| Message |
|
|
Pentru pasionati : http://www.planetcatfish.com/core/ Gasiti tot ce vreti despre "cat fish"
|
 |
|
|
Un articol despre reproducerea speciei P. jumbo http://www.planetcatfish.com/shanesworld/s_r_305.php Poate o sa am si eu norocul asta... 
|
 |
|
|
Anubias wrote:Rog calduros un moderator sa vina sa faca ordine in acest topic, care a ajuns o galceava. Si oricum, in mod normal, ar trebui sa ne fie rusine ca in loc sa raspundem la intrebari, ne luam la cearta!
Si ca sa raspund la intebare: eu am un acvariu cu baza de 100x40 si am 25 de kg. de petris. Grosimea pientrisului este in medie de vreo 4-5 cm. Sper ca ajuta. 
Confirm cele spuse de Anubias... Repet ce am zis anterior, "depinde de substrat". Presupun ca si Anubias are acelasi tip de substrat ca si mine, granitos, usor de gasit (si ieftin) in Finlanda.
|
 |
|
|
John wrote:Inafara de Otto care pesti mai sunt mancatori de alge?
Cat despre achizitionare de otto nu pot zice DA pana nu stiu pretul  .
Asa e corect  .Nu vreau sa incurc pe nimeni,iar eu daca zic da ramane DA  )
Da, mai sunt, vezi linkul asta http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1726
Oricum, eu nu vin in tara decat anul viitor.... Sa vedem, pana atunci, cum se comporta cei trei pe care ii am. Deocamdata PERFECT !
|
 |
|
|
|
Multzam pentru sfaturi.... Dar cred ca o las balta, caci pH-ul oricum va mai scadea un pic. Voi face un nou test de apa zilele acestea si voi vedea. Bazinul e prea mic si apa prea moale ca sa ma "joc" cu pH-ul. Mai bine un pic mai mare (dar stabil) decat fluctuant.
|
 |
|
|
|
Iata ce imi recomanda un coleg american...
"Since no one else has commented, I will give you my opinion. Your aquarium is suitable for a pair or trio of most dwarf cichlids + a few small surface dwelling fish (pencilfish, hatchets, killies). It might be too small for some of the more aggressive species, however. Your pH is a bit high for many species, but since you have soft water, you should be able to acidify it quite easily using peat in a filter or even some commercial blackwater formulas that are available. I suspect that your tank would naturally drop to the slightly acid range anyway. I suggest that you look at the species you find interesting & determine their water chemistry requirements before you purchase them. Ideal first time candidates are many, but I suggest A. cacatuoides, A. borellii, & A. sp. Rotpunkt."
Om vedea, in functie si de portofel, caci Apistogramma nu-s prea ieftini aici....
|
 |
|
|
Plus ca daca esti dispus sa ai un bazin "cald", o sa incerc sa vin cu "prospaturile" din Finlanda (la anu'), sa le tin la tine pana imi reciclez un tanc. Sau alte variante... 
|
 |
|
|
GeorgeT wrote:
razvan wrote:
nu are carasi, nu are turnulete, nu are forma exotica, ce critici vrei sa auzi ???
?!?!?!??!!??!?!
adica, daca turnulete = chicios, si daca carasi = turnulete, rezulta carasi = chiciosi, nu?
RUSINICA domnilor, mai ales din partea unora care urla sus si tare ca pe acest site nu sunt admise rasismele.....
RUSINICA, RUSINICAAAA!!!
Ce "rau" imi pare ca Miruna a fost "expulzata"... Parca, parca m-a starnit sa-mi iau si eu un " castelash"... 
|
 |
|
|
cyborg wrote:Nu am fost in Finlanda, da' cred ca gasesti o sticla tip PET, niste zahar, drojdie, si gelatina. Pui de o "bomba" si 3 saptamani ai CO2-ul asigurat. Amestecul il prepari intr-o seara, si dimineata poti sa dai drumul la instalatie 
Asa o fi, dar marturisesc ca sunt genul "dai un ban da' stai in fatza"... Plus ca nu ma pricep la improvizatiii.. Plus ca as avea nevoie de "bubble counter", ca sa pot face corelatia "cat CO2 la cat pH".... Multzam oricum ! 
|
 |
|
|
|
Dom' Razvan, in mine ai "omu' tau" !!!!
|
 |
|
|
Super-frumos... Cu mentiunea ca cei care produc "Rama" ar trebui sa te sponsorizeze "la greu".... :-)
|
 |
|
|
|
Absolut corect !!
|
 |
|
|
Hai, mai, ca-i frumoasa "matza" mea..... 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Baga CO2. Mi se pare cea mai buna metoda.
Desi ma cam bagi la cheltuieli, dom' profesor..... 
|
 |
|
|
razvan wrote:am avut si eu mai demult citva.
Si ce s-a intamplat, nu se mai gasesc in Romania ?!
|
 |
|
|
Danche shon ! 
|
 |
|
|
|
Depinde.... Depinde de densitatea substratului. Eu am pietris granitos, al naibii de greu. Trebuie sa iei in considerare si eventualele pietre/roci etc. pe care le vei introduce in bazin... Plus filtru s.a.m.d. Ca sa fii sigur, un acvariu de 200 l poate cantari 250-300 kg.
|
 |
|
|
OK, dar care e cea mai buna metoda de a acidifica o apa moale ? Am pus deja intrebarea la topicul "Apa", dar n-am primit inca raspuns... 
|
 |
|
|
|
Off-topic, pun pariu ca "Marele Alb" este de profesie... profesor.....
|
 |
|
|
|
Sau sa le tai o gaina..... PE BUNE ! Chiar si micii pui apreciaza !
|
 |
|
|