[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ramirezi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Cat de dificil de intretinut sunt Microgeophagus ramirezi (Apistogramma ramirezi, Papiliochromis ramirezi) ? Sa ma incumet, ca incepator, la asa ceva ?! Cate exemplare la un bazin de 60 litri ?
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Leo2003 wrote:
Dan_McTudor wrote:Cat de dificil de intretinut sunt Microgeophagus ramirezi (Apistogramma ramirezi, Papiliochromis ramirezi) ? Sa ma incumet, ca incepator, la asa ceva ?! Cate exemplare la un bazin de 60 litri ?

Poate te ajuta articolul de pe site: "Microgeoghagus Ramirezi".

Articolul e foarte util, multzam ! Am mai consultat si altele pe net. As fi vrut insa un sfat, daca se poate de la cineva care a crescut ramirezi... O gramada de dezavantaje, dar sunt ATAT de frumosi....
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Dom' Razvan, inteleg ca ai experienta cu Ramirezii. Ce zici ?! .....
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Iata ce imi recomanda un coleg american...

"Since no one else has commented, I will give you my opinion. Your aquarium is suitable for a pair or trio of most dwarf cichlids + a few small surface dwelling fish (pencilfish, hatchets, killies). It might be too small for some of the more aggressive species, however. Your pH is a bit high for many species, but since you have soft water, you should be able to acidify it quite easily using peat in a filter or even some commercial blackwater formulas that are available. I suspect that your tank would naturally drop to the slightly acid range anyway. I suggest that you look at the species you find interesting & determine their water chemistry requirements before you purchase them. Ideal first time candidates are many, but I suggest A. cacatuoides, A. borellii, & A. sp. Rotpunkt."

Om vedea, in functie si de portofel, caci Apistogramma nu-s prea ieftini aici....
[Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ramirezilor le trebuie apa cu un pH usor acid. Masculii se bat intre ei. Pentru 60 de litri, o singura pereche e de-ajuns. Orice modificare brusca de pH sau de duritate le poate fi fatala. Daca apa de la robinet nu are pH-ul neutru, e greu de presupus ca vei sta zilnic sa faci masuratori si sa ajustezi pH-ul functie de specia pe care o ai in acvariu.
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

razvan n-are nici cea mai mica urma de experienta cu ramirezii, doar m-am caznit sa-i tin in viata, cu foarte mare greutate, si cu foarte mici izbanzi.

insa, din experienta altora ( vezi sorinele ce simplu e ;) ) pot sa-ti spun ca le prieste foarte mult si bine... apa rezultata din topirea zapezii. le-a priit asa de bine ca au si depus, iar daca ai oaresce dibacii in eclozarea artemiei, i-ai spart pe micuti... maninca intr-o veselie, si ca si la neoni, apare problema "trecerii" pe apa normala, atunci mor pe capete...
o sa incerc sa-l zgindaresc pe omul care a avut experienta asta , sa mai bage ceva detalii.
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Azi dimineata am observat ca din cei 10 Lemon Tetra au mai ramas 9.... E adevarat ca nu i-am mai numarat de cateva zile. Am cautat o gramada prin acvariu, nimic.... Pe langa acvariu, nimic... Bazinul are capac, asa ca ?! Si e doar un bazinas de 60 litri. Poate a sarit un "zapauc" prin fanta deschisa a capacului in momentul in care ii alimentam (se mai intampla sa o las 5-10 minute neacoperita si sa nu fiu in camera) si l-a "rezolvat" pisicul meu ?! Sau s-a teleportat printr-o "Star Gate" (a se vedea icon-ul meu ). Oricum, frustranta chestie... Macar daca l-as fi vazut mort, dar asa.... Chestia asta m-a facut sa :18: toata dimineata, dupa care am luat o proba de apa si m-am repezit la "furnizorii" mei. Apa OK, 7,5 pH, 3 gH, 3 kH, NO3 14, NO2 <0,1, CO2 2,9. Ma gandeam ca daca "pushtiul" era mort prin apa (da' cum, ca nu-s chior !!), ar fi crescut NO3-ul. Asa ca am mai luat 3 Lemon Tetra si... un mascul de P. ramirezi, un splendid.... Femele nu vor aduce decat vineri.
FINAL
Bazinul are acum 12 Lemon Tetra (Hyphessobrycon pulchripinnis), 3 Parotocinclus jumbo si 1 mascul Microgeophagus ramirezi (Apistogramma ramirezi, Papiliochromis ramirezi), care isi va gasi "soata" la sfarsitul saptamanii. Si cu asta STOP, nu mai bag nimic.
P.S. Sper sa nu se mai "teleporteze" si altii....

