| Message |
|
|
Anubias wrote:Clar ca si pH a sarit de la 7 la 8.9.
Tu vorbesti serios ??!! Si pestii "ce zic" ?? Pai la pH-ul asta te poti reprofila lejer pe Tanganyka.  Poate ai pus prea multe saruri. dH-ul cat e ? Si pun pariu ca ai facut analizele singur.... kH 0 ? La mine e cam 3 in medie. Chiar nu e nici un pet-shop la Tampere care sa ti le faca la un pret rezonabil ?
|
 |
|
|
koala wrote:... unu la mana : ... Dalles are dreptate, lemnu' ala "maroneste" apa chiar daca-l fierbi, asa ca n-are rost sa te complici, ca nu e nimic toxic sau in neregula cu el ...
... doi la mana : ... tu ai scalari si neoni, asa ca apa aia [ usor acida si galbuie de tanin ] e chiar indicata pentru ei ...
Asa-i.
@ Lucian.con si Anubias - Las-o asa cum e... Uite, eu pun Tetra ToruMin ca sa ajung la aceeasi "culoare". Nu-i mai bine natural ?! O mica atentie la pH insa. Tine-l sub control.
|
 |
|
|
acata wrote:In ce sens? Sau mai bine zis pentru ce? Ceara nu contine grasimi?
Asa e, contine... Dar cat de solubile sunt ? Ma gandeam la modelarea unei "chestii" din ceara, si asta ar urma sa stea in apa. Da', la sfatul unui prieten, probabil voi folosi siliconul + un colorant. Desi ceara ar fi mai usor "modelabila".
|
 |
|
|
|
Are cumva cineva experienta folosirii cerii (ceara de lumanare) in acvariu ?
|
 |
|
|
Kosmo wrote:Te-ai intalnit cu mosu' acolo in Laponia? Poate iti aduce el codoi! Ca altfel cum o sa cresti tu cea mai dificila planta din topul Marelui Alb! Cu lumina de la aurora boreala? Ori pui ce ai zis ori iei plante nepretentioase!
Da, m-am intalnit, ca si Anubias  Pana la urma n-ar fi chiar o problema de bani, desi nu-i prea ieftin un CO2 pro. Dar bazinul este prea mic pentru ca o asemenea investitie sa fie rentabila si actualmente n-am spatiu pentru unul mai mare. Plus ca, in afara de A. gracillis, restul plantelor merg OK. Si pe asta n-am cumparat-o, am primit-o. Cele 3 fire care au mai ramas (din 7-8) se dezvolta rezonabil.
|
 |
|
|
Fenomenul "Star Gate SG1", care are cel putin 2 fani pe acest Forum, continua.... Dispar parti din posturi (aici a disparut orice postare facuta intre 04.11 si 01.12, desi au fost).... Avand in vedere ca topicul este "Despre noi", fac totalul (pe care il facusem deja) "bestiilor" pe care le posed in acvariu: 3 Parotocinclus jumbo, 12 Hyphessobrycon pulchripinnis si 2 Papiliochromis ramirezi. Da' parca are vreo importanta.... 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Cineva, nu mai stiu cine, spunea, nu mai stiu unde, ca-i plac P. ramirezi voalati. Unele pareri:
1) L'attitude irresponsable des éleveurs :
Pour obtenir des ramirezis aux tonalités plus accentuées ou différentes, à taille plus grande ou aux nageoires plus développées, les professionnels ont sélectionné leurs plus beaux poissons. Mais ceci a été fait au détriment de la solidité du poisson et de sa facilité de reproduction. Ainsi pour obtenir les spécimens désirés, ils ont fait jouer à plein le principe de consanguinité, ainsi ques les hormones. Conséquence directe: les couples ne savent pas s'occuper de leurs pontes.
Citat preluat de pe www.ramirezi.com
Personal, subscriu total acestei opinii....
|
 |
|
|
|
Un "neon" de 15 W are intotdeauna 45 cm, unul de 18 W - 60 cm, s.a.m.d.
|
 |
|
|
razvan wrote:stiu ca la cluj e patria caracidelor.... dar, e departe...
chiar, ai putea detalia putin ce "se gaseste" pe piata????
Finlanda e si mai departe...  Ar fi interesant de vazut cam ce se gaseste la Cluj. 
|
 |
|
|
ozi wrote:aparenta lui nepasare si usurinta cu care cica obtine toate acele rezultate grozave, si imi placuse stilul lui optimist, pozitiv,glumet, tipic americano-canadian nu m-am putut abtine de nu i-ai scrie un mail . l-am intrebat mai mult despre ramirezi si alte cateva chestii. desi mi-a raspuns imediat inapoi, nu mai era acelasi gen de om de pe site, pentru care orice se face din pocnirea a 2 degete. in mod sigur siteul ala e facut asa mai in gluma, mai mult pentru a impulsiona si incuraja incepatorii acvaristi......cel putin mie asa mi s-a parut
He, he, ce ziceam eu...... Sa vedem daca e "acelasi".......
|
 |
|
|
Sandu wrote:Nu exista si nici nu am "lucrat" cu el.
Imi place...baga detalii cand te prinzi ce-i cu el.
Super-pesti.... Ii am de ceva timp, sunt veteranii bazinului, au scapat saracii si de "grish".... Din pacate (?!) cred ca sunt toti femele. Dimorfismul sexual nu este foarte evident. Nu ca mi-as fi vrut neaparat sa-i reproduc (Dar de ce nu ?! Unii cu plantele, altii cu pestii...  ), dar as fi dorit sa vad mai bine comportamentul mascul-femela intr-un mediu dimensional mic si cu ceva concurenta ihtio. Nu ma asteptam la asta, dar nu au absolut NIMIC conflictual cu P. ramirezi (inca am doar masculul, femela, sper, maine. De cand tot sper....  ). In principiu ar fi trebuit sa-si "imparta" cu P. ramirezi partea de jos a acvariului, dar no problem at all... Mai repede P. ramirezi are cate un mic "meci" cu "turma" de Lemoni. Cert este ca P. jumbo sunt pesti sociabili, eficace in combaterea algelor, nu sunt pretentiosi. Din pacate substratul meu este granitos - am inteles de pe diferite articole de pe net ca le-ar place sa se "ascunda" din cand in cand in substrat, cu conditia ca acesta sa fie fin-nisipos. Nu am sesizat la cei 3 ai mei vreo "dorinta" de a se afunda in substrat, nici chiar cand au avut "grish" - in principu ar fi trebuit sa se "scarpine" (?!). Bref, un peste fain. Ar fi bine daca ar fi adus si in Romania. I-ar scapa pe multi de problema algelor.... Plus ca e "haios" si chiar "good looking" 
|
 |
|
|
razvan wrote:DACA .. foloseste la acvariul nou , care presupun ca e "steril", apa din acvariile "vechi"
Aia e, ca nu spune exact cam ce/cum face.... O fi si el un "Gigi contra" ca mine, ca tine....  I-am scris un mail, sunt curios daca o sa-mi raspunda.... (A propos de mail-uri, am vorbit deunazi cu Donald L. Kramer, etologul care are cateva studii relative la Lemon Tetra. A promis ca-mi trimite prin posta studiile lui - pe care le voi traduce si le voi posta pe Forum (trade mark, of course). Chiar sunt curios, caci aparent web-page-ul lui n-a mai fost actualizat de-o vesnicie...
|
 |
|
|
acata wrote:Carcotasilor le spun ca ca nisipul nu este SPARTURA DE MARMURA!!! 
Nu trebuie sa fii muzician ca sa-ti placa muzica, nu trebuie sa fii artist plastic ca sa-ti placa "beaux artes" si sa vizitezi indelung Luvrul, nu trebuie sa fii mecanic auto pentru a admira o "Alfa Romeo"..... Acvariul tau arata superb.... Uita-i pe "carcotasi".... 
|
 |
|
|
dadu wrote:am luat un test de PH de la tetra.
5 in 1 ?! Sau special pH ?!  In primul caz am luat si eu "plasa", 25 E aruncati pe geam.... De atunci continui sa-mi fac testele la pet-shop-ul meu, mokka....
|
 |
|
|
|
Felicitari... Desi eu n-am nici un merit in treaba asta. Doar ca, pe Forum, suntem doi in Finlanda. Doi, unu fara codoi. Fac si poezii. Daca mi se sterge si 'asta", o sa cer sa-mi fie schimbat user-name-ul in Dan_McTudor_banatu
|
 |
|
|
Dalles wrote:Pai... nu exista inca un tratament eficace impotriva hidropiziei.
Asa-i....
@Minucu - N-as prea crede ca o sa ai probleme cu ceilalti. "Boala" asta poate avea mai multe cauze - nivel ridicat al nitratilor, infectii interne de natura bacteriana, tuberculoza pestilor, probleme ale rinichilor... In situatia ta este valabil "Cum ti-o fi norocul...."
|
 |
|
|
dotoru wrote:aici nu prea ai dreptate, plante sunt in lake malawi,nu asa multe si doar in zona malurilor, dar sunt.
:-) Mai, tu ai dreptate, sunt ceva plante pe acolo, ca doar n-o fi Marea Moarta, Baia Baciului de la Slanic Prahova sau butoiul cu muraturi a lu' tataie....  Ideea era ca plantele (superioare) NU SUNT TIPICE biotopului Malawi.... Algele DA. Iar omu' a intrebat cum scapa de alge. Dar n-a spus CAT DE MULTE si CE FEL de alge are...
|
 |
|
|
Oameni buni, vreti plante faine ?! Bagati tata, tot ce trebuie, CO2, fertilizanti, substrat profi, lumina ca lumea..... Altfel -->> ca mine 
|
 |
|
|
Vlad_Cluj wrote:
As mai avea doua nedumeriri:
Cat ar trebui sa la acvariul " la ciclat"?
Cum as putae sa fac cresc duritate apei si sa urc ph-ul inafara de filtrarea prin mediu bazi cum ar fii scoicile sfaramate introduse in filtru?
Cauta si vei gasi  "Search" man, "search" - ai 2 articole scrise de Lucian si de Baronu', plus o gramada de topicuri pe Forum.
|
 |
|
|