| Message |
|
|
vyrussu wrote: Ai pe undeva ceva contact imperfect, sau droserul nu-ti functioneaza bine.
la contacte intrerupte am putea lucra,dar chiar nu stiu cum influenteaza droserul durata de fiata?????
am de ala clasic,nu electronic daca asta va poate ajuta sa identificati vreo problema
|
 |
|
|
|
de acord.dar vezi tu...un habarnist ca si mine tre sa vada bule de aer ca sa aiba impresia ca se aereaza apa.
ma gandesc sa fac un fel de filtru canistra care sa verse apa in acvariu.cred ca asta ar rezolva f bine aerarea
|
 |
|
|
Dalles wrote:Daca acvariul e sanatos nu se intampla absolut nimic in camerele respective.
Daca acvariul are probleme si degaja ceva compusi de amoniac, s-ar putea sa apara. .
hm......trebuie sa aflu mai multe despre asta.presupun ca in cazul unui astfel de dezechilibru pestii or sa functioneze ca un averizor.(si algele de pe pereti) daca crapa pestii urmez si eu.
si solutia pt pastrearea sanatatii acvariului care ar fi?in primul rand bogat plantat si apoi hrana fara excese si schimburi de apa???
pot sa ma "laud" ca desi m-am apucat de acvaristica acum 10 luni niciodata nu am avut alge pe acvariu.
acum referitor la dilema mea cu condesul ,aseara am scos furtunul de aerare de la filtru, am ridicat usor capacul de sticla si dimineata am observat ca nu mai erau stropi de apa condensati.
a.....si inca ceva.am umplut si mai mult acvariul- 2 cm fata de capac - si nu este condens.
sa vad cum merge treaba in urmatoarele zile, si cred ca am elliminat pericolul arderii neoanelor
|
 |
|
|
|
eu nu prea am loc de el pt ca am un acv micut.dacada cineva un semn spune-i ca mai ai unul de dat
|
 |
|
|
Dalles wrote:
Ti-ai reglat filtrul sa traga si aer? In acest caz, sunt mari sanse ca acel "condens" sa fie, de fapt, format nu de vaporii degajati de apa, ci de picaturile fine de apa, improscate de bulele care se sparg la suprafata.
Astupa admisia de aer si vezi daca zilele viitoare mai ai la fel de mult "condens". Regleaza jetul filtrului sa agite suprafata apei. Vei avea suficienta aerare.
trage si aer.cred ca ai dreptate.pana acum ceva timp nu stiam ca apa se aereaza si prim miscarea suprafetei.cum ajung acasa scot furtunul de aer
Dalles wrote:
giostana wrote:daca fac cateva gaurele in capacul home-made presupun ca vaporii se vor duce si in camera si nu doar sub capac.
Asa e. Ceea ce e foarte bine pentru caile respiratorii.
am citit un tread despre efectele umiditatii asupra aparatului respirator.parerile sunt impartite...eu nu stiu ce sa mai cred.nu stiu exact ce umiditate e in camera si cu cat creste daca fac aerisire la capac
|
 |
|
|
|
Asa e. Ceea ce e foarte bine pentru caile respiratorii.
glumesti sau vb serios?ca nu mai stiu.tocmai am citit niste discutii referitoate la fapul ca acvariile puse in camerele in care dormim provoaca probleme respiratorii.
|
 |
|
|
danyel wrote:Cu un sfic ar fii o idee
cu ce?
|
 |
|
|
|
da dar e f eficient.eu ma gandeam sa pun staniol de ala pt gatit in spatele neonului sa fac un fel de oglinda.si apropo cum ai taiat cutia fara sa o storcesti?
|
 |
|
|
|
in acest moment la minusculul meu acvariu am eliminat capacul home-made si am pus 2 bucati de sticla(taiate longitudinal).nu le tin apropiate tocmai de asta,dar tot se face condens.
sa fie oare de la filtul resun care cam agita suprafata?daca il bag mai adanc nu mai trage aer....
|
 |
|
|
|
"Ai putea sa pui un geam si atunci n-ar mai fi probleme dar nu stiu cum ai tu capacul"
am incercat dar se estompeaza lumina. metoda cu ventilatorul am vazut-o la cativa.am inteles ca era mai mult folosita pt aerare.
daca fac cateva gaurele in capacul home-made presupun ca vaporii se vor duce si in camera si nu doar sub capac.
|
 |
|
|
|
va intreb si eu ca retardatu....care este distanta optima pt amplasarea neonului fata de suprafata apei pt ca m-a rupt condensul si am ars 2 neoane in 1 luna.
sau....da-ti-mi o solutie pt eliminarea condensului
|
 |
|
|
|
am si eu unul de dat.il donez
|
 |
|
|
|
pt inceput incearca sa-ti iei plante nepretentioase ca sa-ti reziste.daca iti iei plante ce necesita atentie si nu le merge bine dupa aia o sa-ti para rau si te demoralizezi.
cu timpul sa-ti fai si un acvariu separat pt plante pe care sa le "ingrasi" la greu.
|
 |
|
|
BLeeD wrote:...@giostana: nu am avut rabdare sa citesc postul tau scris cu caps look pana la capat 
Scuze! La job trebuie sa scriu cu caps si din inertie...
Annotated by betta: Nu mai da citate intregi, mai ales daca raspunsul tau e offtopic. La observatia lui BLeeD mai adaug si eu doua: Atentie la ortografie (pe asta l-am "curatzat eu") si nu mai posta de 2 ori acelasi lucru.
|
 |
|
|
|
NU STIU UNDE POTI GASI. E AIUREA CA SI EU AM PATIT LAFEL.AM UN CAPAC ARTIZANAL SI TOT LAFEL AM ARS 2 NEOANE.
EU M-AM GANDIT S-MI FAC UN CAPAC CU COMPARTIMENT PT NEON COMPLET IZILAT DE INTERIOR. DA E CAM AIUREA PT CA DIN CATE STIU SE PIERDE DIN CALITATEA LUMINII DACA PUI ALTA STICLA STICLA IN FATA NEAONELOR
|
 |
|
|
|
este gri,are cam 10 cm
acum nu sunt in bucuresti.ma intorc pe 3 ian.
nu o sa mai intru pe net pana antunic asa ca ne intalnim direct
|
 |
|
|
|
mi-a daruit cineva un scalar dar nu are loc in acvariu meu.
o sa moara daca il mai tin.
il dau pe niste planatutze sau vivipari sau ...degeaba.
tel 0745 04 64 32
|
 |
|
|
|
60litri)
No way ! In nici un caz cu h=45 cm. Iti sugerez o inaltime de 30 cm cu intarituri.
Eventual h=35 cm cu intarituri coolte™ si lipitura dublata. Da' te complici, mai bine ramii la h=30 cm sau ia sticla de 6 mm.
ce fel de intarituri?
cred ca aveti dreptate cu grosimea geamului....
da am o groaza de sticla si mi-as face tot felul de acvarii futuristice,de toate formele...
cred ca o sa fac altceva....o sa le donez.cui vrea sa-si faca vreun acvariu mai mic,pt plante sau ceva....
|
 |
|
|
|
mi-au rams de la termopane.
mai scund pot sa-l fac dar mai lung nu pot,nu am suport
|
 |
|
|
|
salut vreau sa-mi fac un acvariu nou din sticla ce mi-a ramas dupa ce am pus termopane.
55L 30l 45H din sticla de 4 mm.(~60litri)
eu presupun ca sticla e la limita.am citit un material pus de Akademic, dar era incomplet si nu am reusit sa ma lamuresc.
acum va cer ajutorul voua pt a ma lumina.
presupun ca este nevoie de intaritoare.cum trebuie puse.nu prea m-am lamurit eu cu intaritoarele pe inaltime,sau alea puse la imbinari.
va rog sa-mi explicati ca la tampiti sa pricep din prima.
e nevoie de fund dublu?
luminati-ma !!!!
|
 |
|
|