Message |
|
cele de 18W sunt prea lungi pentru acvariul tau. poti pune becuri economice la care pui niste reflectoare.
|
 |
|
nu trimit. daca ai sau stii pe cineva care are drum pe ruta pitesti- campulung ar fi ok.
ps- ar fi bine sa iti treci si locatia la profil.
|
 |
|
pe "mistus vitatus" nu il cunoaste google. ai o poza cu ei, sau macar sa ne spui ce specie este?
|
 |
|
pretul oscarului scade la 80 lei.
perechea de scalari ramane la acelasi pret.
se poat schimba cu alte specii de pesti, plante sau echipamente( incalzitoare, filtre ).
|
 |
|
oscar "clasic" 27-29cm - 100 lei .
pereche scalari - amandoi cu dungi negre, masculul voalat iar femela mai putin, ii am cam de 8 luni - 50 lei
bonus un mascul de scalar pentru cei care il vor. are aceeasi varsta ca si perechea.
pestii se vor ridica personal de cei interesati. alte informatii pe mess ( dj_ando_83 ) sau pm.
oscarul se va da doar dupa ce ma veti convinge ca aveti conditiile necesare - acvariu minim de 150L daca va fi singur si peste 200-250L daca va mai fi si alti pesti cu el. contrar informatiilor de pe net privind agresivitatea speciei, mentionez ca este un peste destul de calm, dar totusi nu trebuie tinut cu pesti care ii pot incapea in gura.
http://www.youtube.com/watch?v=XmtfdxUeRq4 aici se pot vedea si scalarii si oscarul ramas.
|
 |
|
http://www.youtube.com/watch?v=5WyjjZD1MLg
asta e perechea. daca vrei pui din ei va trebui sa mai astepti ceva timp pentru ca au vreo 3 zile de cand au iesit la zbor puii.
|
 |
|
stiu ca am incercat sa leg si eu niste tuburi in serie ( cum este in schema) dar nu mai tin minte ce nu a mers. ori se aprindeau pe rand, ori nu luminau la aceeasi putere ca si cum ar fi fost doar un tub pe droser.
balasturile electromagnetice se vor incalzi indiferent de model.
|
 |
|
ai pm.
|
 |
|
inelele ceramice si siporaxul nu sunt la fel. din ce zice producatorul (daca imi aduc bine aminte)1L de siporax este echivalent cu 34 L de inele ceramice. sunt si alte materiale filtrante de 4-5 ori mai bune ca siporaxul dar nu vreau sa fac reclama.
|
 |
|
interesanta idee, dar in loc sa pui tubul ala din plastic in interiorul furtunului mai bine puneai cateva inele de siporax. gaura de evacuare e cam mica la 5mm.
|
 |
|
ciprian01 wrote:Canistra plina DOAR cu suport pt bacterii (ex: siporax) si burete pe tur pt filtare mecanica. Cureti frecvent buretele cand colmateaza, Nu intra mizerie in filtru, nu il desfaci cu anii, nu ii stri garniturile...!
asa am facut eu la tetratec. doar ca in locul sorbului original am montat 2 "sorburi" facute cu ajutorul unor bureti de la resun sp2500. demontarea lor e super simpla. am desfacut filtrul dupa vreo 3 luni de functionare si am ramas surprins cat de curat era.
|
 |
|
se pot creste fara probleme discusii in plantat daca se respecta cateva reguli. mai multe probleme cu ei am avut in steril decat in plantat. in plantat mi-au murit doar 2 discusi (unul cand i-am luat si celalalt cand i-am mutat din steril) si vreo 5 in steril.
|
 |
|
ma batea si pe mine gandul la asa ceva. din cate am citit pe net, sunt mai pretentiosi decat discusii la calitatea apei. in plus de asta chiar daca le oferi conditii perfecte pot muri subit. filtrarea trebuie sa fie foarte buna, din cauza ca elimina foarte multe toxine. eu am renuntat la idee din cauza calitatii apei care trebuie oferita si din cauza ca pot muri subit. nu cred ca iti convine sa dai 450 lei pe una si sa o gasesti moarta peste cateva zile sau luni, stiind ca i-ai asigurat conditiile.
