geam incastrata intre laterale) si intarituri pe fiecare latura dar in asa fel incat intariturile sa fie suprapuse si lipite intre ele. intariturile sa aiba o latime minima de 6 cm.
|
 |
|
cum spune si titlul vand un acvariu de 165L.
acvariul are 90/47/40 si este din sticla de 6mm. are fund format din 3 geamuri astfel: 2 de 4mm lipite intre ele pe care vin asezate lateralele si inca unul de 6 care vine incastrat intre laterale. de asemenea mai are intarituri intre fund si laterale( pe toate lateralele) din sticla de 6. in partea de sus are intarituri din geam de 4mm in asa fel incat una sa fie pe cantul geamului iar cealalta sa fie perpendicluare pe geam. are intarituri si pe lateralele mici si pe cele mari in H. de asemenea mai are intarituri si la imbinarile dintre laterale din geam de 4mm si late de 1cm. toate colturile acvariului au coltare de plastic vopsite cu negru. geamul din spate este albastru. cu alte cuvinte il arunci de la etaj si nu se sparge  . PRET 300lei.
suportul pentru el este facut din tego( placaj multistratificat) de 20mm cu 2 usi si un sertar. partea care vine sub acvariu este facuta din 2 foi de pal de 18mm. PRET 50 lei.
iluminarea este alcatuita dintr-o lampa DIY supendata cu 8 tuburi t5 de 21W. PRET 150lei.
se mai pot da si pestii care sunt in acvariu, adica:
2 ramirezi -15 lei
7 cardinali- 20 lei
8 zebre-20 lei
2 cory- 5 lei
2 sae- 20 lei
4 pesti fluture- 110 lei
buturuga 15/15 cu anubias nana-30 lei
pestii nu se dau decat in grup
pret total 720 lei + bonus 3 neoni, melci pomaceea si 2 filtre interne de 450L/h
DOAR IN ARGES. cumparatorul se va ocupa de transport.
|
 |
|
sunt suficiente 2 intarituri longitudinale. chiar nu vad rostul unei intarituri in H la o asemenea lungime. varianta aleasa de tine pentru fund dublu am ales-o si eu. mai sigur esti pe 2 geamuri lipite intre ele decat pe unul singur.
|
 |
|
mai sensibili la calitatea apei.
referitor la hrana. si eu folosesc fulgi si granule si nu le mananca mereu. au acelasi comportament ca si ai tai. ii am de o luna si ceva dar vad ca nu au murit de foame pana acum.
|
 |
|
pai i-ai dat sau nu? oricum succes la vanzare.
|
 |
|
in multitudinea de scheme electronice care le am, stiu ca am vazut un montaj care folosea ca senzor de lumina led-ul. ceea ce mai stiu este ca avea cel putin 5-6 tranzistori pentru a putea amplifica semnalul.
|
 |
|
nu am stat sa calculez daca sursa aceea de 19V/3.5A poate suporta atatea leduri dar mi se pare cam mica. in plus de asta mai trebuie sa iei in calcul si pierderile de putere care vor apare pe LM-uri.
off: pentru a face un comutator sensibil la lumina cu led vei avea nevoie de un amplificator destul de bun pentru a putea amplifica semnalul oferit de led. cea mai buna solutie este folosirea unei fotorezistente. nu iti va trebui decat o fotorezistenta, un tranzistor, o rezistenta si eventual un releu( asta daca nu vrei ca moonlight-ul sa fie comandat direct de tranzistor)
|
 |
|
in primul rand iti va trebui o "cutie" care sa se inchida ermetic si sa reziste presiunii. eu am incercat sa mai fac unul din tevi din pvc de 110mm dar mi-a facut figuri la robineti si am renuntat pe moment sa mai continui constructia lui. in privinta pompelor care le ai trebuie sa te asiguri ca pot urca apa inapoi in acvariu fara sa-si reduca debitul prea mult. o sa incerc sa pun niste poze cu cel care l-am avut initial si a mers vreo 6 luni pana am luat un tetratec.
|
 |
|