[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melcul misterios  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
giostana
Member

IP:

Salutare.

am o mare nedumeririe si paote ma sjuta cineva.

mi-am facut acvariu cam de 3 sapt.
am pus nisip, pietris,plante apa si pesti si un melc(doate cumparate din obor)

acuma intervine marele mister.....

1 .acum cateva zile,am descoperit in acvariu un melcusor mic mic (3mm)care vad ca creste repede.

cum naiba a ajuns ala acolo?are cochilia inchisa la culoare cu pete negricioase.

nisipul si pietrisul a fost fiert.
plantele......?
filtrul sa fie incubatorul intrusului?pe asta l-am luat de la un prieten.....deci....

2.ce este mai bun pt a curata apa sin acvariu: filtru resun(200l/h) sau filtrul ala din burete care se monteaza pe pompa de aer?

3.filtrul resun(200l/h) mi se pare ca are jetul prea puternic si as vrea sa bag un burete mai mare,sa filtreze mai mult,dar nu incape in suport(partea detasabila de dedesupt).as vrea sa pun una mai lunga sa incapa un burete mai mare.pe poate?
ce imi sugerati?

[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

giostana wrote:Salutare.

am o mare nedumeririe si paote ma sjuta cineva.

mi-am facut acvariu cam de 3 sapt.
am pus nisip, pietris,plante apa si pesti si un melc(doate cumparate din obor)

acuma intervine marele mister.....

1 .acum cateva zile,am descoperit in acvariu un melcusor mic mic (3mm)care vad ca creste repede.

cum naiba a ajuns ala acolo?are cochilia inchisa la culoare cu pete negricioase.

nisipul si pietrisul a fost fiert.
plantele......?
filtrul sa fie incubatorul intrusului?pe asta l-am luat de la un prieten.....deci....

Nu e nici un mister. Melcul poate sa fi fost pe o planta. Lasa-l acolo, ca nu face nici un rau.
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

2.ce este mai bun pentru a curata apa sin acvariu: filtru resun(200l/h) sau filtrul ala din burete care se monteaza pe pompa de aer?

eu nu am avut niciodata filtu intern cu burete,dar am auzit ca ar fi mai bune astea externe cu burete,dar numai daca adaugi la ele si carbuni activi si niste pietre de rau pe fund,pt filtrare biologica....astfel,ai:
pietre de rau pe fund...vreo 2 cm grosime....burete,carbuni activi,burete si vata sintetica.Stratul de carbuni activi sa fie cat se poate de gros,dar ai grija,sa mai ai loc si de buretele de sus si de vata sintetica,si sa mai ramina si vreo 5-10cm de apa,in care sa stea tzeava...si astfel vata o schimbi ca 1data pe sapt,cand schimbi si apa in acvariu...eu asa fac,si pestanii mei par fericitzi ...eu zic sa mai astepti niste sfaturi de la mai batranii forum-ului
[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

giostana wrote:cum naiba a ajuns ala acolo?are cochilia inchisa la culoare cu pete negricioase.

Uite raspunsul :
giostana wrote:plantele

giostana wrote:filtrul resun(200l/h) mi se pare ca are jetul prea puternic si as vrea sa bag un burete mai mare,sa filtreze mai mult,dar nu incape in suport(partea detasabila de dedesupt).as vrea sa pun una mai lunga sa incapa un burete mai mare.pe poate?
La cit e de mic Resunu' ala mai bine in bagi pe el in burete . Cu totu' . Fara gluma. Iei un buretoi urias si scobesti in el o gaura unde sa incapa filtrul tau (un pic fortat). In dreptul iesirii filtrului mai faci o gaura in burete sa aiba pe unde da apa.
Daca nu ai simt tehnic mai bine lasa filtru asa cum e.

Daca are debit prea mare, pune o teava de vreo 20 cm, gaurita, la iesire.

Poze: smilie ... Poze cu plante
giostana
Member

IP:

Dark4ce wrote:

eu nu am avut niciodata filtu intern cu burete,dar am auzit ca ar fi mai bune astea externe cu burete,dar numai daca adaugi la ele si carbuni activi si niste pietre de rau pe fund,pentru filtrare biologica....astfel,ai:
pietre de rau pe fund...vreo 2 cm grosime....burete,carbuni activi,burete si vata sintetica.Stratul de carbuni activi sa fie cat se poate de gros,dar ai grija,sa mai ai loc si de buretele de sus si de vata sintetica,si sa mai ramina si vreo 5-10cm de apa,in care sa stea tzeava...si astfel vata o schimbi ca 1data pe sapt

stai ca mai pierdut prea multe lucuri noi dintr-o data.nu prea imi imaginez ce ai descris tu.o sa mai caut si o samai citesc.

sper sa vad indeaproape o astfel de chestie ca sa o pricep mai bine.

am vazut la Antipa (este acum o expozitie de pesti) o "chestie" la acvarii.pe o laterala era un perete dublu.inauntru era un fitru extern cu burete,niste vata....si alte chestii.cei drept era cam plin pe acolo.
[Email]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

giostana wrote:...sper sa vad indeaproape o astfel de chestie ca sa o pricep mai bine...

Cauta pe Google "canister filter". Eventual foloseste si butonul Images.

Eu folosesc un Fluval 304, care este de departe cel mai bun filtru pe care l-am avut in ultimii 10 ani.
AICI poti citi un review despre acest tip de filtru.

De asemenea, in pozele de mai jos poti sa vezi cum arata la exterior si la interior.

image image

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: