[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

mi-am luat si eu un acvariu....
m-a prins nostalgia si nevoia de un colt linistit in casa (am si un papagal dar ala numai linistit nu e ) si m-am infintat in cora pantelimon la zoomania (scuze daca se considera publicitate) de unde mi-am luat un acvariu de 40 de litri Cayman cu toate cele necesare...lumina, filtru, incalzitor.
ca pesti am vrut neaaparat 2 carasei, 2 sanitari si gupi (sa produca hrana pt carasei :sic: )
pana la urma m-a convins nenea de acolo sa nu imi iau decat un sanitar ca, creste mare. ce m-a mai convins el pe mine si nu sunt sigur ca am facut bine este sa renunt la plantele naturale si sa-mi iau plante artificiale...ca cica oricum le papa carasii si nu au timp sa se dezvolte.
alta greseala pe care am facut-o eu este ca in loc de nisip am pus un pietris mai mare si cred ca mancarea care o sa cada jos o sa se cam strecoare printre pietre si o sa fie cam greu de mancat de pesti si probabil cam greu de sifonat de mine.
am acceptat sfaturile celui de acolo pt ca parea baiat de treaba si oricum cred ca mult mai priceput decat mine la chestii de genul asta.
mentionez ca nu am citit inainte pe aici pt ca sunt mai impulsiv si cumpar cate ceva cand mi se pune pata in momentul respectiv. adica decizia achizitionarii acvariului am luat-o cam in 4 secunde si jumatate
sfaturi, comentarii...dar nu fiti prea rai cu mine.
pun si o poza sa va dati seama ce si cum in vreo 4 minute
[Email] [Yahoo!]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa iti triasca si sa te bucuri...o sa iti spuna multa lume ca doi carasei in acvariul tau este cam inghesuiala, insa asta e greseala pe care cred ca am facut-o cu totii la inceputuri. Asa ca fii binevenit in randul nostru si fie ca acvariul de 40 sa fie primul dintr-o serie de multe acvarii( mai mari si mai mici, arta se poate face si in scrumiera )
Bafta

http://www.seachem.ro
[Email]
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

sincer sa fiu as fi vrut mai mare dar si cu asta m-am chinuit vreo 3 ore sa ma gandesc unde si pe ce anume il pun (si tot nu sunt multumit)
stiu ca sunt multi 2 carasei dar....parca doar unul era cam singurel.
multumesc de urari.
cred ca o sa incerc sa il pun pe socramiu sa imi confectioneze o masa ceva si sa sar la vreo 200 de litri
[Email] [Yahoo!]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

C00bra wrote:ce m-a mai convins el pe mine si nu sunt sigur ca am facut bine este sa renunt la plantele naturale si sa-mi iau plante artificiale...ca cica oricum le papa carasii si nu au timp sa se dezvolte.

Ai putea sa incerci sa iti iei niste anubias nana in loc de plantele artificiale,este chiar potrivita in acvarile cu carasei pentru ca este o planta rezistenta

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

COObra wrote:ca pesti am vrut neaaparat 2 carasei, 2 sanitari si gupi (sa produca hrana pentru carasei :sic: )
:paperbag:

COObra wrote:parea baiat de treaba si oricum cred ca mult mai priceput decat mine
Doar parea, altfel ti-ar fi spus ceva :18: in legatura cu acvariile de 40 litri si carasii :paperbag: .

COObra wrote:sunt mai impulsiv si cumpar cate ceva cand mi se pune pata in momentul respectiv. adica decizia achizitionarii acvariului am luat-o cam in 4 secunde si jumatate
Pacat ca ai facut-o pe pielea pestilor :paperbag: .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

COObra wrote:

m-a prins nostalgia si nevoia de un colt linistit in casa (am si un papagal dar ala numai linistit nu e ) si m-am infintat in cora pantelimon la zoomania (scuze daca se considera publicitate) de unde mi-am luat un acvariu de 40 de litri Cayman cu toate cele necesare...lumina, filtru, incalzitor.

Nu te intreb cit ai dat pe el, caci in mod sigur cu banii aia iti puteai face singur un acvariu sau ajutat de cineva de pe aici si iti mai si ramineau...

COObra wrote:ca pesti am vrut neaaparat 2 carasei, 2 sanitari si gupi (sa produca hrana pentru carasei :sic: )

Nu te supara, dar speciile pe care le ai sunt total incompatibile. De ce te-ai grabit asa?...

COObra wrote:...sa-mi iau plante artificiale...ca cica oricum le papa carasii si nu au timp sa se dezvolte.

Alta prostie debitata de un vinzator... Intrebare - tie chiar iti place plasticul ala in acvariu?...Plantele naturale fac parte din habitatul pestilor, la asta trebuia sa te gindesti. In fine, asta nu e o problema chiar asa de mare, ca le poti schimba. Pacat insa de bani...
COObra wrote:alta greseala pe care am facut-o eu este ca in loc de nisip am pus un pietris mai mare si cred ca mancarea care o sa cada jos o sa se cam strecoare printre pietre si o sa fie cam greu de mancat de pesti si probabil cam greu de sifonat de mine.
am acceptat sfaturile celui de acolo pentru ca parea baiat de treaba si oricum cred ca mult mai priceput decat mine la chestii de genul asta.
mentionez ca nu am citit inainte pe aici pentru ca sunt mai impulsiv si cumpar cate ceva cand mi se pune pata in momentul respectiv. adica decizia achizitionarii acvariului am luat-o cam in 4 secunde si jumatate
sfaturi, comentarii...dar nu fiti prea rai cu mine.

Nu suntem rai cu nimeni, stai linistit. Forumul vrea sa ajute, nu sa ocarasca pe cineva. Dar uneori iti vine sa mori de ciuda cind vezi ca majoritatea incepatorilor se iau dupa "experti" si nu asculta un sfat dat gratis si cu bunavointa.

Nu esti primul care ia teapa si in mod sigur nici ultimul. Acum, ce iti mai ramine de facut este sa citesti articolele de pe forum si cele de pe site, ca ai ce invata. Si daca vrei o parere sincera, eu in acvariul de 40l as lasa doar guppy. Daca are cine sa-ti faca un acvariu de 200l, poti pastra si caraseii. Altfel, din pacate nu se poate. Nu ai idee cit de mari se fac, ce multa mizerie lasa in urma si cita bataie de cap iti vor da.

Succes!
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu te intreb cit ai dat pe el, caci in mod sigur cu banii aia iti puteai face singur un acvariu sau ajutat de cineva de pe aici si iti mai si ramineau...

doar acvariul care include si filtru, incalzitor, lumina ....500 ron.
tie chiar iti place plasticul ala in acvariu?...Plantele naturale fac parte din habitatul pestilor, la asta trebuia sa te gindesti. In fine, asta nu e o problema chiar asa de mare, ca le poti schimba. Pacat insa de bani...

mda....acum vreau plante.
e ok daca iau din obor? e vreun pet shop pe langa obor?
cum pun plantele fara sa-i stresez pe domnii pesti prea mult?
va rog sfaturi pt ca vreau totusi sa fie ceva frumos.
[Email] [Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

COObra wrote: de unde mi-am luat un acvariu de 40 de litri Cayman cu toate cele necesare...lumina, filtru, incalzitor.

Cayman nu este produs de Fernplast ?! Astia sunt mai buni la custi si alte accesorii pentru mamifere... Ai grija, caci filtrul si incalzitorul nu sunt de prea buna calitate (cred ca sunt Blu, "made in China")...
[Yahoo!]
aripel
Member

IP:

COObra wrote:mda....acum vreau plante.
e ok daca iau din obor? e vreun pet shop pe langa obor?
cum pun plantele fara sa-i stresez pe domnii pesti prea mult?
va rog sfaturi pentru ca vreau totusi sa fie ceva frumos.

in primul rand parerea mea este ca trebe sa te decizi ce pesti vrei sa tii:
ori caraseii, dar subscriu si eu la cele de mai sus cum ca nu au ce cauta in acvariu ala, ori vivipari.

-pentru cazul in care vrei carasei i-ti trebe plante cu radacini puternice, usor adaptabile pentru ca astia(carasii) au obiceiul sa scormone si scot plantele di substrat.

-daca vrei viviparii atunci merge orice planta de substrat dar neaparat sa ai si de suprafata, asta ca sa-ti mai scape din pui atunci cand or incepe sa faca.

-in al treilea rand i-ti trebe un pietris mic.

aripel is here
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

COObra wrote: mda....acum vreau plante.

...naturale, sper...
COObra wrote:E ok daca iau din obor? e vreun pet shop pe langa obor?

E ok, dar costa bani......Hai sa-ti spun un mic secret: noi, cei din Bucuresti si nu numai, duminica in jurul orei 10.30-11 ne intilnim in Obor, intr-o cafenea. Uite citatul in care maestrul Koala :-) explica clar si raspicat unde se afla cafeneaua cu respectiva:

" Primaria cu pricina [ a sectorului 2 ] se afla in parcul Obor ... e o cladire mare si noua, modernista, n-ai cum s-o ratezi ... Cafeneaua noastra este chiar in incinta Primariei si are intrari pe ambele parti ale parcului [ si dinspre magazinul Bucur-Obor, si dinspre strada Chiristigii ] ... nu cred ca ai fost tu acolo, e o descoperire recenta a cercetatorilor nostri ...
... parcul Obor de asemenea, e lesne da™ dibuit
'

Daca poti sa ajungi, e posibil sa primesti si niste plante gratis, pentru ca de obicei oamenii vin cu tot felul si sunt oferite cu mare drag. Dar...se poate intimpla ca in duminica respectiva sa nu fie fir de planta. Nu te grabi, ca se va face rost si pentru tine. Totul este sa ajungi la intiniri. Si mai discutam tot acolo despre ce ai tu in bazin si ce vei face in continuare.

Noi te asteptam! :-)
aripel
Member

IP:

.............si locul de intalnire este exact langa tine..... din ce vad

aripel is here
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

naturale, sper

naturale, naturale
duminica in jurul orei 10.30-11 ne intilnim in Obor, intr-o cafenea

multzam de invitatie....dar uite ce ziceam eu in primul post:
sunt mai impulsiv si cumpar cate ceva cand mi se pune pata in momentul respectiv.

si mai am si probleme cu programu smilie ....si alte pasiuni (masinile)
si locul de intalnire este exact langa tine..... din ce vad

langa....stau pe masina de paine
[Email] [Yahoo!]
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

o sa dau o fuga in obor sa iau plante si cred ceva pesti
cred ca o sa separ carasii si o sa-i pun singuri intr-un alt acvariu. am descoperit pe balcon ca-l mai am inca pe cel vechi (tot de vreo 40 de litri)
in cel pe care il am acum o sa mai iau ceva sanitari o pereche de gupi si cred o pereche de xipho.
aa si o sa mai iau ceva pietris mai mic si fac o combinatie sa nu mai intre mizerie prin cel mare care il am acum....stupid me.

......................................................

apropo ...de ce mi-a zis tipul care mi-a vandut acvariul ca nu imi recomanda melci....mie imi plac...vroiam si eu macar 1 din ala galben. aia mici negri stiu ca parca se inmultesc f mult.
sfaturi?
ca pe la 10 cred ca o tai spre obor
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

COObra wrote:...de ce mi-a zis tipul care mi-a vandut acvariul ca nu imi recomanda melci....mie imi plac...vroiam si eu macar 1 din ala galben. aia mici negri stiu ca parca se inmultesc f mult.
Uita de sfaturile tipului ala. E icoolt™. Si io am melci mici si negri. Sint destul de eficienti !

Poze: smilie ... Poze cu plante
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am o denumerire: cum adica "sa produca hrana pentru carasei"?

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o denumerire: cum adica "sa produca hrana pentru carasei"?

adica pui pe care sa-i pape.
am luat anubias si inca una care ii zicea tanti aia feriga
am mai luat gupi (2 femele si un mascul) si xipho (tot 2 femele si un mascul) si 3 sanitari (din aia care nu cresc f mari ...nu le stiu denumirea stiintifica)
a .... si pietris mai fin.

...........................................................

MARELE ALB wrote:
COObra wrote:...de ce mi-a zis tipul care mi-a vandut acvariul ca nu imi recomanda melci....mie imi plac...vroiam si eu macar 1 din ala galben. aia mici negri stiu ca parca se inmultesc f mult.
Uita de sfaturile tipului ala. E icoolt™. Si io am melci mici si negri. Sint destul de eficienti !

am luat si melc...de asta uitasem
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ce sadic suna... Carasii pot minca aproape orice tip de mincare, nu e nevoie sa le dai pesti vii.

COObra wrote: am mai luat gupi (2 femele si un mascul) si xipho (tot 2 femele si un mascul) si 3 sanitari (din aia care nu cresc f mari ...nu le stiu denumirea stiintifica)

Glumesti sau chiar vorbesti serios?... :o Ei bine, acum nu ai realizat decit un amestec de toata frumusetea in 40l...pacat...
COObra
Junior member
[Avatar]

IP:

Ei bine, acum nu ai realizat decit un amestec de toata frumusetea in 40l...pacat...

pai carasii am zis ca ii mut.....nici asa nu e bine? raman doar cei mici in acvariu.
[Email] [Yahoo!]
Kosmo
Member

IP:

COObra wrote:pai carasii am zis ca ii mut.....nici asa nu e bine? raman doar cei mici in acvariu.

Calculeaza cati litri ai si cati pesti ai. Pentru doi carasi 40 l e bine doar cateva luni.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Uite, citeste Volumul acvariului si numarul pestilor.

Poate asa iti vei schimba parerea... :-)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: