[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: giostana
Forum Index » Profile for giostana » Messages posted by giostana
alina_g wrote:Cat de mare este acvariul in care l-ai separat? Ce temperatura ai in el? Aerarea si filtrarea merg non stop?

Acvariu de 6 litri,substrat, plante ,temperatura 28 grade, filtru burete,fara piatra de aerare(am fazut ca buretele scoate ceva bule si am considerat ca este suficient)
apa scimbata duminica, miercurea, vinerea, cam 1 litru, nu are alge e ok.
avea ceva la ochi,si am mai vazut ca avea aripioarele roase.
l-am tinut cam 1 sapt fara medicatie,doar albastru de metil la 2 zile cateva picaturi.acum o sapt am citit ceva si am crezut ca are nu stiu ce boala,ce are ca tratament sarea.
am pus sare cam o lingura la cei 6 l.cand am schimbat apa am pus iar o lingura de sare.
acum la o sapt de la "saramura" si la 2 de la izolare vad ca ii este bine,inoata normal,au inceput sa i se refaca inotatoarele acolo unde erau roase....
il mai tin.decat sa ii omoare pe toti...
din descrierea asta ai inteles ceva?nu stiu ce are.....
a...inca ceva.a fatat un gupy 3 pui. si i-am bagat in acvariu de carantina.vad ca s-au imunizat si nu dau semne de oboseala
Invazia creaturilor cu antene.

Salut.am cateva intrebari despre melci.
Am un acvariu vacut cam de o luna,cu pesti si un melc.
Nu stiu cum se cheama melcul.l-am luat din obor,are cochilia galbui-portocaliu.
Acum cateva zile am observat un melc micutz,cu cochilia maroniu cu pete negre.m-am uitat mai atent inacvariu si am obesrvat ca nu era unu ci vreo 10.

Dileme:
1. cum au aparut aia in acvariu?sa fie copii melcului mare?tre sa recunosc ca nu stiu nimic despre melci.
2. Ce melci sunt aia?nu-mi inspira incredere.cand mi-am facut acvariu nu am vazut scris nimic de nici un melc,dar sa mai apara asa din senin.
3. am citit ieri ceva si am inteles ca au totusi un rol bun,dar cum procedez cu "nalatilatatea" ca sunt mai ceva ca iepurii.care este numarul maxim admis?si cu ce ii starpesc daca devin prea multi?
4. o sa mai caut pe net,dar va rog si pe voi daca aveti articole sa-mi da-ti un links au un pm.

Multam.
Molly rimelat

Salut.nu stiu ce se petrece cu un din molly.se compota ciudat.
La inceput era apatic.nu mai inota,statea mai mult pe fundul acvariului.
l-am separat sa nu-i imbolnaveasca si pe ceilalti.este in celalat acvariu de 1 saptamana.nu i-am dat nic un fel de tratament pt ca nu stiu ce are.am pus doar albastru de metil si am schimbat apa la 2 zile,i-am dat mai putina mancare.

am, observat doar ca are ceva la ochi,parca ar fi rimelat.este lafel de apatic,poate o idee mai vioi.vad ca rezista…daca era sa moara cred ca o face pana acum.
Deci:
-"ce are domnul pestele asta?planta nu-i mai place, gura tot ii tace"
Pesti "din flori"

Salut. Am un acvariude 20 l facut cam de o luna.2 guppy ,1 xipho, 2 sanitari,2 molly, 5 neoni.

Acum cateva zile,in acvariu am vazut niste mogaldetze care stateau ascuni printer plante.prima zi 1 apoi inca 2.
i-am mutat sa nu-i mamance careva.
Nu stiu ai cui sunt copii ca sunt incepator si….m-am uitat atent la ei si parka sunt guppy.parca sunt femela de guppy in miniatura.au burta mai umflata si coada aia lunguiatza.

Guppy sunt micuti,este posibil ca ie sa fi facut pui?stiam ca fac multi aprox 100.si daca da observam cand ii face si ar fi trebuit sa scape mai multi.nu 3!

Sper ca ati priceput ceva din descrierea mea.
Dark4ce wrote:

eu nu am avut niciodata filtu intern cu burete,dar am auzit ca ar fi mai bune astea externe cu burete,dar numai daca adaugi la ele si carbuni activi si niste pietre de rau pe fund,pentru filtrare biologica....astfel,ai:
pietre de rau pe fund...vreo 2 cm grosime....burete,carbuni activi,burete si vata sintetica.Stratul de carbuni activi sa fie cat se poate de gros,dar ai grija,sa mai ai loc si de buretele de sus si de vata sintetica,si sa mai ramina si vreo 5-10cm de apa,in care sa stea tzeava...si astfel vata o schimbi ca 1data pe sapt

stai ca mai pierdut prea multe lucuri noi dintr-o data.nu prea imi imaginez ce ai descris tu.o sa mai caut si o samai citesc.

sper sa vad indeaproape o astfel de chestie ca sa o pricep mai bine.

am vazut la Antipa (este acum o expozitie de pesti) o "chestie" la acvarii.pe o laterala era un perete dublu.inauntru era un fitru extern cu burete,niste vata....si alte chestii.cei drept era cam plin pe acolo.
Salutare.

am o mare nedumeririe si paote ma sjuta cineva.

mi-am facut acvariu cam de 3 sapt.
am pus nisip, pietris,plante apa si pesti si un melc(doate cumparate din obor)

acuma intervine marele mister.....

1 .acum cateva zile,am descoperit in acvariu un melcusor mic mic (3mm)care vad ca creste repede.

cum naiba a ajuns ala acolo?are cochilia inchisa la culoare cu pete negricioase.

nisipul si pietrisul a fost fiert.
plantele......?
filtrul sa fie incubatorul intrusului?pe asta l-am luat de la un prieten.....deci....

2.ce este mai bun pt a curata apa sin acvariu: filtru resun(200l/h) sau filtrul ala din burete care se monteaza pe pompa de aer?

3.filtrul resun(200l/h) mi se pare ca are jetul prea puternic si as vrea sa bag un burete mai mare,sa filtreze mai mult,dar nu incape in suport(partea detasabila de dedesupt).as vrea sa pun una mai lunga sa incapa un burete mai mare.pe poate?
ce imi sugerati?

restul ok.

am cititi mai multe despre ciclul azotului.
nu am ciclat acvariu .asta se paote sa fie o cauza.
am mai luat un vibrator so nite plante
k o sa ma conformez si am sa vin cu mai multe detalii.

intre timp au murit dupa ce -am timut in carantina
salut

mi s-au imbolnavin 2 pesti.un wifo si un neon.nu stiu sa identifc bolile.

ma puteti ajuta cu materiale de citit?
un lick sau un doc pe mail.

multam
eu m-am gandit sa scot de 2 ori pe sapt 10% si sa o data pe sapt sa sifonez

e bine asa?
pai ma gandeam ca cu sifonarea curat murdaria si scot un volum(foartemic) de apa,dar in acelasi tmp furtunul mai mare scoate un alt volum pana la cei 30%

mai 30% de 20L nu-i cam mult?nu este o schimare prea mare ?
eu m-am gandit sa scot de 2 ori pe sapt 10% si sa o data pe sapt sa sifonez
Iskebible wrote:Pai furtunul lipit cred ca vrea sa il foloseasca pentru schimburile de apa nu pentru curatarea de substrat. Eu sunt impotriva solutiilor radicale ca de exemplu lipturile, vopsire, samd, dar daca omul vrea asa...

pt acvariul mare pt reimprospatarea apei ma gandeam sa pun o ventuza un furtun.nu sa-l lipesc..furtunul asta in bag in acvariu doar pana la o adancime limita.ca da nu golesc prea mult acvariul
si in acesi timp sa ma plimb si cu un furtun sunbtire pe fundul vasului ca sa il curat
Iskebible wrote:Pentru un gup nu! Pentru ceva mai mare posibil sa fie prea mic. Atentie la mutat caci daca pestele e bolnavior si il muti intr-un mediu foarte diferit fata de cel in care provine ii provoci un soc pe care s-ar putea sa nu il poata suporta si sa moara.

aha,deci este indicat sa ma ocup in acelasi timp si de acvariu si de carantina.
dar pestele bolnav isi revinesingur?nu are si el nevoie de ceva gen antibiotice ca sa-si revina mai repede?albastru de metil e ok daca pun?
ibis wrote:eu inca mai folosesc un simplu furtun care se utilizeaza pentru perfuzii. cu el nu se poate pune problema ca apa curge prea repede. dimpotriva, asta e marele dezavantaj, dureaza cite 10 minute pentru scos citiva litri de apa

ca sa scot apa m-am gandit sa lipesc de pertele acvarilui un furtun mai larg bagat pana la o adancine de siguranta.sa scoata apa fara riscul de a seca acvariull.si pt curatarea fundului o sa fac ce am invatat azi
VelociRaptor wrote:Cel mai bine ar fi daca ai avea un alt acvariu (eventual putin mai mic, desi nici prea mic nu e bine). In el trebuie sa ai incalzitorul si filtru/vibrator pentru aerisire si curatare. Nu e nevoie sa ai neaparat lumina (lumina din camera e de ajuns), pietris si plante; pentru ca e doar pentru carantina (deci provizoriu).
Cam atat. In rest, apa cred ca e cam necesara :-)

deci in permamenta trebuie sa fie inca un acvariu gata preparat in care sa-i pun pe cei bolnavi.
apa cum o improspatez?tot ca la cel normal?nu mai este nevoie si de altceva,medicamente.??

acvariul ala mic are 6 litri.cred ca este prea mic.
multam de sfat.

referito ca carantina.cum trebuie sa tin pestii bolnavi.poti sa-mi recomanzi ceva?
daca am priceput bine partea clopot este cea care trebuie bagata in apa ca sa aspire de pe o suprafta mai mare.....
si apa ce poate scurce in orice pel de recipient.

(m-am prins ca e vb de sticla de plastic nici chiar asa loco nu sunt)
partea asta am prinso dar nu am inteles dece trebuie ca fundul de stricla sa fie taiat.si mai ales in zig-zag
Salutare la toata lumea.
sunt nou aici pe forum si deasemenea nou printre acvaristi.
mi-au placut mereu pestii,mereu spuneam ca sunt greu de intretinut.pana acum cand m-am suparat si am spus: gata!
ca orice incepator am facut greselile inevitabile.mi-am indreptat atentia spre Obor.
i-am intrebat si eu pe aia,am mai cit o carte despre pesti....si asa mi-am facut primul meu acvariu.
(imi pare rau ca nu am gasit sitelu asta mai devreme pt ca m-as mai fi luminat)
nu mi-au placut acvariile din obor,si mi-au parut si cam scumpe.asa ca m-am hotarat sa imi fac singur un acvariu.sunt mandru de mine ca mi-a reusit.gredeam ca este mult mai greu.dar ce naiba,prumul meu acvariu si ala facut de mine.
acum incep sa apara greselile.
dimensiunile lui sunt: 45x35x15 sticla de grosime 6mm
zicema eu ca imi place sa fie lung si inalt s aaiba pestii unde sa inoate.dupa aia am vazut si eu ca dimensiunile sunt aiurea.
la momentul ala credeam ca 20 l sunt foarte multi,dar apoi am vazut ca ce am eu nu prea este considerat acvariu.
i-am pus subtrat,plante(cumparate din obor ca orice habarnist) ,am pus un filtru(din cel mai mic), un incalzitor de 75w si apoi am cumparat si pesti(tot din obor)
am 2 sanitari albi,4 neoni, o pereche gupi, si 2 xifo, si un melc.

acum incepe problema.
am avut eu griza de acvariu in conformitate cu sugestiile de pe site.dar nu a fost suficient.
un xifo incepuse sa se comporte ciudat.statea pe fundul acvariului dau deasupra filtrului.l-am izolat in alt acvariu dar azi dimineata a murit.acum un neon am vazut ca face lafel.l-am izolat....si astept sa moara....

ce sa fac cu pestii bolnavi?in ce conditii sa-i tin?habr nu am.
dati-mi va rog un sfat,pt ca nu vreau sa incep cu o experienta neplacuta.
am inteles faza.sa nu mai iau pesti sau plante din surse nesigure.

inca ceva;am citi eu despre sifonare,si despre dispozitivul pt curatarea fundului acvariului descris de cineva,dar tot nu am priceput mare lcru.

daca puteti sa ma ajutati in vreun fel cu un sfat, o critica, orice, sunt receptiv.

va multumesc si astept sfaturile voastre

Forum Index » Profile for giostana » Messages posted by giostana
Go to: