| Message |
|
|
Dalles wrote:E simplu: Galeria e blocata. Se mai intampla. Nu pentru ca ar fi blocat-o cineva intentionat, ci din cauza softului.
Cine observa primul trebuie sa-i trimita un PM lui Mosu, care e singurul administrator cu acces la server.
Hai, de data asta l-am anuntat eu!
Tot nu s-a deblocat ??!! 
|
 |
|
|
matrix wrote:Pai normal ca se gasesc daca sunt "scosi" in marea majoritate de mine. Dar sunt o gramada de alte specii care nu s-au adus inca in Romania.
Pe aici cam astia sunt disponibili:
Aulonacara jakobfreibergi, Aulonacara sp., Cynotilapia affra, Labidochromis hongi, Labidochromis cauruleus, Melanochromis auratus, Melanochromis sp. maingaro, Pseudotropheus demasoni, Pseudotropheus cf. zebra estherae, Pseudotropheus tropheops chilumba, Pseudotropheus zebra
Dar cum Finlanda este implicata intr-o gramada de proiecte legate de explorarea/protectia lacurilor Malawi si Tanganyka, apar des noi specii (unele complet noi) pe piatza...
|
 |
|
|
Anubias wrote:Excelenta idee!!! Nu stiu de ce nu m-am gandit la asta  . De aia imi explodau algele, pentru ca plantele nu haleau totul repede... si apucau si algele sa manance ceva. Mersi paulc!!! 
Mde... La mine deja algele sunt prea putine. Da' nu ma plang. Parotocinclus jumbo isi fac treaba excelent. Trebuie sa manance si ei ceva, nu doar Wafers cu spirulina, asa ca eu pun fertilizanti "ca pe eticheta"... Nu stiu cum "reuseste" Anubias sa aiba atatea alge, in acelasi tip de apa ca si mine ....  De-ale acvaristicii.... Am un coleg (si vecin), cu un acvariu EXACT ca al meu, plasat la doar 25 metri de al meu si a carui apa are parametri muuuult diferiti 
|
 |
|
|
hans wrote:Superb acvariul. Numai ca la un acvariu tematic cum ai tu, asi fii bagat alta planta in loc de valisneria aia. Sau nu asi fii bagat de loc plante ( chiar daca sunt adeprul acvariilor olandeze ).
Subiectul Malawi si Tanganyka ma preocupa mult (teoretic pentru moment). Adevarul este ca biotopul original n-ar "picior" de planta superioara ....
Pesti marea majoritate din productie proprie : 7 auratus, 10 aulonocara albastre, 10 labidochromis caeruleus, 10 cyrtocara moori, 6 esthere, 7maylandia calainos, 1 aymonieri.
Frumosii astia se gasesc in Romania, sau va trebui sa ma chinui la anul sa-i aduc "din strainatatzuri" ?!
|
 |
|
|
Teoretic ar insemna ca am gH 0... Greu de crezut
Pardon, am vrut sa spun ca "duritatea permanenta ar fi 0", nu cea totala (gH)
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
Dan_McTudor wrote:Da, numai ca in Finlanda si gH-ul e mic (2-4).... Aici e baiul...
Daca KH=4 => GH e minim 4. Nu se poate altfel ....... GH include si KH. Doar KH-u' are legatura cu pH-u'.
He, he.... Asa ar trebui sa fie, are dreptate Faraonu'. Insa ultima mea analiza de apa a fost cam asa
7,5 pH, 3 gH, 3 kH, NO3 14, NO2 <0,1, CO2 2,9.
Teoretic ar insemna ca am gH 0... Greu de crezut.... Analizele astea au eroare, asta e clar, mai ales daca sunt facute cu chestii gen Tetra "5 in 1". CERT este ca apa in Finlanda este SUUUUUUPER moale si, daca nu cresti "artificial" kH-ul, e riscant sa te joci cu pH-ul. Cam asta era ideea mea.
|
 |
|
|
|
Frumos..... Ce-as mai "baga" si eu unul asa daca as avea un bazin mai mare....
|
 |
|
|
cyborg wrote:Din cate stiu eu un kH de 4-5 grade este normal. Asta e valoarea in Bucuresti, o masor cam la 2 luni, de vreun an incoace. Pe de alta parte, eu bag CO2 intr-un acvariu de 80l, 2bule/3sec...si pH-ul masurat dupa vreo 8 ore arata la fel ca inainte...intre 7 si 7.5
Apropos...a scris si MA ceva mai devreme "E recomandat un KH intre 3 si 6 (optim 4-5). "
Da, numai ca in Finlanda si gH-ul e mic (2-4).... Aici e baiul...
|
 |
|
|
|
E putin... E ca la mine.... Tampon ioc = nu te poti juca cu ph-ul...
|
 |
|
|
gab wrote:Maaaama ce ochiosi sunteti! :o
Ochila era fix-pix pe langa voi daca voi vedeti bacteriile cu ochiu' liber. :nutz:
probabil sunt bucati din pastila, ca doar nu era 100% bacterii presate
Dom' Gab, nu am spus ca sunt MONOCELULE BACTERIENE INDEPENDENTE.... Doriti sa discutam despre membrana citoplasmatica, peretele celular, materialul nuclear, organitele si incluziunile citoplasmatice, eventual despre spor, capsula, flagelii, fimbrii si glicocalix ?! Sau despre dinamica culturilor bacteriene, colonii bacteriene, cresteri sincrone si asincrone ?! :-) "Sireacul" dom' prof. Zarnea.... Ati pus vreodata o pastila de Bactozym direct in apa, nu in filtru ?! Ati vazut ce se intampla ?!

|
 |
|
|
Anubias wrote: Asa ma intrebam ce fac cu cea care ramane in acvariu in timp ce shimb pietrisul.
Cred ca o s-o arunci.... 
|
 |
|
|
Mitnick wrote:Sunt alb/galbui. si sunt cam cit un virf de ac. sunt eliminati clar din filtru pentru ca in momentul cind al inchid la 2 minute apa este cristal .... Sau sa fie ca am temperatura un pik cam ridicata zic eu ... Vreo 27/28 grade. Pregatesc acvariul pentru o pereche de betta (momentan doar masculul)
Nu-i o problema, sunt, probabil, chiar bacteriile. Stai linistit.
|
 |
|
|
Mitica wrote:Ai mei sunt mici (cam 2 cm) si saraci nu mai apuca papa de la nehaliti de tetrazone, ce mai ramane rad neoni. Sa le cumpar artemia? Am vazut la tetra niste granule maro pentru cichlide, credeti ca sunt ok?
1. Cei care au tetrazone spun ca sunt cam agresive... Nu stiu daca e bine sa tii Ramirezi cu ei... Neonii sunt OK.
2. Eu le dau DuplaRin (dar nu cred ca se gaseste in Romania), si 2 tipuri de Tetra. Plus viermisori rosii congelati (or fi tubifex ?!). Din acestea mananca doar Lemon-ii si Rami. P. jumbo papa alge si TetraWafers cu spirulina, din care mai ciupeste si Rami.
Vezi ca sunt mai multe tipuri de granule pentru ciclizi produse de Tetra. Care sunt cele despre care vorbesti ? Oricum Rami sunt ciclizi si AU NEVOIE de hrana vie....
|
 |
|
|
Dalles wrote:Pffiuuu, i-ai cam inghesuit. Sa nu te miri daca vor incepe sa se paruiasca.
Ma bucur ca nu se "paruiesc", in special cu P. jumbo, cu care Rami trebuie sa imparta partea de jos a acvariului. Sunt cumintei cu totii... :-) Astazi au avut prima portie de viermisori rosii congelati (hrana vie proaspata nu prea este folosita aici). "Nehalitzii" de Lemon i-au facut oarecare concurenta lui Rami, dar a ajuns pentru toata "lumea"... 
|
 |
|
|
COObra wrote: de unde mi-am luat un acvariu de 40 de litri Cayman cu toate cele necesare...lumina, filtru, incalzitor.
Cayman nu este produs de Fernplast ?! Astia sunt mai buni la custi si alte accesorii pentru mamifere...  Ai grija, caci filtrul si incalzitorul nu sunt de prea buna calitate (cred ca sunt Blu, "made in China")... 
|
 |
|
|
Pentru Dalles
 N-am nici macar un melc.... Asa ca... Poate "SG", al carui fan sunt si eu.  Adevarat, sunt un pic cam inghesuiti, dar Lemon-ii sunt si ei mititei, iar P. jumbo nu depasesc 3 cm (acum, probabil la maturitate vor avea max. 5 cm). In ceea ce priveste temperatura, acum sunt -6  Afara, in acvariu +25
Pentru Ozi
am citit in articol ca merg cel mai bine cu characidele mici sud-americane...adica pesti gen neoni si characidele din alea blande, de inoata in grup??? oare un mascul de guppy si vreo 2-3 femele i-ar deranja??...ma gandeam la niste guppy care sa le produca hrana vie...sunt ramirezii atat de rapizi incat sa prinda puii de guppy??? ca altfel nu rezolvi nimica...
Exact asta am incercat sa fac si eu, un mic bazin sud-american. Viviparii nu prea merg caci, din cate am vazut, ar avea nevoie de apa mult mai dura.
Pentru Razvan
este adevarat ca e "un pic" cam aglomerat, dar nu e "ciorba" iar necesitatile de hrana ale "alor mici" sunt reduse.. deci putin papa => putin caca...
Multam, la asta m-am gandit si eu, sa nu fie "ciorba".... 
|
 |
|
|
Azi dimineata am observat ca din cei 10 Lemon Tetra au mai ramas 9.... E adevarat ca nu i-am mai numarat de cateva zile. Am cautat o gramada prin acvariu, nimic.... Pe langa acvariu, nimic... Bazinul are capac, asa ca ?! Si e doar un bazinas de 60 litri. Poate a sarit un "zapauc" prin fanta deschisa a capacului in momentul in care ii alimentam (se mai intampla sa o las 5-10 minute neacoperita si sa nu fiu in camera) si l-a "rezolvat" pisicul meu ?!  Sau s-a teleportat printr-o "Star Gate" (a se vedea icon-ul meu  ). Oricum, frustranta chestie... Macar daca l-as fi vazut mort, dar asa.... Chestia asta m-a facut sa :18: toata dimineata, dupa care am luat o proba de apa si m-am repezit la "furnizorii" mei. Apa OK, 7,5 pH, 3 gH, 3 kH, NO3 14, NO2 <0,1, CO2 2,9. Ma gandeam ca daca "pushtiul" era mort prin apa (da' cum, ca nu-s chior !!), ar fi crescut NO3-ul. Asa ca am mai luat 3 Lemon Tetra si... un mascul de P. ramirezi, un splendid.... Femele nu vor aduce decat vineri.
FINAL
Bazinul are acum 12 Lemon Tetra (Hyphessobrycon pulchripinnis), 3 Parotocinclus jumbo si 1 mascul Microgeophagus ramirezi (Apistogramma ramirezi, Papiliochromis ramirezi), care isi va gasi "soata" la sfarsitul saptamanii. Si cu asta STOP, nu mai bag nimic.
P.S. Sper sa nu se mai "teleporteze" si altii....
Stiu ca pH-ul e un pic cam mare, dar asta e.... In ceea ce priveste
pot sa-ti spun ca le prieste foarte mult si bine... apa rezultata din topirea zapezii.
, o sa am in curand PREA MULTA....  Aici iarna tine pana in aprilie.
|
 |
|
|
Cei de aici mi-au recomandat (iar eu am urmat recomandarea) o pastila de Bactozym la fiecare 3 zile, timp de 30 zile (10 pastile). Bazinul meu s-a ciclat fara probleme....
Intrebare pt. Mitica : care ar fi plantele care "ajuta la ciclare" ?! 
|
 |
|
|
WELCOME !! 
|
 |
|
|
Sandu wrote:Uite am mai gasit ceva aici, aici si aici . Nu am vazut nicaieri sa fie cotat ca mai bun "mancator de alge" ca otto-ul
Bafta si tine-ne la curent
Eu unu` sunt foarte interesat de comportamentul sau in acvariu...macar asa de amoru` artei caci altfel cinestie cand o sa ajunga si la noi 
Uite aici... http://www.planetcatfish.com/cotm/2004_10.php Nu stiu daca e "mai bun" ca Otto, dar e BUUUN... Experienta proprie.... :-)
|
 |
|
|