|
 |
|
Ghid wrote:
Plus ca m-a mancat undeva si am pus acu o sapt niste carne pt oscar in acvariu mare si am tot schimbat din apa respectiva la greu, si inca mai am particule de grasime, deci apa tulbure, imi e frica sa nu aiba ceva si apa din acvariu ala, mi se pare instabil.
unde ai citit sau cine ti-a spus ca poti da mancare oscarului bucati de carne si mai ales cu grasime??? inima de vita, carne de pui , peste (toate astea din surse sigure) sau granule. daca apa este tulbure inseamna ca ai deciclat acvariul cu schimburile masive de apa. si eu am patit la fel cu oscarii mei. dupa ce am inceput hranirea lor cu mixtura filtrarea s-a dat peste cap.
sunt curios cat are acvariul in care tii oscarul si ce filtrare are.
daca acei pui sunt suficienti de mari incat sa nu incapa in gura oscarului ii poti baga impreuna cu el. dar asta numai dupa ce ii ti la acomodare intr-o punga sau chiar in acel bidon in asa fel incat oscarul sa ii vada. daca se da la ei cand ii va vedea mai bine ii lasi in bidon.
|
 |
|
ai mei au trecut deja de stadiul in care isi dadeau drumul de pe geam. au crezut ca pot face mai mult de atat si au inceput sa se arunce din acvariu. cred ca au profitat de ocazie ca nu am capac la acvariu  ) .
|
 |
|
unul din sistemele de iluminare cu redirectionarea luminii solare este SOLATUBE. poate mai sunt si altele dar de asta stiu.
legat de evaporarea apei: am in camera un acvariu de 165L cu discusi, iar temperatura este la 28". intr-o saptamana se evapora cam 8L de apa (suprafata e de 90/47) . la acvariul oscarilor am cam 27" si in 2 saptamani s-a evaporat ~30L (suprafata de 120/45). nu vreau sa ma gandesc cata apa se poate evapora la suprafata care o vrei la acvariul asta. ar fi o solutie dar depinde de sistemul de iluminat care il vei alege.
|
 |
|
cel mai bine iese unul facut din beton. ma batea si pe mine gandul la un monstru din asta mai acum ceva timp dar am renuntat din cauza terenului care nu ar fi tinut greutatea aia.
daca il faci cu sticla care o ai, nu il vei mai putea misca dupa ce il lipesti. va cantari vreo 760 kg gol, iar plin cu apa si cu ce mai e prin el ajunge putin peste 3 tone.
iluminatul poate fi si cu t5-uri, asta daca nu doresti plante in el. la cei 70 cm care ii am la acvariul oscarilor folosesc 4 tuburi t5 de 21W si deja e prea multa lumina.
pentru filtrare cel mai indicat este un sump. filtrele externe nu ar face fata. pentru circulatia apei as pune mai multe pompe de 1500-2000L/h in asa fel incat sa existe curenti in tot acvariul.
|
 |
|
pentru siguranta le poti pune. la cel de 165L asa am facut si eu. canturile geamurilor le-am slefuit toate sa nu ma tai in ele cand lipeam acvariul, dar nu stiu ce sa zic in cazul tau.
|
 |
|
al meu are 125/47/71 si e din sticla de 10. e drept ca am mai pus cate o fasie din geam de 4 de vreo 1.5 cm intre lateralele mici si cele mari sa fie suprafata de contact mai mare intre ele (sunt pe exterior si nu afecteaza cu nimc estetica acvariului). acvariul ar trebui sa fie asa:
fund dublu- un geam pe care sa fie asezate lateralale si un geam care sa fie incastrat intre laterale,
2 intarituri longitudinale la vreo 3-4 cm distanta fata de marginea de sus, dar cea din spate putin mai scurta sa poti fixa tevile externului,
2 intarituri de vreo 7-8 cm latime care sa fie lipite deasupra lateralelor mici si a celor mari. optional astea 2 le poti dubla in asa fel incat ce de a doua sa fie incastrata intre laterale.
|
 |
|
nu va avea viata prea lunga pompa aia. stiu din experienta. mai mult de 3-4 luni nu va rezista pentru ca trebuie sa mearga non stop. a mea s-a ars. norocul a fost ca era si un tetratec 1200 la acel acvariu . in plus de asta consumul este mult prea mare pentru un acvariu asa mic.
|
 |
|