In primul rand, FELICITARI si MULTUMIRI tuturor pasionatilor de acvaristica, celor care dau viata acestui Forum !! Astfel viata noastra de amatori in ale acvaristicii este muuuuuult mai usoara.
Am reintrat in lumea pasionatilor (pe care, spiritual, n-am parasit-o niciodata

) acum 3 saptamani.... Eu unul, am avut un minuscul acvariu pe cand eram june, cativa xipho, carasi aurii, guppy, dar n-a durat decat vreo 2 ani. Mde, chestie de adolescenta. Acum insa m-am gandit ca ar fi timpul sa ma apuc un pic mai serios de treaba. Am gasit, aici unde locuiesc, in Helsinki, o super-oferta pentru un acvariu Eheim de 58 litri (60x35x30, cu geamul din fata convex): filtru interior Eheim 2008, lampa "day light" Phillips, incalzitor Jäger 50 W, termometru Eheim, "scula" pentru schimbat apa Tetratec GC30. Am apelat la consilierea unui magazin de specialitate de aici (adevarati profesionisti) si am amenajat tancul - pietris fin granitos, plante. Schimb apa la fiecare saptamana (20%) si adaug Tetra FloraPride, Tetra AquaSafe si, la fiecare 3 zile, cate o pastila de Tetra Bactozym (asta pentru dezvoltarea florei bacteriene). Pana acum, nici o problema majora. Cred totusi ca am inceput sa am alge... Sunt niste depuneri pe plante, pe filtru si (mai putin) pe peretii bazinului, ca un praf, de culoare maronie. Aveti habar ? Sunt alge ? In orice caz, am micsorat numarul de ore de iluminare de la 10 la 7 si voi vedea cum evolueaza. Maine ma duc sa cumpar primii doi pesti, probabil Cory. Ma gandesc sa populez apoi acvariul doar cu cardinali sau neoni si, eventual, o alta specie (care ?!), in afara de Cory. De altfel, am deschis si un topic in acest sens la rubrica "Coltul incepatorului". Mai problematic va fi la anul, cand ma voi intoarce in Romania si nu prea vad cum as putea transporta pestii 4 zile pe drum cu masina.... Sau poate cu avionul ? Dar asta va fi alta istorie. Va voi tine la curent cu evolutia micului meu acvariu.
PS Orice sfat este binevenit