| Message |
|
|
|
asa zic si eu,dar parca arata bine si alea simetrice de la petshop
|
 |
|
|
|
mai am o parte pe care nu am pus-o in acvariu.daca sunt probleme o scot.oricum pietrisul ala nu este chiar de 3-4 mm (este si de 7-8mm) si ma gandeam sa-l cern iarasi.asta inseamna sa nu dau drumul la acvariu nici acum.
pe acolo prin rahova nu am gasit plasa pt cernut de 4 si m-am saturat sa bat pasul pe loc.
voi ce-mi sugerati?sa nu fiu lenes si sa mai am rabdare o zi?sa cumpar plasa si sa cern iarasi pietrisul?
se vede mai misto cu petris fin?sau se vede mai fain cu el mai variat??
astept sfaturi si explicatii
|
 |
|
|
|
nu am verificat,dar nu era marmura,pt ca marmura este foarte opaca.l-am intrebat pe arab si mi-a spus (refritor la un alt pitris ce-l avea acolo) ca ala este mozaic,cu marmura in el. asta era petris normal de constructii.l-am luat din strada din fata constructiei
|
 |
|
|
|
asa am facut.am fost la mihia bravu dar ala de la magazin era mare.am trecut pe lanaga un arab ce construia si i-am cerul lui ala.era mult mai mic decat cel de la magazin si infinit mai alb si curat.l-am spalat bine,l-am oparit,si l-am pus in acvariu.
e o asa mare problema daca nu l-am fiert?
|
 |
|
|
|
in ala vechi am avut o invazie de melcisori si mi-e cam frica.....
m-am gandit la asta.....dar....
ca masura preventiva am sa bag plantele in niste schectopur inainte de a la transfera in acvariu nou.
apa am sa pun.
|
 |
|
|
|
metoda spalarii filtrului in acvariul nou o cunosc.intentionez sa o folosesc.in acvariul vechi nu prea am "recuzita" ,in afara de 2 ulcele de ceramica f.f. mici.
pe langa metoda schimbului de burete ma gandeam sa mai pun si ceva doftorii.
|
 |
|
|
|
salut.am un acvariu nou si as vrea sa grabesc ciclarea pt ca e aglomerat in acvariul vechi. e plantat mediu,deocamdata nu are lumina....
ce produs as putea folosi,de unde sa-l cumpar si cat costa.
va multumesc
|
 |
|
|
|
cred ca e cam mic pt cati pesti ai?
zici ca esti la inceput,ai citit materialele despre ciclare,volumulacvariului si nr pestilor?
e f bine ca ai inceput cu un acvariu de 150.e mai usor de intretinut.
documenteaza-te bine despre pestii tai si nu cred ca "tinertea" va vi o problema.
si eu sunt incepator si am facut toate greselile pe care le-ar putea face unul.
|
 |
|
|
|
nu mai stiu sigur dar parca spunea cineva ca a luat pietris de la un depozit de langa o statie de metrou(mihai bravu?)
|
 |
|
|
|
cand am zis explicit ma refeream la locatiile depozitelor nu la modul de abordare?!?! la atata lucru m-oi pricepe si eu
|
 |
|
|
|
poti sa fii mai precisa te rog?
|
 |
|
|
|
salut.
in primul rand vreau sa-mi cer scuze postul repetat.s-a mai discutat de multe despre substrat,dar acum nu mai gasesc acele posturi.
vreau sa fac sumbstrat pt un acvariu de 65 x 20 x 30.
m-am gandit la pietris cu granulatie de 3-4 mm culoare deschisa.
am fost in carrefour la zoomarket si ma costa aprox 250 mii. sincer mi se pare exagerat.in definitiv e doar pitris!!
daca puteti sa-mi spuneti de unde as putea sa cumpar v-as ramane dator.
multam
|
 |
|
|
|
cred ca intra asa adanc din cauza nisipului.daca ai fi avut pitris nu cred ca ar fi intat asa de mult
|
 |
|
|
|
ei scormonesc substratul de felul lor.cat de ingropati sunt?i-ai urmarit mai mult timp?
|
 |
|
|
|
Filtrul are jetul prea puternic?
Sau or fi bolnavi??? Cand sunt bolnavi au tendinta sa se ascunda mai la intuneric.
|
 |
|
|
|
i-am dat drumul la ala de 40 l.
si este probabil sa ma si mut.
la mutat nu am griza acvariului,ca ala se poate impacheta.cu pestii nu stiu cum sa procedez,ca nu stiu cat timp ar rezista in pungi.
|
 |
|
|
|
ce dimensiuni are?
|
 |
|
|
|
si cat trebuie sa-ml mai las la uscat api?maine am mai mult timp liber si vreal curat de tot si sa-l si lipesc la loc
|
 |
|
|
|
@betta mannu rade ca nu stii toate datele problemei.stau cu chirie.si...nu prea am nici un drept in casa aia.poa sa ma dea ala afara maine si...cum muti pestii si acvariul daca e mai mare?!?!
o sa tin vivipari
|
 |
|
|
|
urmeaja sa-mi pun si eu neoane pe un acvariu de 65 x 20. cu 28 H.
e suficient un neon?
sa inteleg ca trebuie sa-l pun mai spre partea din spate sa stea plantele drepte?
am avut la un alt acvariu un neon de 10 W.mai pot folosi transformatorul ala pt un neon de 18 watti? ce se intampla daca incerc sa fac asta? se arde neonul sau nu are putere sa-l aprinda bine?
scuza-ti-mi ignorantza
|
 |
|
|