Stiu ca pH-ul e un pic cam mare, dar asta e.... In ceea ce priveste
pot sa-ti spun ca le prieste foarte mult si bine... apa rezultata din topirea zapezii.
, o sa am in curand PREA MULTA.... Aici iarna tine pana in aprilie.
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Oricare din ipotezele tale e posibila. Si mai vin si eu cu una: cand un peste moare in bazin, de obicei melcii se ocupa de ramasitele lui pamantesti. Daca acestia sunt suficient de multi, in cateva ore nu mai raman nici oscioarele din pestisor, iar apa nu are timp sa se strice.

Dan_McTudor wrote:...s-a teleportat printr-o "Star Gate" (a se vedea icon-ul meu ).

Aaaahhhhh!!!! STARGATE!!! In sfarsit... mi-a picat fisa!!!
Dom'le, aveam o senzatie de deja-vu cand ma uitam la avatar-ul tau, ceva de speriat!!! Da' sa ma pici cu ceara si nu stiam de unde sa-l iau. Rusinica mie, care sunt un fan "Stargate"!

Dan_McTudor wrote:Bazinul are acum 12 Lemon, 3 Parotocinclus si 1 ramirezi care isi va gasi "soata".

Pffiuuu, i-ai cam inghesuit. Sa nu te miri daca vor incepe sa se paruiasca.

Dan_McTudor wrote:Aici iarna tine pana in aprilie.

Uau! DOAR pana in aprilie!? Eu stiam ca la Helsinki autoritatile proclama vara intr-un week-end. Chiar acum ma uit la vremea.com si vad ca aveti -2ºC.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
razvan
Membru banat

IP:

@ dalles - totusi lemonii sunt niste pesti mici ... din cite am avut...
parotocinculusii aia nu stiu cit de mari sunt..
este adevarat ca e "un pic" cam aglomerat, dar nu e "ciorba" iar necesitatile de hrana ale "alor mici" sunt reduse.. deci putin papa => putin caca... ;)
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

cu ce alti pesti ar merge combinata o pereche de ramirezi, fara sa apara probleme sau conflicte (in sensul ca ramirezii sa fie pe primul loc, regii bazinului,pestii indragiti, iar restul doar de umplutura ), si sa nu cumva fie in stare sa atenteze la icrele lor in caz ca se ajunge atat de departe.
am citit in articol ca merg cel mai bine cu characidele mici sud-americane...adica pesti gen neoni si characidele din alea blande, de inoata in grup??? oare un mascul de guppy si vreo 2-3 femele i-ar deranja??...ma gandeam la niste guppy care sa le produca hrana vie...sunt ramirezii atat de rapizi incat sa prinda puii de guppy??? ca altfel nu rezolvi nimica...

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

ozi wrote:...ma gandeam la niste guppy care sa le produca hrana vie...

cred ca va fi exact invers.. daca apuca ramirezii sa depuna.
si din observatii proprii, rami sunt prea lenesi ca sa alerge dupa puii de guparezi .
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Pentru Dalles
N-am nici macar un melc.... Asa ca... Poate "SG", al carui fan sunt si eu. Adevarat, sunt un pic cam inghesuiti, dar Lemon-ii sunt si ei mititei, iar P. jumbo nu depasesc 3 cm (acum, probabil la maturitate vor avea max. 5 cm). In ceea ce priveste temperatura, acum sunt -6 Afara, in acvariu +25

Pentru Ozi
am citit in articol ca merg cel mai bine cu characidele mici sud-americane...adica pesti gen neoni si characidele din alea blande, de inoata in grup??? oare un mascul de guppy si vreo 2-3 femele i-ar deranja??...ma gandeam la niste guppy care sa le produca hrana vie...sunt ramirezii atat de rapizi incat sa prinda puii de guppy??? ca altfel nu rezolvi nimica...
Exact asta am incercat sa fac si eu, un mic bazin sud-american. Viviparii nu prea merg caci, din cate am vazut, ar avea nevoie de apa mult mai dura.

Pentru Razvan
este adevarat ca e "un pic" cam aglomerat, dar nu e "ciorba" iar necesitatile de hrana ale "alor mici" sunt reduse.. deci putin papa => putin caca...

Multam, la asta m-am gandit si eu, sa nu fie "ciorba"....
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Dalles wrote:Pffiuuu, i-ai cam inghesuit. Sa nu te miri daca vor incepe sa se paruiasca.

Ma bucur ca nu se "paruiesc", in special cu P. jumbo, cu care Rami trebuie sa imparta partea de jos a acvariului. Sunt cumintei cu totii... :-) Astazi au avut prima portie de viermisori rosii congelati (hrana vie proaspata nu prea este folosita aici). "Nehalitzii" de Lemon i-au facut oarecare concurenta lui Rami, dar a ajuns pentru toata "lumea"...
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:Ai mei sunt mici (cam 2 cm) si saraci nu mai apuca papa de la nehaliti de tetrazone, ce mai ramane rad neoni. Sa le cumpar artemia? Am vazut la tetra niste granule maro pentru cichlide, credeti ca sunt ok?

1. Cei care au tetrazone spun ca sunt cam agresive... Nu stiu daca e bine sa tii Ramirezi cu ei... Neonii sunt OK.
2. Eu le dau DuplaRin (dar nu cred ca se gaseste in Romania), si 2 tipuri de Tetra. Plus viermisori rosii congelati (or fi tubifex ?!). Din acestea mananca doar Lemon-ii si Rami. P. jumbo papa alge si TetraWafers cu spirulina, din care mai ciupeste si Rami.
Vezi ca sunt mai multe tipuri de granule pentru ciclizi produse de Tetra. Care sunt cele despre care vorbesti ? Oricum Rami sunt ciclizi si AU NEVOIE de hrana vie....
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu cum merg cu tetrazonele, eu am avut o perioada semnificativa asociere de ramirezi cu callistus, care este de asemenea destul de ciupitor (pe scalari i-au lasat fara codite, a trebuit sa-i mut), dar cu ramirezii nu le-a mers. Aveam o femela mica de ramirez pe care au incercat odata sa o ciupa de codita si dupa ce o clipa a fost nedumerita cine a indraznit s-a cam intors la ei....

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Mai Mitica, daca pui intrebari, incearca sa raspunzi la intrebarile puse in continuarea raspunsurilor.....
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Granulele sunt mai bune decat flakes, cu conditia sa le placa si pestilor. In ceea ce priveste hrana vie, "trage" un ochi la rubrica "Hrana" a Forum-ului. Mai sunt si retele "home made", genul:
one pound lean beef ( not ground beef)
8 ounces of frozen shrimp
2 eggs (raw)
5 ounces or half box of frozen spinach
2 teaspoons brewers yeast
3 crushed multi vitamin

use a food processor to grind it all together, put some in plastic freezer bags
smash it flat and freeze it. then you will be able to break off only what you need. be sure not to over feed because this stuff can get nasty if leftovers are allowed to gather at the bottom of the tank. Let me know what your fish like it, Mine do! Both salt water and fresh water.

dar cred ca se justifica efortul doar cand ai o gramada de acvarii/pesti.
[Yahoo!]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am am adus acum 2 zile o pereche de ramirez in acvariu cun caracidae si manaca fix rosu si larve de tantar uscate fara probleme si mai ciupesc si din pastilele pt ancistrusi de la sera, trebuie sa se multumeasca cu ce au pana vin larvele congeleta .
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Cineva, nu mai stiu cine, spunea, nu mai stiu unde, ca-i plac P. ramirezi voalati. Unele pareri:
1) L'attitude irresponsable des éleveurs :

Pour obtenir des ramirezis aux tonalités plus accentuées ou différentes, à taille plus grande ou aux nageoires plus développées, les professionnels ont sélectionné leurs plus beaux poissons. Mais ceci a été fait au détriment de la solidité du poisson et de sa facilité de reproduction. Ainsi pour obtenir les spécimens désirés, ils ont fait jouer à plein le principe de consanguinité, ainsi ques les hormones. Conséquence directe: les couples ne savent pas s'occuper de leurs pontes.

Citat preluat de pe www.ramirezi.com
Personal, subscriu total acestei opinii....
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Exact din aceeasi cauza sunt eu suparat pe crescatorii de scalari marmorati, koi, galbeni sau alte corcituri intre aceste soiuri.
Deontologic vorbind: cand o sa inteleaga omul ca Dumnezeu a creat cele mai frumoase specii si ca nu are rost sa-si tot bage nasul obraznic in facerea Lui?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Cichlidae
Go to: