[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan_McTudor
Forum Index » Profile for Dan_McTudor » Messages posted by Dan_McTudor

Am "bagat". Ma voi interesa la "expertii" finlandezi si va spun ce si cum. Probabil maine.
Acum, dupa ce am citit ce s-a scris la topicul "Alge", cred ca primii locatari vor fi 2 Otto....
Multzam Bleed... Cred ca voi lasa Ciclizii pentru mai tarziu, cand ma voi intoarce in Romania.....
In primul rand, FELICITARI si MULTUMIRI tuturor pasionatilor de acvaristica, celor care dau viata acestui Forum !! Astfel viata noastra de amatori in ale acvaristicii este muuuuuult mai usoara.
Am reintrat in lumea pasionatilor (pe care, spiritual, n-am parasit-o niciodata ) acum 3 saptamani.... Eu unul, am avut un minuscul acvariu pe cand eram june, cativa xipho, carasi aurii, guppy, dar n-a durat decat vreo 2 ani. Mde, chestie de adolescenta. Acum insa m-am gandit ca ar fi timpul sa ma apuc un pic mai serios de treaba. Am gasit, aici unde locuiesc, in Helsinki, o super-oferta pentru un acvariu Eheim de 58 litri (60x35x30, cu geamul din fata convex): filtru interior Eheim 2008, lampa "day light" Phillips, incalzitor Jäger 50 W, termometru Eheim, "scula" pentru schimbat apa Tetratec GC30. Am apelat la consilierea unui magazin de specialitate de aici (adevarati profesionisti) si am amenajat tancul - pietris fin granitos, plante. Schimb apa la fiecare saptamana (20%) si adaug Tetra FloraPride, Tetra AquaSafe si, la fiecare 3 zile, cate o pastila de Tetra Bactozym (asta pentru dezvoltarea florei bacteriene). Pana acum, nici o problema majora. Cred totusi ca am inceput sa am alge... Sunt niste depuneri pe plante, pe filtru si (mai putin) pe peretii bazinului, ca un praf, de culoare maronie. Aveti habar ? Sunt alge ? In orice caz, am micsorat numarul de ore de iluminare de la 10 la 7 si voi vedea cum evolueaza. Maine ma duc sa cumpar primii doi pesti, probabil Cory. Ma gandesc sa populez apoi acvariul doar cu cardinali sau neoni si, eventual, o alta specie (care ?!), in afara de Cory. De altfel, am deschis si un topic in acest sens la rubrica "Coltul incepatorului". Mai problematic va fi la anul, cand ma voi intoarce in Romania si nu prea vad cum as putea transporta pestii 4 zile pe drum cu masina.... Sau poate cu avionul ? Dar asta va fi alta istorie. Va voi tine la curent cu evolutia micului meu acvariu.
PS Orice sfat este binevenit
Ce alte specii imi recomandati pentru tipul asta de apa moale si putintel acida ?

Spun tampenii ... Apa este "putintel alcalina" si nu "acida", pH-ul este 7,5
Cardinalii si/sau neonii se impaca bine cu Hyphessobrycon equadorienis sau cu H. pulchripinnis ?
mai bine il plantezi "la greu" si bagi niste neoni.... 25 buc ar sta la marele fix, cu conditia sa nu "exagerezi" cu mancarea....

Da, nu-i rau... Bazinul este relativ bine plantat, a stat deja 2 saptamani, acum ma gandeam sa bag, pentru inceput (1 saptamana este suficient ?) 2 Corydoras, ca sa inceapa ciclarea "la cald". Ar fi OK ?!
Hopa... Parlam finlandeza ?! :o Terve ! Bun, asa cum ma gandeam si eu, tancul e prea mic pentru 4-5 nigro... Ce alte specii imi recomandati pentru tipul asta de apa moale si putintel acida ? Cardinali ? Alte cyprinide ?
Ce specii (sau o unica specie) imi recomandati pentru un tanc de 60 litri ? Imi cam plac C. nigrofasciatum. :-) Parametrii apei sunt pH 7,5, kH 2, gH 3, NO3 10 mg/l, NO2 <0,1 mg/l, CO2 1,8 ppm.
Da, dar cu o precizare: o treime pe saptamana, nu un sfert.

Interesant.... In Finlanda (unde locuiesc) acvaristii recomanda schimbarea a 20% din apa o data pe saptamana.

Forum Index » Profile for Dan_McTudor » Messages posted by Dan_McTudor
Go to: