| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
"Pupaciosii" au devenit muuuuuuult mai activi dupa introducerea "mini-bancului" de "lamaite"..... Si mult mai curiosi. De unde concluzia ca sunt pesti care au nevoie de "societate".
|
 |
|
|
|
Ce mi-ar place..... Cum naiba nu vor flacaii niste africani ??!
|
 |
|
|
Cati pesti n-am imbolnavit/omorat eu (cand eram june) din cauza Tubifex-ilor..... 
|
 |
|
|
dotoru wrote:apoi asta-i problema mea ca in oradea nu ii vrea nimeni .
aici toti fug de africani ca  de tamaie 
DE CE ??!! 
|
 |
|
|
|
Parametrii apei din bazinul meu erau, inainte de introducerea primilor pesti, 3 Parotocinclus jumbo: pH 7,5, kH 2, gH 3, NO3 10 mg/l, NO2 <0,1 mg/l, CO2 1,8 ppm
Dupa 10 zile de la acest moment, caracteristicile apei sunt identice, cu 2 exceptii: pH-ul a scazut la 7,4, CO2 a crescut la 2,4 ppm.
Acum acvariul are 13 "locatari". Doresc sa introduc, peste o saptamana, o pereche de "ciclizi pitici/dwarf cichlids", cel mai probabil Apistogramma ramirezi (este posibil sa incerc altceva), ori pH-ul meu este prea mare pentru acest gen de pesti.
Intrebari:
1. Avand in vedere ca CO2 a crescut sensibil, iar pH-ul a scazut fara nici o interventie din partea mea, presupun corect ca acest lucru s-a intamplat datorita primilor 3 pesti (respiratia acestora) ?! Acum, cu 13 pesti, procesul ar putea continua ?! (Desigur, voi verifica chestia asta printr-un test de apa saptamana viitoare, dar ma gandeam sa "salvez" ceva timp).
2. Cum ar fi mai bine sa reduc pH-ul (si, eventual, sa cresc CO2-ul): a. prin aport de CO2, b. prin filtrare cu turba, c. prin substante chimice ("licori" de la pet-shop) ? Tipii de aici ma bat la cap sa bag CO2, dar cea mai simpla instalatie ma costa minim 40-50 Euro....
|
 |
|
|
Sunt un fotograf execrabil... http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=445&pos=0
editat de razvan
am reparat linkul
|
 |
|
|
razvan wrote:asa de populari incit nu a auzit nimeni de ei... ;)
superbi pesti.. mici cu dungulita aia galbena pe anala, ce cird, pe gustul meu.
am avut si eu mai demult citva.
 auzi nene? mai vi cu multe "exotisme" d'astea?  ca le deschizi ochii la juniori si-i vezi ca se lasa de discusi + catfish, sau scalari cu carasi... ;0 
Dom' Razvan, aici "Lamaitele" sunt la indemana tuturor, zau asa 1,5 Euro bucata... Am renuntat la "Cardinal tetra" (neon rosu), caci erau salbatici si am inteles ca sunt mai greu de crescut. Daca toate sunt OK, ultimii locatari vor "veni" peste vreo saptamana - o pereche de Ramirezi. Asta va fi tot - 3 specii. Nu vreau sa incarc bazinul cu 10 mii de soiuri de "peshtani"....
|
 |
|
|
|
Noii locatari, dupa primii trei Parotocinclus jumbo, sunt 10 juni Hyphessobrycon pulchripinnis. Cat de populari sunt in Romania ?
|
 |
|
|
Au aparut si zece noi Hyphessobrycon pulchripinnis (Lemon tetra) 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
busted wrote:nu ai dreptate faraonule, am 12 clase ...
Inseamna ca ramine varianta aia "iti bati joc de noi"  .......
busted wrote:Si recunosc ca sunt si eu vinovat ca nu scriu corect dar asa scriu eu pe forumuri ... va trebui sa va obisnuiti cu ideea ...
Nu cred ca noi trebuie sa ne adaptam la tine.
busted wrote:sami faceti mie observatii ... :p . Oricum am sa scriu corect de acum in colo  .
No comment :paperbag: .......
Nu e vorba de citeva litere inversate sau lipsa - consecinta a grabei, e vorba de greseli uriase, greu de acceptat  .
busted wrote:scuze daca am vb cam urat dar ... se mai intampla.  sper sa nu va suarati dar a trebiut sa va spun... 
Conducerea dictatoriala va hotari  .
Neiertator , "Marele Alb"... Din cate am "mirosit" eu pe acest site, se lasa cu "cartonas rosu"... 
|
 |
|
|
BLeeD wrote:
Intr-adevar ar fi buni niste melci maronii, am mai avut probleme cu alga asta si stiu ca faceau o treaba fff buna , dar ironia sortii in timp ce altii sunt invadati de ei ... eu n-am de unde sa fac rost de melcii maronii :-)
Hai, mai, imposibil... E plin Forumul de bucuresteni care au melci... 
|
 |
|
|
Ter wrote:da cam asta ar fi intrebarea mea ce alte specii de pesti ar merge combinate cu pirania in acvariu????
Chiar asa, asta e o gluma ??  In primul rand ca ti-ar trebui un bazin de minimum 250-300 litri (pentru anumite specii/subspecii de piranha chiar tancuri de peste 1200 litri). In al doilea rand, importul/exportul lor este interzis in/din extrem de multe tari. Nu stiu ce alte specii "ar merge" cu ei, dar "ar merge" cu siguranta ca acvaristul respectiv sa faca diverse lucrari manuale in bazin (ex. nivelat nisipul, plantat/replantat, eventual "mangaiat" pestii...) 
|
 |
|
|
BLeeD wrote:Probabil ca as putea gasi raspunsul la intrebari pe forumul acela, dar este atat de multa informatie incat ma pierd p`acolo
Problema este ca am cam exagerat cu iluminatul in ultima perioada, am tinut instalatia aprinsa mai mult timp decat de obicei ca sa urmaresc ce se intampla prin acvariu, si nici n-am schimbat apa de aproape 2 saptamani... (am zis sa nu-i deranjez  ) ..... si mi-au aparut alge maronii pe un anubias si pe buturuga  (......si nu stiu daca sa actionez cu schimburi de apa dese 
Sa-i lasam cei cei mai experimentati sa-si spuna parerea... Dupa umila mea opinie, n-ar strica un schimb de apa. In ceea ce priveste algele, asa cum mi-au recomandat si mie altii, ar trebui sa ai niste melci (caci, la temperamentul "puscariasilor", mai ales cu pui, ma indoiesc ca accepta pesti algae-eater).
|
 |
|
|
BLeeD wrote:Am si eu cateva intrebari:
- exista vreun articol pe forum despre -etapele dezvolatarii icrelor- ? sau vreun link la un site ceva daca are cineva sa mi-l dea si mie : )
- in timp ce perechea are grija de icre, se mai fac schimburi de apa?
Poate gasesti aici ceea ce te intereseaza....
http://www.cichlid-forum.com/phpBB/
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Dom' Razvan, inteleg ca ai experienta cu Ramirezii. Ce zici ?! ..... 
|
 |
|
|
A trecut o saptamana deja de cand sunt in bazin si cei 3 sunt OK. Algele sunt sub control, e clar ca-si fac treaba cum se cuvine  In afara de alge, le dau o pastila de TetraMinWafers cu spirulina/zi. Am observat ca sunt activi in semi-intuneric dar nu si in intuneric complet. Desi sunt inca mici pentru a fi absolut sigur, cred ca toti cei 3 sunt femele. Daca e asa, o sa incerc sa gasesc si un mascul. Cine stie, poate reusesc sa-i inmultesc. 
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:
Dan_McTudor wrote:Cat de dificil de intretinut sunt Microgeophagus ramirezi (Apistogramma ramirezi, Papiliochromis ramirezi) ? Sa ma incumet, ca incepator, la asa ceva ?! Cate exemplare la un bazin de 60 litri ?
Poate te ajuta articolul de pe site: "Microgeoghagus Ramirezi".
Articolul e foarte util, multzam ! Am mai consultat si altele pe net. As fi vrut insa un sfat, daca se poate de la cineva care a crescut ramirezi... O gramada de dezavantaje, dar sunt ATAT de frumosi....
|
 |
|
|
|
Cat de dificil de intretinut sunt Microgeophagus ramirezi (Apistogramma ramirezi, Papiliochromis ramirezi) ? Sa ma incumet, ca incepator, la asa ceva ?! Cate exemplare la un bazin de 60 litri ?
|
 |
|
|